Sfaturi de vară: cum îți protejezi ochii de razele UV

Sfaturi de vară: cum îți protejezi ochii de razele UV

Eugenia Dinescu, redactor

Odata cu venirea verii, tot mai multe persoane își petrec weekendurile și vacanțele în natură. Indiferent unde ai vrea să îți petreci zilele libere – la mare, la munte sau în oraș –, trebuie să îți protejezi întotdeauna ochii de cel mai mare inamic: razele ultraviolete.

Multe persoane consideră că doar pielea are de suferit din cauza razelor UV. Nimic mai greșit! La fel ca pielea, ochii noștri sunt foarte sensibili în fața radiațiilor ultraviolete, printre cele mai des întâlnite afecțiuni provocate de expunerea neprotejată a ochilor la soare numărându-se fotokeratita, cataracta, degenerarea maculară sau chiar fotoîmbătrânirea.

Ce poți face pentru a-ți proteja ochii

Dacă ți-ai pus această întrebare, ai făcut primul pas către o vedere mai sănătoasă și mai bună. Ochelarii de soare polarizați și lentilele de ochelari fotocromatice te vor ajuta să îți protejezi ochii de razele UV.

Ochelarii de soare polarizați reduc efectul de orbire provocat de lumina soarelui, cu o eficiență de zece ori mai mare decât cea oferită de ochelarii de soare normali. Astfel, vederea este îmbunătățită și obiectul vizualizat va avea forma și culoarea mult mai clară. Pentru a te asigura că achiziționezi ochelari de soare originali, apelează la comercianți de încredere, cu vechime pe piața de optică medicală, sau întreabă comerciantul dacă oferă certificat de garanție.

Dacă ai probleme cu vederea (miopie, hipermetropie, astigmatism) și o sensibilitate crescută la lumină, lentilele de ochelari fotocromatice sau fotocromice sunt ideale pentru tine. Ochelarii de soare îți protejează ochii de lumina puternică a soarelui și de radiațiile UV, însă nu îți asigură o vedere clară, dacă ai un viciu de refracție.

Noi îți recomandăm lentilele fotocromatice Hoya Sensity, care se adaptează ușor stilului tău de viață, oferindu-ți confort vizual în orice condiții de lumină. Astfel, ele reacționează diferit, în funcție de mediul înconjurător: se colorează asemenea unor ochelari de soare dacă lumina are o intensitate mai puternică și redevin transparente dacă lumina pălește sau dacă te afli în interior. În tot acest timp, beneficiezi de 100% protecție împotriva radiațiilor UVA și UVB. Fiindcă în această vară se poartă verdele, îți recomandăm noua gamă de lentile fotocromice Hoya Sensity Green.  

Pentru a te convinge de performanța lentilelor Sensity, urmărește acest videoclip:


Achiziționează-ți o pereche de lentile Sensity din magazinele partenere HOYA.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.