Cinci lucruri pentru care nu ar trebui să îți ceri scuze niciodată

Cinci lucruri pentru care nu ar trebui să îți ceri scuze niciodată

Viorica Ghinea, redactor

Există anumite lucruri care îi deranjează pe cei din jurul tău, dar pentru care nu ar trebui să îți ceri scuze niciodată. Poate că ai fost învățată în copilărie să îți ceri iertare atunci când îi superi pe ceilalți, dar există și aici anumite reguli care îți vor ușura viața.

Tu știi care sunt lucrurile pentru care nu trebuie să îți ceri iertare în viață? Citește mai jos care sunt acestea și de ce este bine să rămâi fermă pe poziție!

Nu îți cere scuze pentru că...

1. ... îi refuzi pe cei din jur.

Ai dreptul să spui „Nu!” din când în când, mai ales dacă interesele tale nu se intersectează deloc cu ale persoanei respective. Dacă ajungi să faci mereu astfel de compromisuri, atunci când te vei mai preocupa de țelurile tale? Când vei avea timp cu adevărat să te preocupi de ceea ce te face fericită?

2. ... te pui pe primul plan.

Poate că vei fi acuzată că ești egoistă, dar chiar există momente când ar trebui să te pui pe primul plan și să nu îți ceri scuze pentru acest lucru. Te vei simți mult mai împlinită atunci când vei lua decizia să îți urmezi interesele și să nu te mai simți vinovată pentru că nu acorzi altora mai multă atenție decât ție.

3. ... nu renunți la principiile tale.

Ai dreptul să ai opiniile tale și nu este deloc cazul să îți ceri scuze dacă ele nu seamănă cu ale celor din jurul tău. Ei vor trebui să învețe să îți respecte principiile de viață. Așadar, nu lăsa capul jos și nu îți cere iertare doar pentru că gândești altfel în alte privințe, ci dă dovadă de determinare.

4. ... îți dorești mai mult de la viață.

Există o limită între lăcomie și dorința de a te dezvolta în viață. Dacă nu o treci, nu ai de ce să îți ceri scuze pentru că îi depășești pe cei din jurul tău. Ai dreptul să îți urmezi visurile, așa că nu este bine să îți ceri iertare pentru că vrei alte lucruri de la viață decât ceilalți.

5. ... nu te ridici la nivelul așteptărilor celorlalți.

Obișnuiești să te lași condusă de către cei din jur pe un drum pe care nu ți-l dorești, iar la final îți ceri scuze dacă îi dezamăgești? Nu mai face acest lucru de acum încolo. Ai dreptul să mergi în viață pe drumul pe care ți-l dorești, așa că nu ai nevoie de aprobarea celorlalți în tot ceea ce faci.

Tu ți-ai cerut vreodată scuze pentru aceste lucruri? Dacă da, pe viitor rămâi fermă pe poziție. Nu trebuie să îți ceri iertare pentru că nu ai greșit cu nimic, doar ți-ai urmat visurile, convingerile și principiile. Ai dreptul la așa ceva!

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (32)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.