Cum să descifrezi lecțiile primite de la sufletul tău

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Câteodată, viața este ca o sală de clasă, în care învățăm lecțiile sufletului nostru. Toți avem un anumit orar, anumite discipline pe care trebuie să le parcurgem, pentru a ne atinge întregul potențial și a dobândi vindecarea. Lecțiile sunt unice pentru fiecare persoană și vin către noi prin oamenii pe care îi întâlnim, prin evenimentele pe care le trăim, făcându-ne să creștem pe plan spiritual.

fericire

Cum știi care sunt lecțiile de care are nevoie sufletul tău

„Viața îți va oferi cele mai utile experiențe pentru evoluția conștiinței tale. De unde știi că acestea sunt experiențele de care ai nevoie? Pentru că aceastea sunt experiențele pe care le trăiești în momentul prezent”, acestea sunt cuvintele cunoscutului maestru spiritual Eckart Tolle.

Pare foarte simplu, dar este extrem de profund. Pentru a ști de ce o experiență îți este necesară, trebuie să înțelegi ce căutare îți ghidează viața, care este țelul pe care dorești să-l atingi.

Înțelege care sunt dificultățile cu care te lupți

Pentru a descifra lecțiile pe care le primești de la sufletul tău, trebuie să realizezi care sunt cele mai importante probleme care te preocupă. Ai dificultăți în relații, profesionale sau financiare? Te zbați să te vindeci de o boală sau să treci peste un moment dureros? Sau ai dezechilibre în toate ariile vieții tale? Aflând care sunt principalele tale dileme și întrebări, poți pătrunde lecțiile pe care sufletul ți le dăruiește.

De exemplu, cineva a avut o viață fabuloasă, fără eforturi, câștigând cu ușurință bani, dar era o persoană arogantă. Apoi au venit vremuri grele, iar omul acesta a pierdut totul și a intrat într-o stare de confuzie și disperare. Lecția pe care trebuie s-o învețe este smerenia, recunoștința și aprecierea pentru ceea ce viața i-a oferit.

O femeie s-a luptat multă vreme cu frica și nevoia de a controla totul. Într-o zi, s-a confruntat cu scenariul de care se temea cel mai tare: o boală gravă și necesitatea unui transplant de organe. Lecția ei este că oamenii nu pot controla cu adevărat nimic, ci doar modul în care răspund la ceea ce li se întâmplă.

Provocarea unei alte femei a fost aceea de a fi auzită și ascultată. Simțea că nu este luată în seamă, adesea își pierdea cumpătul și era impulsivă. Astfel a ajuns la divorț și a fost nevoită să lupte pentru custodia copiilor ei. Lecția pe care sufletul ei i-a oferit-o este că trebuie să fie diplomată, să se controleze și să se gândească de două ori înainte de a scoate vorbelele pe gură.

Lecțiile se repetă până când sunt învățate

bucurie

Dacă cineva nu înțelege mesajele primite de la sufletul său de prima oară, lecțiile continuă să se repete, ori de câte ori este necesar, până când semnificația lor profundă este asumată. Ele apar sub forma persoanelor pe care le întâlnești în cale sau a situațiilor cu care te confrunți.

Conștientizarea faptului că „acest lucru se întâmplă pentru mine” (adică spre binele meu) în loc de „de ce acest lucru mi se întâmplă mie” (ca și cum ar fi o pedeapsă) este cotitura în care mintea începe să-și înțeleagă, cu adevărat, lecțiile de viață.

Surse foto: Pixabay, Istock

Articolul urmator Cum poți avea grijă de mintea, trupul și sufletul tău - chiar și atunci când este greu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.