Învață să-i ignori pe cei care doar vor să-ți facă viața de nesuportat

Învață să-i ignori pe cei care doar vor să-ți facă viața de nesuportat

Ramona Jurubita

Te-ai trezit și tu la un moment dat într-o relație în care celălalt îți făcea mai mult rău decât bine și tot ce vedeai în fața ochilor era egoismul și îngâmfarea lui?

Unii oameni îți influențează starea de spirit în mod intenționat pentru că, din anumite motive, nu vor să te știe fericit/fericită. Acest comportament este unul total greșit, dar trebuie să accepți că orice pădure mai are uscături și nu toate relațiile ar trebui continuate. Încearcă să ții la distanță persoanele care îți induc o stare negativă. Dacă nu le poți scoate din viața ta pentru că depinzi de ele din anumite privințe, ai putea să identifici factorii de stres și să le ignori. Cunoașterea acestor factori ajută la înțelegerea stării tale și chiar la prevenirea apariției unor probleme emoționale cauzate de acestea.

Fată cu părul împletit, îmbrăcată în bluză albă, care stă pe un teanc de cărți

Iată ce nu ar trebui să conteze pentru tine:

 1. Criticile/Părerile negative ale celorlalți
  Doar tu decizi cum te raportezi la părerile altora, dar ele nu ar trebui să te afecteze în niciun fel. Contează cum te vezi tu, cum știi tu că ești, nu cum vor alții să te facă să pari și în plus, nu ai de ce să asculți părerile necerute. Alege câțiva oameni în care știi că poți avea încredere și sfătuiește-te doar cu ei, prin urmare, ascultă doar opiniile lor în legătură cu ceea ce faci tu.
 2. Nesiguranța pe care unii încearcă să ți-o inducă
  Încrederea în tine nu ar trebui să fie dărâmată de nimeni atunci când știi ce poți. Unele persoane au impresia că sunt experte în orice domeniu și vor încerca să te facă să pari mic/mică pe lângă ele. Dar tu nu trebuie să te sperii pentru că și din eșec poți învăța, așa că nu există motiv pentru care să simți nesiguranță.
 3. Comparațiile între tine și altcineva
  Nu accepta ca un alt om să te compare cu el sau cu oricine altcineva, pentru că fiecare este unic în felul său, iar tu faci cât poți și ce poți, fără să te raportezi la alții. Tu ești singura persoană pe care trebuie să o depășești, iar competitivitatea este bună doar dacă te raportezi la evoluția ta. Ignoră părerile care te fac să crezi că alții sunt mai buni decât tine doar pentru că au parte de mai multe reușite. Este posibil ca drumul lor spre succes să fi fost mai ușor decât al tău și asta nu înseamnă că tu ești mai slab/slabă.
 4. Egoismul altora
  Cei care se oferă să te ajute pot avea motive ascunse, așa că ai grijă pe cine lași să se apropie de tine. Unii oameni sunt egoiști și nu ar face bine cuiva fără să aștepte ceva în schimb, iar tu nu ar trebui să cazi în plasa lor. Timpul îți va arăta cine este sincer sau cine stă lângă tine doar din interes. Ai grijă să nu te lași afectat/afectată de momentele în care vei descoperi și profitori în cercul tău de prieteni.
 5. Oamenii care te fac să fii stresat/stresată lângă ei
  Acei „prieteni” care te fac să ai o mie de griji în prezența lor ar trebui evitați, fiindcă nu este normal să stai lângă cineva care îți stârnește întrebări constante și temeri. Relațiile sănătoase sunt între persoanele care se inspiră, se încurajează, își oferă stabilitate și liniște una alteia. Renunță la prietenia ta cu acel om care te face să te întrebi mereu „oare cum va recționa, la ce să mă aștept acum de la el?”.

Stai departe de cei care nu te apreciază

Uneori îți dai seama că tot ce ai făcut pentru o persoană a fost în zadar fiindcă ea nu a apreciat și nici nu ar putea vreodată să îți întoarcă gestul pentru că nu îi pasă de tine.

Trebuie să realizezi că oamenii se pot schimba în timp. Și într-o zi s-ar putea să te trezești într-o situație în care nu-i mai cunoști pe cei pe care i-ai iubit înainte. Îndepărtează-te de ei dacă sunt indiferenți cu tine, dar nu privi asta ca pe o răzbunare, ci ca pe o modalitate de a te proteja.

La început îți va fi dificil, dar starea ta emoțională se va îmbunătăți când te vei detașa de partenerul tău sau de prietenul care nu te-a apreciat. Meriți mai mult, meriți să te simți bine și să nu trăiești permanent cu stresul că altcineva te va face să clachezi.

Citește și: Nu, nu ești un om ratat, ești doar la început

Surse articol: CluberEntrepreneurForbes

Surse foto: istock

Articolul urmator
Ce spune doctorul Virgiliu Stroescu despre un stil de viață sănătos. „Cine mănâncă dimineața slăbește."
Ce spune doctorul Virgiliu Stroescu despre un stil de viață sănătos. „Cine mănâncă dimineața slăbește."
Ce vor barbatii de la tine?
Incepe quiz
Ce vor barbatii de la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - psihologie

  1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (618 vizite)