Trucul incredibil care te face să fii iubită şi norocoasă

Trucul incredibil care te face să fii iubită şi norocoasă

Redactor Andreea Baluteanu

Căutăm neîncetat sfaturi care să ne transforme în variante mai bune ale propriei personalităţi. Goana după perfecţiune este una dintre cursele cu obstacole preferate ale momentului, iar oamenii de ştiinţă ne încurajează desfăşurând diverse studii!

Cea mai nouă „găselniţă” a lor? Se pare că cercetătorii au descoperit trucul care îţi poate asigura un trup de milioane, o viaţă amoroasă de invidiat, inteligenţă şi noroc! E oare posibil? Aşa se pare!

Foamea, trucul care îţi asigură inteligenţă, putere, dragoste şi prospeţime

Nu ne înţelege greşit! Ne împotrivim din toate puterile înfometării şi suntem cât se poate de conştiente că foametea este una dintre problemele actuale serioase cu care se confruntă umanitatea. Prim urmare, rezultatele studiilor ne-au determinat şi pe noi să ridicăm o sprânceană întrebătoare! Cu toate acestea, experţii au de partea lor argumente destul de puternice atunci când afirmă că un stomac parţial gol ne poate ghida spre o viaţă mai bună.

Iată care sunt beneficiile „golului din stomac”!

Foamea creşte iubirea! Nu, nu te vei uita la iubitul tău cu mai mult drag pentru că îţi vine să îl mănânci la propriu! „Responsabil” pentru faptul că eşti mai uşor de iubit atunci când eşti înfometată este un hormon peptidic care creşte apetitul, secretat înainte de mesele principale, numit grelină. Ce mai face grelina? Stimulează nivelul de energie şi dispoziţia, necesare pentru a digera o masă copioasă, dar care îţi cresc şi încrederea în tine şi îţi îmbunătăţesc abilităţile sociale. Se pare că atunci când îţi este foame eşti mai fermecătoare! Însă nu lăsa golul din stomac să atingă proporţii uriaşe, deoarece vei deveni din sociabilă... nervoasă!

Atunci când suntem îndrăgostiţi, uităm şi de foame! Şi bine facem, deoarece mâncatul în exces scade plăcerea momentelor de tandreţe. Nu doar burta plină este de vină, cât mai ales sângele, antrenat din plin în procesele de digestie, care nu mai irigă acum la fel de consistent zonele mângâiate de iubit.

Atunci când ţi-e foame iei decizii mai bune. Să nu te miri că vei obţine reuşite pe linie! Nu este vorba despre noroc, ci despre foame! Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht au desfăşurat un studiu cu cărţi de joc şi un sistem de recompense bine pus la punct. Se pare că participanţii la joc care nu mâncaseră de câteva ore au luat per ansamblu decizii mai bune, pe bază de intuiţie, şi nu determinate de impulsuri, orientându-se spre câştigurile pe termen lung. Să mai spună cineva că foamea nu este un bun sfătuitor!

Foamea intensifică activitatea sportivă. Ştim toate cât de dificil este să te antrenezi atunci când ai stomacul plin. Lucrurile stau cu totul altfel dacă îţi este foame! Studiul desfăşurat de Universitatea din Northumbria a arătat că schimburile hormonale care au loc în corp înainte de masă ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor în timpul sportului. Desigur, ar mai exista o explicaţie: ne mişcăm mai bine pentru că abia aşteptăm să ne înfruptăm din mesele noastre preferate!

Înveţi mai repede pe stomacul gol. Ştii acea senzaţie de minte înceţoşată, pe care o ai imediat după o masă abundentă? Un studiu realizat de Yale a „proslăvit” starea de foame, afirmând că studenţii care învăţau pe stomacul gol reţineau mai repede, iar memoria le era stimulată.

Dormi mai bine. Nu degeaba se spune că nu este bine să mănânci cu câteva ore bune înainte de culcare! S-a dovedit că mesele consistente interferează cu calitatea somnului tău şi că alimentele ingerate înainte de a adormi sunt transformate în grăsime, nu în energie!

Nu te sfătuim să te înfometezi sau să te privezi de necesarul de vitamine şi de minerale, dar, din când în când, este bine să îţi provoci stomacul gol să te ajute în feluri nebănuite! Noi vom încerca aceste trucuri!

Tu ce părere ai? Crezi că starea de foame te va face mai iubită sau mai norocoasă? Citeşte şi despre foamea emoţională şi află dacă ai şi tu această problemă!

Articolul urmator
3 idei de meniu pentru post intermitent care te vor ajuta să fii în formă
3 idei de meniu pentru post intermitent care te vor ajuta să fii în formă
Esti o femeie norocoasa?
Incepe quiz
Esti o femeie norocoasa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.