Senzație de arsură în zona intimă? 7 schimbări pe care trebuie să le faci rapid

Senzație de arsură în zona intimă? 7 schimbări pe care trebuie să le faci rapid

Redactor Andreea Baluteanu

Senzația de arsură în zona intimă este un simptom comun pe care majoritatea femeilor îl experimentează cel puțin o dată în viață. Cu toate că, cel mai probabil, afecțiunea care îl provoacă va trece fără probleme, în cazul în care continui să comiți greșeala, poți ajunge în situația de a te confrunta cu complicații severe.

Cel mai important în cazul în care resimți senzația de arsură în zona intimă este să descoperi ce anume a cauzat-o. În momentul în care ai identificat factorul declanșator, evită să mai comiți respectivul gest. Noi îți spunem care sunt cele mai comune cauze ale senzației de arsură și ce schimbări trebuie să faci acum!

Te confrunți cu senzație de arsură în zona intimă? Uite ce trebuie să faci!

Deși e vorba despre un simptom comun care nu indică nici pe departe o afecțiune gravă, senzația de arsură în zona intimă e cel mai adesea un semn prin care corpul tău te anunță că faci ceva greșit. Ascultă-l și fă următoarele schimbări!

Renunță la săpunurile, detergenții sau produsele de igienă intimă cu parfum și substanțe agresive

Iritația e principala cauză pentru care suferi de arsuri vaginale. Fie că este vorba despre un gel de duș sau un săpun ori poate despre absorbante, tampoane, şerveţele intime sau hârtie igienică parfumată, cert este că trebuie să identifici rapid produsul și să renunți neapărat la el. Pe lângă arsuri, mai poți experimenta mâncărimi severe, roșeață, durere sau usturime.

De asemenea, ține cont de faptul că și steriletele sau prezervativele pot cauza alergii și iritații în zona intimă. Discută cu un medic dacă nu realizezi singură ce îți face rău.

Poartă numai lenjerie de calitate, din bumbac, care lasă pielea să respire

E adevărat că dantela și mătasea sunt mult mai senzuale atunci când vine vorba despre o piesă de lenjerie intimă, însă aceste materiale nu lasă pielea să respire. Ce să mai spunem despre cele sintetice, care sunt și mai dăunătoare.

Evită articolele vestimentare mult prea strâmte

Fie că este vorba despre lenjerie sau despre blugii tăi skinny, nu numai confortul va fi afectat, dar și sănătatea zonei tale intime. Senzația de arsură poate fi provocată de aceste itemuri mult prea strâmte care nu lasă pielea să respire și care depun presiune asupra aparatului reproducător feminin.

Limitează consumul de carbohidrați

Mai ales atunci când sunt rafinați, carbohidrații se dovedesc extrem de periculoși. Zahărul, cu precădere, este nociv pentru populația de bacterii bune din vagin, ceea ce va cauza dezechilibre care pot provoca infecții intime și, pe cale de consecință, senzația de arsură.

Nu lua antibiotice „după ureche”

În cazul în care mai ai încă acest obicei nociv, află că senzația de arsură din regiunea intimă este cel mai inofensiv pericol care te așteaptă. Administrarea de antibiotice fără recomandarea medicului, pentru că așa crezi tu de cuviință, va altera populația de bacterii bune și te va predispuse la diverse forme de vaginită.

Folosește prezervativul dacă ai multipli parteneri sexuali

Nu e nimic greșit în a avea o viață sexuală condimentată, dar folosește prezervativul. Nu te baza doar pe anticoncepționale, pentru că nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală. Trichomoniaza, gonoreea, chlamydia și herpesul genital prezintă toate senzații de arsură în zona intimă și sunt provocate de sexul neprotejat.

Nu te abține dacă vrei să urinezi

Nu contează dacă ești într-o întâlnire importantă, la film sau în orice altă situație pe care nu vrei să o întrerupi. Faptul că „te ții” reprezintă una dintre principalele cauze ale infecțiilor urinare, iar aceste afecțiuni se pot manifesta și prin intermediul senzației de arsură din zona intimă.

Multi-Gyn Intiskin spray calmează arsurile din zona intimă

Nu ai efectuat la timp schimbările de mai sus și acum te confrunți cu arsuri?

Avem cea mai bună soluție! Este vorba despre Multi-Gyn Intiskin spray, care alină pruritul, iritațiile și arsurile din zona intimă. Produsul are efect plăcut și răcoritor și este util în a elimina mirosurile neplăcute. Aplică de 2 până la de 3 ori pe zi câte 1-2 pulverizări sau de câte ori simți nevoia. Multi-Gyn Intiskin spray este disponibil la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.