Cea mai ușoară metodă de prevenire a diabetului

Cea mai ușoară metodă de prevenire a diabetului

Redactor Alexa Galgau

Diabetul este o boală care, odată instalată în organism, poate să scurteze semnificativ viața. În cazul diabetului de tip 2, puterea de a-l ține la distanță se află în mâinile noastre, pentru că putem să îl prevenim. Nu este vorba despre vreo rețetă-minune sau despre un supliment alimentar care să producă miracole în organism, ci pur și simplu despre stilul de viață, pe care mulți dintre noi îl schimbăm prea târziu... sau deloc.

Conform oamenilor de știință, cea mai ușoară metodă de prevenire a diabetului este chiar dieta pe care o avem. Află de ce este atât de importantă și cum ar trebui să arate regimul care ține la distanță această boală.

Dieta sănătoasă, cea mai eficientă metodă de prevenire a diabetului

Ni s-a tot indus conceptul de stil de viață sănătos și pe bună dreptate - după studii realizate de-a lungul mai multor decenii, oamenii de știință pot spune în sfârșit, cu siguranță deplină, că diabetul de tip 2 poate fi prevenit prin adoptarea unei diete sănătoase.

Studiul care a trasat definitiv această concluzie a fost făcut pe nu mai puțin de 124 000 de adulți care nu aveau diabet și care au fost observați pe o perioadă de 20 de ani. Participanții la studiu își evaluau propria dietă o dată la patru ani și completau formulare prin care oamenii de știință să poată să găsească acei factori care ar fi putut cauza diabetul de tip 2.

În total, au fost 9 361 de cazuri de diabet de tip 2 în cei 20 de ani de studiu. În cazul participanților care aveau o dietă necorespunzătoare, bazată pe alimente grase, dulciuri și produse procesate, riscul de a face diabet creștea simțitor. La o degradare a stilului de viață cu numai 10%, riscul de diabet creștea cu 34%, ceea ce înseamnă că nici nu este nevoie să ne ducem organismul la limită pentru a ne îmbolnăvi, ci chiar și o serie de greșeli care par destul de mici pot să ne îmbolnăvească. La polul opus, o îmbunătățire cu 10% a dietei a dus la o scădere cu 16% a riscului de a face diabet.

Aproape oricine știe în ziua de azi ce presupune o dietă sănătoasă: consumul de fructe, legume, cereale integrale, fructe oleaginoase, leguminoase, carne de pește, reducerea substanțială a consumului de carne roșie sau carne procesată, sucuri îndulcite sau carbogazoase, fast-food, prăjeli și alcool.

Adoptarea și menținerea unei diete sănătoase cât mai devreme în viață este cea mai sigură și ușoară metodă de prevenire a diabetului de tip 2. Nu există soluție pe termen scurt în acest sens și nici vreun remediu „miraculos” care să rezolve problema fără ca noi să fim nevoiți să facem anumite sacrificii.

Ceea ce vor oamenii de știință să reținem în ceea ce privește prevenirea diabetului este faptul că ACUM este momentul să facem o schimbare în bine, indiferent de obiceiurile alimentare pe care le-am avut anterior. Dacă reușim să ne schimbăm dieta și să consumăm alimente sănătoase, suntem cu mult mai feriți de pericolul declanșării acestui tip de diabet.

Articolul urmator
Cum te asiguri că nimeni nu va mai râde de tine vreodată
Cum te asiguri că nimeni nu va mai râde de tine vreodată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.