A devenit moștenitoarea averii de peste patru miliarde de dolari a bunicii sale, dar vrea să renunțe la aproape toată suma pentru că banii nu o fac fericită

A devenit moștenitoarea averii de peste patru miliarde de dolari a bunicii sale, dar vrea să renunțe la aproape toată suma pentru că banii nu o fac fericită

Ramona Jurubita

O femeie de 30 de ani, originară din Germania, a moștenit o avere impresionantă de la bunica ei care s-a stins din viață în urmă cu aproximativ o lună. În loc să se bucure de suma care i se cuvine, tânăra susține că nu merită un asemenea privilegiu și are de gând să renunțe la 90-95% din bani.

Marlene Engelhorn este nepoata lui Traudl Engelhorn-Vechiatto, o femeie bogată care a murit recent, la 94 de ani. Aceasta a fost soția nepotului lui Friedrich Engelhorn, fondatorul gigantului chimic BASF. Așa se explică averea bătrânei, în cazul în care te întrebai de unde provin banii respectivi. Afacerile familiei au fost vândute în 1997 cu aproximativ 11 miliarde de dolari, iar momentul vânzării, bunica lui Marlene Engelhorn a primit aproximativ 2,45 miliarde de dolari. Însă, potrivit Forbes, până la data morții, averea ei a crescut și a ajuns la 4,2 miliarde de dolari.

Așadar, aceasta este suma finală, ce a ajuns în mâinile tinerei care nu și-o dorește. Știa dinainte că averea urmează să fie trecută pe numele ei și încă de acum câțiva ani a declarat că nu are de gând să o păstreze.

„M-am născut într-o familie bogată și voi moșteni într-o zi o avere pentru care nu a trebuit să muncesc niciodată.”, a spus Marlene  Engelhorn într-un videoclip postat pe Facebook ul Millionaires for Humanity, în mai 2021.

„Avem nevoie de o redistribuire a bunurilor, a terenurilor și a puterii și avem nevoie ca acest lucru să fie un proces transparent și democratic - pentru mine, asta înseamnă: impozite pe avere.”, este mesajul scris în fotografia de mai sus.

Tot anul trecut a abordat acest subiect și într-un interviu acordat pentru ziarul austriac Der Standard:

„În opinia mea, aceasta nu este o chestiune de voință, ci o chestiune de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. Moștenirea provine, de fapt, de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la asta... În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă.”, a declarat Marlene Engelhorn în 2021.

Locuiește acum în Austria, țară în care a fost desființată legea care prevedea impozitul pe succesiune. Din 2008, averile nu mai sunt impozitate, spre dezamăgirea femeii care militează pentru reintroducerea acestor condiții. Este de părere că oamenii extrem de bogați ar trebui să plătească taxe mai mari.

„Bunica mea îmi oferă multă libertate de acțiune și profit de asta pentru a face o declarație publică: nu am muncit o zi pentru acești bani și nu plătesc un cent impozit ca să intru în posesia lor. Nu se poate! În cele din urmă aș vrea să fiu taxată. Dacă nu va exista impozit pe moștenire sau pe avere, mă voi gândi eu la unul.”, spunea tânăra cu doar câteva luni înainte de moartea bunicii ei.

Cum averea nu îi poate fi impozitată, s-a gândit și să doneze o parte din bani, dar încă are anumite rețineri în această privință. Într-un interviu acordat de curând, Marlene Engelhorn i-a criticat pe cei foarte bogați, pentru că s-au implicat în acțiuni caritabile pentru a evita plata impozitelor. Nu susține deloc promovarea acestui tip de comportament, fiindcă îl consideră necinstit.

Moștenitoarea este cofondatoarea unui grup numit "Tax Me Now", o inițiativă a persoanelor înstărite care vor ca averea să fie redistribuită prin creșterea impozitelor pentru cei bogați din Germania și Austria. I se pare că ar fi nedrept să aibă atât de mulți bani, mai ales că trăiește „într-o societate inegală”, așa cum a numit-o, în care alții sunt extrem de săraci.

Marlene Engelhorn este studentă la Universitatea din Viena și muncește singură pentru un viitor mai bun. Nu are de gând să profite în vreun fel de banii moșteniți. Singura certitudine pe care o are este faptul că își dorește să fie egală cu restul lumii, fără a se simți privilegiată.

„Nu știu încă asta. Dar vreau să muncesc din greu. La fel ca toți ceilalți.”, a mai declarat.

Femeia a crescut într-un conac din Viena și a urmat o școală ale cărei cursuri se țineau în limba franceză. Când a ajuns la facultate, a început să vadă lumea cu alți ochi și a realizat că este nedrept ce se întâmplă în societate. Așa a luat decizia de a milita pentru reintroducerea impozitului pe averi.

Cum ți se pare inițiativa ei? Oare alți tineri de vârsta sa ar prefera să primească totul de la familie și să nu mai muncească?

Citește și: Trei surori fără adăpost au moștenit un conac de milioane de dolari de la un bărbat pe care nu l-au mai întâlnit niciodată

Surse foto: Youtube

Surse articol: DailymailNypostMoneycontrol

Articolul urmator
Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Ce ar vrea sa schimbe iubitul tau la tine?
Incepe quiz
Ce ar vrea sa schimbe iubitul tau la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.