Adio, Mirela Vaida! Ce se întâmplă cu emisiunea pe care o prezintă vedeta

Adio, Mirela Vaida! Ce se întâmplă cu emisiunea pe care o prezintă vedeta

Alida Enache

Surpriză de proporție pentru toți fanii emisiunii „Acces Direct”! Programul de televiziune prezentat de Mirela Vaida va fi eliminat din grila postului de la Antena 1. 

Șefii trustului Intact au luat această decizie în urma numeroaselor amenzi primite de la CNA. Emisiunea a fost amendată de mai multe ori din cauza subiectelor care au creat multe controverse în rândul telespectatorilor. Mai mult, show-ul moderat de Mirela Vaida a încasat cea mai mare amendă din ultimii trei ani. Pentru edițiile din zilele de 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 și 17 mai 2021 a fost primită o amendă în valoare de 150.000 de lei, conform Paginiidemedia.ro. Inițial, au fost propuse sumele de 200.000 de lei (amenda maximă) și de 50.000 de lei, dar după cele trei ture voturi s-a decis ca amenda să fie în valoare de 150.000.

Mirela Vaida în cadrul emisiunii Acces DirectSursa foto: Facebook

În cadrul emisiunilor menționate, oaspeții nu au dat importanță și nu au luat în serios amenințările unui soț la adresa soției sale. La doar câteva luni după, bărbatul și-a ucis soția, ea fiind bătută chiar în fața copiilor săi. Femeia fusese încurajată să-și părăsească partenerul și să plece la copiii ei într-o altă ediție a show-ului.

„Noi nu putem vorbi despre o relație de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate și instigare la crimă. E ca și cum noi asistăm la spânzurătoare. Ce se întâmplă în emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte. Tot formatul emisiunii este să exploateze tot ce este din senzațional. Amenințarea cu moartea e faptă penală, se petrece în studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai mulți oameni din țară.”, a spus Mircea Toma, membru CNA.

În urma edițiilor cu pricina, emisiunea „Acces Direct” a primit 129 de reclamații.

„Nu trataţi deloc serios şi responsabil acest fenomen al violenţei domestice. Invitaţii iau totul în râs, ba mai mult era sfătuit domnul agresor cum să facă, cum să procedeze, deşi s-au prezentat fotografii cu femeia agresată, cu vânătăi. Cumva, ea a fost privită cu scepticism. Toată construcţia emisiunii nu a făcut decât să facă să dea vina pe victimă. Au fost 17 reclamaţii pentru această ediţie. La celălalt caz au fost 112 reclamaţii! Totul e o glumă. Sunt personaje, e iubire. Şi ajungem în situaţia în care o femeie şi copilul ei ajung victime şi apoi asistăm la un monolog în care toată lumea e vinovată, doar că noi la televizor întărim un stereotip că violenţa e din dragoste.”, a declarat sefa CNA, Cristina Pocora.

Mirela Vaida la acces directSursa foto: Facebook

Totuși, show-ul nu va fi scos definitiv de pe micile ecrane, ci va fi mutat pe un alt post de televiziune. Telespectatorii vor putea urmări emisiunea moderată de Mirela Vaida începând cu luna ianuarie, pe postul de televiziune „Antena Stars”. Un alt motiv pentru care show-ul prezentat de Mirela Vaida va fi scos din grilă este faptul că șefii de la Antena își doresc să crească audiența postului de televiziune „Antena Stars”. Și emisiunea lui Dan Capatos a fost mutată pe același post de televiziune.

Deși decizia pare foarte clară, în cadrul ediției din data de 23 noiembrie a show-ului „Acces Direct”, Mirela Vaida a declarat că informațiile nu sunt adevărate în totalitate, ci doar parțial.

”Nu este adevărat! Acces Direct nu se va scoate din grila Antenei 1. Vor fi niște modificări de program, ca în orice grilă dinamică. Este o emisiune veche de 14 ani care se va lungi cu o ora și va emite pe două posturi”, a spus vedeta.

Potrivit Cancan.ro, decizia pe care au luat-o șefii trustului Intact nu a fost deloc pe placul staff-ului producției. Aceștia nu vor să accepte mutarea și s-au revoltat, iar în redacție s-ar fi produs un mare haos.

Motivul pentru care Mirela Vaida nu dorește să accepte această schimbare este faptul că deși va munci mai mult cu o oră, salariul ei nu se va mări. La momentul actual, se speculează faptul că prezentatoarea încasează un salariu de 5.000 de euro.

Citește și: Mirela Boureanu Vaida, despre fostul job: "Câștigam o grămadă de bani! Aveam mașină cu șofer!"

Surse articol: Playtech, Cancan, Paginademedia

Sursa foto principală: Youtube

Articolul urmator
Ce se va întâmpla pe 17 februarie 2103, conform „călătorului în timp” care susține că vine din anul 2609
Ce se va întâmpla pe 17 februarie 2103, conform „călătorului în timp” care susține că vine din anul 2609
Care vedeta e sufletul tau pereche?
Incepe quiz
Care vedeta e sufletul tau pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.