Coronavirusul lovește și Săptămâna Modei de la Milano. Nimeni nu se aștepta la această decizie din partea lui Giorgio Armani

Coronavirusul lovește și Săptămâna Modei de la Milano. Nimeni nu se aștepta la această decizie din partea lui Giorgio Armani

Cristina Gherghina

Panică la Săptămâna Modei de la Milano după ce coronavirusul a lovit Italia. Cu toate că unele case de modă nu s-au lăsat speriate de înfricoșătorul virus care a luat viețile a mai bine de 2000 de oameni în întreaga lume, unii designeri au luat decizii radicale pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19, printre care și celebrul Giorgio Armani.

Având în vedere situația delicată în care se afla Italia în momentul de față, Giorgio Armani a decis să își prezinte colecția la Săptămâna Modei de la Milano cu ușile închise, colecția fiind transmisă live pe internet. Decizia a fost luată ca o măsură de precauție împotriva coronavirusului, conform spuselor lui Giorgio Armani.

Pentru prima dată în cei 45 de ani de activitate a casei de modă, prezentarea noii colecții s-a ținut în fața unei săli goale. 

De asemenea, și designerul Laura Biagiotti a recurs la aceeași metodă, în timp ce casa de modă Moncler a anulat prezentarea de modă. 

Citește și Coronavirusul din China a speriat România. Află care sunt cauzele răspândirii și cum trebuie să te fereşti

Giorgio Armani, lăudat pentru decizia sa

Desigur, această măsură de precauție luată de însuși Giorgio Armani nu a trecut neobservată. 

"Sunt fericit că astăzi, Giorgio Armani a decis, împreună cu brandul Biagiotti... să nu țină paradele de modă ca până acum, ci în spatele ușilor închise", a spus criticul de modă Eva Desiderio. 

Giorgio Armani la Saptamana Modei de la Milano

Sursă foto: Facebook 

Pe de altă parte, Dolce & Gabbana şi Philipp Plein și-au etalat noile colecții la Săptămâna Modei de la Milano potrivit programului stabilit inițial, în ciuda faptului că virusul mortal a pus stăpânire și pe Italia.

Cu toate că unele brand-uri și-au respectat programul propriu-zis, pentru unii participanți a fost suficient gândul de fi înghesuiți pe la spectacole și show-uri, pentru a le stârni anxietatea.

"Cu toții am intrat în contact cu sute de oameni și mă trec fiorii numai când mă gândesc la toate acele interacțiuni", a spus o femeia care lucrează în showroom-ul Fendi. 

Citește și Cum se apără asistentele medicale din China împotriva coronavirusului! Au luat cea mai drastică măsură

Coronavirusul: ieri în China, azi în Italia, mâine în toată lumea

După ce China a fost pur și simplu răpusă de virusul ucigaș, următoarea țintă a fost Italia și în cel mai rău caz, ne putem gândi doar la faptul că ar putea pune stăpânire pe întreaga lume, având în vedere viteza cu care se răspândește. 

Coronavirus in Italia

În momentul de față, Italia a confirmat peste 220 de cazuri de coronavirus, înclusiv cele 7 decese în urma infectării cu acest virus. Peste 500.000 de mii de oameni în 11 orașe din nordul Italiei se află în carantină.

Numărul deceselor la nivel global în urma infectării cu COVID-19 a trecut de 2.700, iar numărul oamenilor infectați a ajuns la 80.150. În timp ce situația din China pare să se amelioreze, apar noi focare în afara acestei țări, cele mai grave aflându-se în Coreea de Sud, Iran și Italia. 

Pe măsură ce virusul se răspândește în tot mai multe state de pe harta lumii, cu atât cresc și îngrijorările privind evoluția economiei mondiale, iar una din această îngrijorare s-a transformat în realitate: luni, 24 ianuarie, toate piețele mari din întreaga lume, de la New York până la Shanghai, au fost în scădere. 

Potrivit şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, epidemia cu noul virus nu atins încă nivelul unei pandemii. 

„Deocamdată nu este vorba despre o răspândire necontrolată a coronavirsului la nivel global şi nu ne confruntăm cu îmbolnăviri severe şi decese pe scară largă în rândul populaţiei. Ceea ce observăm sunt câteva epidemii, în diferite părţi ale lumii”, a declarat șeful OMS în cadrul unei conferințe de presă. 

Conform ultimelor informații, numărul de infecții în China a intrat în declin de la începutul lunii februarie, potrivit autorităților care au anunțat marți, 25 februarie, 71 de noi decese, acesta fiind cel mai mic scăzut bilanț prezentat zilnic de mai bine de câteva săptămâni.

Cu toate că există semne că virusul COVID-19 poate fi stopat, având în vedere că numărul de înfecții este în scădete în China, rămâne de văzut ce va urma și dacă omenirea va putea face față și acestui virus mortal. 

Surse foto: Facebook; Istock

Articolul urmator
A început sezonul căpușelor! Lista completă de recomandări din partea medicilor
A început sezonul căpușelor! Lista completă de recomandări din partea medicilor
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.