Geniul român care a cucerit America! Mihaela Florea, campioană mondială la Microsoft Office Specialist 2019

Geniul român care a cucerit America! Mihaela Florea, campioană mondială la Microsoft Office Specialist 2019

Cristina Gherghina

Mândrie națională! La scurt timp după ce Ștefan Pricopie a câștigat premiul Nobel Junior 2019, iată că o tânără din România a reușit o performanță greu de egalat: Mihaela Florea este câștigătoarea Campionatului Microsoft Office Specialist 2019 de la New York, secțiunea Excel. 

Câștigătoarea noastră este o adolescentă de 18 de ani din Brăila, elevă a Colegiului "GH. M. Murgoci", pasionată de calculatoare dintotdeauna. În cadrul Colegiului "GH. M. Murgoci", Mihaela a avut șansa să afle secretele din spatele calculatoarelor și setările acestora și să își perfecționeze cunoștiințele, astfel că, până în prezent, ea a fost medaliată de 3 ori cu aur și o dată cu argint la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. 

Iar acum, pasiunea și ambiția Mihaelei i-au adus primul loc în cadrul Campionatului Microsoft Office Specialist 2019, de la New York, secțiunea Excel 2016, concurând cu alți tineri talentați de pe întreg mapamondul, tineri care au, cu siguranță condiții mult mai bune de învățat decât ea. 

„A fost o competiţie dificilă, mult mai dificilă decât anii trecuţi, pentru că am fost la o secţiune mai grea, pe Excel, unde sunt multe formule şi diagrame. Am făcut cât de bine am putut, dar nu mă aşteptam să iau premiu. Nivelul este foarte ridicat. Am fost şi anul trecut la acest concurs, pe secţiunea Word, şi comparând situaţia, nu mă aşteptam în acest an să iau vreun premiu, a fost o mare, mare surpriză“, a declarat Mihaela Florea. 

De când era mică, tânăra își pregătea temele cu multă atenție și meticulozitate, iar acest lucru, împreună cu studiul intens, a ajutat-o pe Mihaela în cadrul acestui campionat. Program Excel este destul de greu, acesta având fel și fel de formule pe care este foarte ușor să le omiți sau pur și simplu să treci din neatenție peste ele. 

Mihaela Florea

Sursa foto: Certipro Romania 

De asemenea, Mihaela îi încurajează pe tineri să învețe acest program, pentru că este folosit în toate domeniile. 

„La un interviu de angajare, le va folosi în CV să aibă cunoştinţe medii de Office. Şi certificările pe care le obţii sunt importante. Pe mine m-au motivat foarte mult, pentru că ai resurse pe care poţi să le obţii, simulări pe care poţi să le faci. Poţi face tot felul de lucruri interesante cu acele aplicaţii. Din afară, pare foarte uşor şi foarte clar totul, dar de fiecare dată descoperi câte un lucru nou în Excel, iar asta îţi dă o putere destul de mare. Se pot face programări, dar şi jocuri în PowerPoint. Mereu sunt surprinsă plăcut de setările pe care le au aceste programe şi ce se poate face cu ele“, a spus câștigătoarea.

 Mihaela Florea a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,80 și a fost admisă la cinci universități de top din Marea Britanie, dar tânăra a ales să îți continue studiile în cadrul Universității din Southampton, unde va studia, cum era și de așteptat... Computer Science. 

Ca planuri de viitor, Mihaela Florea își dorește să ajungă dezvoltator web și să se axeze pe crearea de site-uri. Momentan, nu știe dacă va rămâne în Marea Britanie sau dacă se va întoarce în țară, fiind conștientă de faptul că multe lucruri se pot schimba în următorii ani. 

„O să-mi lipsească familia, prietenii, depinde şi dacă voi reuşi să mă acomodez acolo. O să vedem“, a mai spus tânăra.

Surse foto: Facebook Certipro Romania

Articolul urmator
O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic
O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic
Ce ținută office ți se potrivește, în funcție de personalitate
Incepe quiz
Ce ținută office ți se potrivește, în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.