Greșeala pe care o poți face cu masca de față și care îți face rău! Mare grijă!

Greșeala pe care o poți face cu masca de față și care îți face rău! Mare grijă!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Masca de față este făcută să ne ofere protecție împotriva infecției cu coronavirus și este purtată de un număr foarte mare de persoane, în toate țările. Cine s-ar gândi că poate fi un adevărat inamic pentru sănătatea noastră?

Măștile refolosite și spălate cu clor, un adevărat pericol

Conform declarațiilor unei asistente medicale din Rusia, o mască de față spălată cu înălbitor poate provoca arsuri grave la nivelul feței. 

Din cauza echipamentelor insuficiente, Olga Ovinnikova și colegii săi, de la un spital din Karabanovo, au fost obligați să poarte măști de față dezinfectate cu un înălbitor pe bază de clor. 

Experiența ei a fost îngrozitoare. 

arsuri 1

Sursa foto: Pinterest

„Măști de unică folosință sunt spălate cu înălbitor pe bază de clor și date personalului medical pentru refolosire. La o oră după ce mi-a început tura, am simțit o senzație de arsură, la față.

Din cauza regulilor impuse, nu mi-am putut da masca jos. A trebuit să îndur, până la finalul programului de lucru. Când mi-am dat jos masca, mi-am văzut fața distrusă!”

 Asistenta a fost diagnosticată cu arsuri chimice de gradul II

Olga Ovinnikova a cerut îngrijiri la spitalul în care lucra, dar nu i s-au dat, ci a fost trimisă acasă. A doua zi a mers la medic și a aflat adevărul șocant. 

„A doua zi, starea mea s-a înrăutățit, așa că am fost la un medic. M-a diagnosticat cu arsuri chimice de gradul doi. În câteva ore, am început să respir cu dificultate și să am fața umflată.

Părinții mei m-au dus la Moscova, la un centru pentru arși. Nu sunt un caz singular. Aceste măști trebuie să fie cu adevărat de unică folosință!”

arsuri 2

Sursa foto: Pinterest

Deși spitalul în care lucrează Olga Ovinnikova a negat că măștile sunt refolosite, după spălare cu înălbitor, autoritățile au recunoscut că echipamentele de protecție sunt insuficiente și măștile sunt reutilizate în unele spitale, în contextul în care au existat deja medici infectați cu coronavirus. Numărul total de infecții în Rusia este de 221.000, cu peste 2000 de decese. 

 

Surse foto: IStock, Pinterest

Articolul urmator
Ce l-ar face pe Cătălin Scărlătescu să renunțe la televiziune: „Aș lăsa-o mai moale și eu cu televiziunea...”
Ce l-ar face pe Cătălin Scărlătescu să renunțe la televiziune: „Aș lăsa-o mai moale și eu cu televiziunea...”
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.