La ce oră trebuie să mergi la plajă pe litoralul românesc pentru a prinde loc lângă apă. „Suntem speriați de atâția oameni...”

La ce oră trebuie să mergi la plajă pe litoralul românesc pentru a prinde loc lângă apă. „Suntem speriați de atâția oameni...”

Redactor Divahair.ro

Conform autorităților, weekend-ul ce tocmai s-a încheiat a fost cel mai aglomerat de pe litoralul românesc, din ultimii doi ani. De la ce oră trebuie să mergi la plajă într-o astfel de minivacanță, dacă îți dorești să prinzi șezlong lângă apă.

Nu mai puțin de 250 de mii de turiști s-au bucurat de razele soarelui în Mamaia, Costinești, Eforie Nord și Vama Veche în acest weekend, iar hotelierii au mărturisit că au fost „speriați de numărul de persoane”. Turiștii au mers pe plajă începând cu zorii zilei, pentru a fi siguri că ocupă un loc cât mai aproape de apă.

turisti pe plaja la malul marii

De la şase dimineaţa am venit să fim siguri că avem un loc în faţă. Am făcut rezervare din timp şi am avut loc de parcare la hotel. Nu suntem pretenţioşi dar este într-adevăr foarte aglomerat faţă de alţi ani, foarte aglomerat”, a declarat o femeie venită într-un scurt concediu pe litoral.

Situația nu a fost cu mult mai diferită nici cu locurile de parcare și restaurantele și terasele de la malul mării. “Sunt născut, crescut în Eforie am 39 de ani şi atâţia oameni ca aseară şi astăzi nu am văzut niciodată. Foarte mulţi, camerele sunt pline, marile magazine retail abia fac faţă cererilor şi suntem speriaţi de atâţia oameni”, a spus unul din administratorii de terese de la mare.

Nemulțumirile sunt și mai mari pentru turiștii care au ales să meargă în Mamaia, unde de curând plaja a fost mărită cu 53 de hectare. Proiectul a fost gândit ca unul salvator pentru turiști, dar se pare că a stârnit un nou val de reacții negative. Cei mai mulți dintre aceștia au acuzat faptul că nisipul extras pentru lărgirea plajei este rigid și plin de scoici, ceea ce face ca plaja să fie „neprietenoasă”.

Ar trebui să vă pun să plătiţi îngheţata copilului!! V-a trebuit vouă să măriţi plajele, nu înţeleg de ce! De la beach bar până la şezlong, i s-a topit băiatului îngheţata, a curs peste tot pe plajă, nici nu a mâncat-o….”, “Nu contestă nimeni că plaja trebuia extinsă. Problema este cum s-a făcut asta. În Dubai s-au construit teritorii întregi pe apă cu aceeaşi tehnică de înnisipare, însă acolo este nisipul ok, la noi plaja este într-adevăr neprietenoasă. Nu ai cum să mergi la apă fără încălţări, iar apa este adâncă, adio lăsat copiii în apă”, au spus unii turiști.

Surse: adevarul.ro, stirileprotv.ro.

Articolul urmator
Când se vor rezolva, cu adevărat, problemele cu apa caldă din București?
Când se vor rezolva, cu adevărat, problemele cu apa caldă din București?
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?
Incepe quiz
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.