Medicii italieni, la capătul disperării, din cauza COVID-19: "Pacienții mor singuri. Mă roagă să îi ajut să-și ia la revedere de la cei dragi"

Medicii italieni, la capătul disperării, din cauza COVID-19: "Pacienții mor singuri. Mă roagă să îi ajut să-și ia la revedere de la cei dragi"

Cristina Gherghina

Italia este îngenuncheată de coronavirus! Situația din spitale este critică și nici nu ne putem imagina prin ce trebuie să treacă cadrele medicale în fiecare zi. Mărturia unui medic italian ne oferă o imagine de ansamblu a ceea ce se întamplă în spitalele din Italia.

 Cadrele medicale sunt epuizate, dar, cu toate acestea, încă găsesc energie pentru a putea face față situației actuale. Sunt obișnuiți să vadă lucruri pe care mulți oameni nu ar suporta sa le vadă, dar să nu uităm că și ei, la rândul lor, sunt tot oameni, iar imaginile cu pacienții care se sting singuri pe patul de spital le sfâșie sufletul. 

Francesca Cortellaro, medic ATI la „San Carlo Borromeo” din Milano, a povestit pentru Il Giornale, despre iadul din spitale și despre imaginile sfâșietoare la care oamenii din prima linie în lupta cu coronavirusul sunt nevoiți să asiste.

Citește și COVID-19 se poate transmite prin mâncare? Concluziile care ne liniștesc în aceste vremuri de panică

marturia unui medic italian

„Știţi ce e cel mai dramatic? Să vezi pacienții murind singuri şi să-i auzi cum te roagă să-i ajuţi să-şi ia la revedere de la copiii și de la nepoții lor”, a spus Francesca Cortellaro.

Potrivit Francescăi, oamenii infectați cu virusul periculos de la Terapie Intensivă, simt când li se apropie sfârșitul și sunt perfect lucizi până în ultima clipă. Aceștia se sting din viață pentru că rămân fără aer, ca și cum s-ar îneca.  

"Lista de adio" din telefonul medicilor

Pacienții suferinzi de COVID-19 rămân singuri, de la momentul în care intră în spital, până în momentul în care își dau ultima suflare. Aceștia simt când li se apropie sfârșitul și îi roagă pe medici să îi sune prin video call pe cei dragi lor pentru a putea să își ia la revedere. 

Francesca a povestit pentru Il Giornale că are o listă cu persoanele dragi ale pacienților pe care a numit-o "Lista de adio".

„Ultimul a fost aseară. Era o bunică, voia să-şi vadă nepoata. Am scos telefonul şi i-am sunat pe video. Şi-au luat rămas bun şi la puțin timp după asta, s-a stins. Am acum o listă lungă de apeluri video în telefon. O numesc lista de adio", a adăugat Francesca. 

Medicii fac față cu greu. De fiecare dată când încearcă să se mobilizeze sunt doborâți de un nou val de îmbolnăviri. În Italia se află cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din Europa, având 59.138 de cazuri confirmate. În ultimele 24 de ore, 651 de oameni au murit, bilanțul ajungând până în acest moment la 5.476 de morți.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama Alexandrei, una din victimele incendiului de la Colectiv. "Am simțit că s-a întâmplat ceva"
Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama Alexandrei, una din victimele incendiului de la Colectiv. "Am simțit că s-a întâmplat ceva"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.