O femeie a fost diagnosticată cu COVID-19, deși nu a mai ieșit din casă de 3 săptămâni. Cum a fost posibil

O femeie a fost diagnosticată cu COVID-19, deși nu a mai ieșit din casă de 3 săptămâni. Cum a fost posibil

Cristina Gherghina

Distanțarea socială ne ferește de infecția cu COVID-19, dar iată că, în ciuda măsurilor de protecție pe care le luăm, virusul periculos reușește să pătrundă în organismul nostru chiar dacă stăm în casă. Este și cazul unei femei din Carolina de Nord care a fost diagnosticată cu această boală, deși nu mai ieșise din casă de 3 săptămâni, potrivit stirileprotv.ro.

Rachel Brummert suferă de o boală autoimună și a fost diagnostică cu COVID-19, joi, 9 aprilie. Pentru că știa că cei cu boli autoimune sunt mai vulnerabili în fața coronavirusului, femeia a decis să nu mai iasă deloc din casă. 

rachel covid-19

Sursă foto: Imgur

„Nu am fost niciodată atât de bolnavă și nu mi-a fost niciodată atât de frică. Sunt îngrozită”, a declarat ea.

Rachel crede că a contractat virusul de la o femeie care i-a livrat cumpărăturile acasă. Cu toate că nu a luat contact direct cu ea pentru că produsele au fost lăsate în fața ușii, Rachel spune că s-ar fi infectat după ce a atins plasa de cumpărături fără să poarte mănuși. 

Citește și Cumpărăturile online nu mai sunt sigure. Iată cum să achiziționezi ce-ți dorești, fară să contractezi COVID-19

„Credeam că am făcut totul corect. Abia am avut vreun contact. Nici nu am atins-o”, a adăugat Rachel.

Americanca spune că a avut mai multe simptome ale COVID-19, printre care tuse, febră, dificultăți respiratorii, oboseală și dureri de cap. 

Ultimul contact direct al lui Rachel cu o altă persoană a fost o farmacistă și a avut loc în urmă cu 3 săptămâni, când a ieșit ultima oară din casă. 

Coronavirusul rezistă până la 3 zile pe plastic și inox 

Potrivit Ministerului Sănătății, virusul rezistă între 2 și 3 zile pe plastic și inox, 24 de ore pe carton și 4 ore pe cupru. Cu toate acestea, autoritățile susțin că virusul  nu se poate transmite prin alimente. 

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a transmis Ministerul Sănătății, subliniind importanța spălatului pe mâini. 

Citește și Transportul în comun în vremea coronavirusului – cum este mai sigur pentru sănătatea ta să călătorești

Reamintim faptul că pe teritoriul României au fost înregistrate, până la acest moment, 6,633 de cazuri confirmate și 332 de decese. 

Surse foto: Imgur; Facebook

Articolul urmator
O femeie a supraviețuit după ce a fost lovită de un fulger și inima i s-a oprit timp de 13 minute
O femeie a supraviețuit după ce a fost lovită de un fulger și inima i s-a oprit timp de 13 minute
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.