Nu Skin

Cumpărăturile online nu mai sunt sigure. Iată cum să achiziționezi ce-ți dorești, fară să contractezi COVID-19

Cristina Gherghina

În contextul pandemiei de coronavirus, cumpărăturile online par a fi cea mai sigură soluție pentru a achiziționa ce ne dorim. Cu toate acestea există riscul să te contractezi COVID-19 chiar dacă eviți aglomerația și aștepti cuminte să vină curierul. S-a dovedit deja că virusul poate rezista până la 24 de ore pe suprafețe, iar Dr John Torres a dezvăluit, în cadrul emisiunii Today Show, pentru cât timp poate trăi virusul pe diferite suprafețe, potrivit Daily Mail. 

cumparaturi online coronavirus

Într-un interviu din cadrul emisiunii Today Show, doctorul John Torres a explicat că persoanele care primesc livrări de la orice companie ar trebui să fie extrem de atenți la modul în care gestionează coletele primite, deoarece riscul de infecție cu coronavirus este prezent chiar și în cazul cumpărăturilor online. 

„Pe cupru poate trăi 4 ore, iar pe oțel inoxidabil și plastic două-trei zile. În cazul cartonului este vorba de 24 de ore, timp în care virusul poate trăi acolo și este suficient ca noul coronavirus să poată fi contractat”, a spus Torres.

Dr. Torres a venit și cu câteva sfaturi pentru cei care aleg să cumpere online. Acesta îi îndeamnă pe oameni ca în momentul în care primesc coletul, să arunce imediat ambalajul exterior și apoi să se spele bine pe mâini. 

„Cu conținutul pachetului puteți face două lucruri: îl puteți lăsa să stea acolo timp de 24 de ore, timp suficient pentru ca virusul să dispară sau, dacă ai nevoie în acel moment de conținut, îl poți dezinfecta pe exterior, ceea ce ar trebui să ajute într-o oarecare măsură, dar principalul lucru este să te speli imediat pe mâini înainte să-ți atingi fața”, a spus Torres.

Cum să comanzi mâncare la domiciliu fără să te infectezi cu COVID-19

În cazul persoanelor care își comandă mâncare acasă, Torres îi îndeamnă pe aceștia, dacă își comandă fructe sau legume, să le spele foarte bine pentru a îndepărta orice risc de infectare.

Dacă mâncarea se află într-o cutie de carton sau de polistiren, Torres îi sfătuiește pe oameni să deschidă pachetul, să ia niște ustensile pentru a scoate mâncarea, să o pună pe o farfurie și apoi să arunce recipientul în care a venit. 

Pentru cei care se află în categoriile de risc, Torres îi sfătuiește să își comande mâncare caldă, deoarece este mult mai probabil ca temperatura ridicată să omoare virusul. De asemenea, și încălzirea mâncării la 30 de secunde în cuptorul cu microunde ar trebui să omoare virusul. 

Citește și Predicțiile înfricoșătoare ale directorului OMS: "În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri și 50.000 de decese"

Rezultatele unor studii privind noul coronavirus oferă informații cheie despre stabilitatea virusului și sugerează că oamenii pot dobândi virusul prin aer și după atingerea obiectelor contaminate.

La nivel global au fost înregistrate aproape 950.000 de cazuri de coronavirus și 47.273 de decese. 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta