Președintele României, așteptat să prelungească starea de urgență

Președintele României, așteptat să prelungească starea de urgență

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Deși se apropie Pastele și românii par tot mai relaxați în ceea ce privește ieșitul pe stradă și la magazine, realitatea este că pericolul coronavirusului nu a trecut. Oamenii continuă să se infecteze și numărul deceselor a depășit deja 300. În acest context, este de așteptat ca președintele Klaus Iohannis să emită decretul de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile. 

Klaus Johannis

Sursa foto: Pinterest

Președintele a declarat că va emite decretul la începutul acestei săptămâni

Ne așteptăm ca prelugirea stării de urgență să fie anunțată de la o zi la alta. Primul decret a fost emis pe 16 martie 2020, iar azi, 14 aprilie, urmează să se încheie. 

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a declarat Iohannis săptămâna trecută. 

Odată ce Președintele emite decretul de prelungire a stării de urgență, în termen de maxim 5 zile, Parlamentul aprobă sau respinge această propunere. Dacă Parlamentul nu încuviințează măsura instituită, Președintele o revocă, aceasta încetându-și aplicabilitatea. 

Abia către sfârșitul lui mai sunt șanse să se termine starea de urgență

coronavirus

Ministerul Sănătății apreciază că relaxarea ar putea interveni abia la sfârșitul lunii mai.

”Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Suntem mai mulți care pot transmite această infecție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate. Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși”, a declarat Nelu Tătaru, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 

Surse foto: Pinterest, Pixabay

Articolul urmator
O femeie însărcinată a murit în Spitalul Județean Bacău. Familia vrea explicații de la cadrele medicale: „Trei medici au spus că are o cădere psihică”
O femeie însărcinată a murit în Spitalul Județean Bacău. Familia vrea explicații de la cadrele medicale: „Trei medici au spus că are o cădere psihică”
Cât de bine cunoşti geografia României?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti geografia României?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.