Se repetă istoria? Prințul Harry și Meghan Markle au fost implicați într-un incident cu paparazzi ce le putea fi fatal

Se repetă istoria? Prințul Harry și Meghan Markle au fost implicați într-un incident cu paparazzi ce le putea fi fatal

Lorena Pintilie

Prințul Harry și soția sa Meghan Markle au fost la un pas de tragedie marți seara, 16 mai, după ce au fost implicați într-o urmărire haotică cu paparazzi prin centrul New Yorkului. Purtătorul de cuvânt al celor doi a declarat că imprudența jurnaliștilor putea să ducă la un accident „catastrofal”.

Ducii de Sussex au fost la un pas de accident după ce au fost implicați într-o urmărire cu fotografii unor tabloide din Statele Unite, când au plecat de la gala „Women of Vision Awards” de la Ziegfeld Ballroom, susținută în New York. Din convoiul „regal” a făcut parte și Doria Ragland, mama lui Meghan. Cuplul s-a declarat de-a dreptul tulburat de cele întâmplate, chiar dacă, din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, potrivit serviciului lor de securitate.

Autoritățile americane au declarat că „mai mulți fotografi au tulburat transportul ducilor de Sussex”, dar că, din fericire, nu au fost raportate niciun fel de coliziuni sau răniri.

Urmărire (periculoasă) ca în filme

Purtătorul de cuvânt al cuplului a declarat că „altercația cu paparazzi a fost una extrem de riscantă, punând viața tuturor celor implicați în pericol”. „Noaptea trecută, ducele și ducesa de Sussex și doamna Ragland au fost implicați într-o urmărire de mașină aproape catastrofală din partea unui cerc de paparazzi extrem de agresivi”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al celor doi. „Această urmărire necruțătoare, care a durat peste două ore, a avut ca rezultat mai multe cvasi-coliziuni în care au fost implicați alți șoferi de pe șosea, pietoni și doi ofițeri de poliție din New York”, a mai menționat acesta.

Serena Williams este din nou însărcinată! A făcut marele anunț pe covorul roșu de la Met Gala

Alte două persoane angajate pentru a păstra securitatea cuplului regal au descris incidentul ca fiind „haotic, cu zeci de paparazzi urmărind convoiul regal cu mașini, scutere, motoare și chiar și biciclete electrice”. Harry, Meghan și mama acesteia au fost nevoiți să schimbe mașina, la un moment dat, pentru a se asigura că pierd urma fotografilor.

Prințul Harry împreună cu soția sa Meghan Markle și mama acesteia Doria Ragland la o gală în New York

Patronul unei firme private de securitate, Thomas Buda, contractată pentru a ajuta cuplul să ajungă cu bine la destinație a declarat că urmărirea a început atunci când Harry și Meghan au părăsit evenimentul la care au fost invitați în acea seară. Urmărirea propriu-zisă a durat în jur de 90 de minute, timp în care au fost evitate mai multe coliziuni (cu alți participanți la trafic, bicicliști și pietoni).

Totul a început după ce paparazzii au vrut să afle unde era cazat cuplul în timp ce se aflau în New York”, a mai spus Thomas Buda. „Fotografii au dus totul prea departe. Au trecut de mai multe ori pe roșu la semafor, în timp ce se aflau pietoni pe trecere, au intrat inclusiv pe sens opus pentru a nu pierde urma mașinii în care se aflau cei doi. Au condus inclusiv pe contrasens pe străzile cu sens unic din oraș. A fost o nebunie”, a mai spus Buda.

Un alt membru al echipei de securitate a cuplului, Chris Sanchez, a spus că incidentul a fost „alarmant”, amintind inclusiv de tragicul accident în care prințesa Diana, mama lui Harry, a murit în urmă cu aproape 26 de ani. „Nu am văzut, nu am experimentat niciodată așa ceva”, a spus el. „A fost totul extrem de haotic. Ceea ce am avut de-a face a fost foarte haotic. Prințul și soția sa au fost în pericol constant. Ar fi putut fi fatal, la fel cum a fost și pentru prințesa Diana, care știți bine că a murit într-un accident provocat de paparazzi”, a mai spus Sanchez.

Au fost transportați cu ajutorul unui taxi pentru a nu atrage atenția

Pentru a se asigura că cei doi soți vor fi în siguranță după toată nebunia creată de jurnaliștii americani, Thomas Buda a decis să îi conducă pe ducii de Sussex la o secție de poliție aflată în apropierea locului unde erau cazați. Acesta a mai explicat că au reușit să scape de echipa de reporteri doar după ce s-au implicat și polițiștii din oraș. „Au creat (polițiștii) un blocaj rutier în tot cartierul ca să se asigure că Harry și Meghan vor ajunge în siguranță înapoi la cazare cu ajutorul unui taxi, ca să nu atragă atenția”, a mai explicat acesta.

Miercuri, 17 mai, de dimineață, șoferul taxiului, Sukhcharn Singh, a vorbit despre experiența „ca în filme” pe care a trăit-o marți seara. „Conduc din 2018, dar aceasta a fost prima dată când am văzut așa ceva. Alte celebrități nu au primit niciodată atât de multă atenție din partea paparazzilor”, a spus el. Singh și-a amintit că, după ce Ducele și Ducesa s-au urcat în taxiul său, „dintr-o dată paparazzii au luat cu asalt taxiul. Se auzeau flash-uri din toate direcțiile. Erau literalmente lipiți de mașină făcând poze”, a mai spus acesta. Un agent de securitate aflat alături de ei în taxi a coborât din mașină pentru a le cere reporterilor să facă loc, apoi au demarat în trombă spre cazare.

Neymar va deveni tată pentru a doua oară la 31 de ani!

Taximetristul a insistat că el personal nu s-a simțit în pericol, dar ducele și ducesa păreau „foarte nervoși și chiar epuizați”. „După privirea de pe fețele lor, se putea spune că erau nervoși și speriați”, a adăugat acesta. Într-un final, cuplul a ajuns în siguranță la destinație, iar taximetristul a fost plătit cu 50 de dolari, deși cursa a făcut puțin peste 17.

Prințul Harry și Meghan Markle ieșind de la eveniment, înconjurați de paparazzi.

Inconștiență totală din partea paparazzilor

Într-o declarație oferită miercuri dimineața, reprezentantul Departamentului de Poliție din New York (NYPD) a confirmat incidentul rutier în care au fost implicați membrii familiei regale. Acesta a explicat că „agenții de poliției din New York au asistat echipa de securitate a ducilor de Sussex pentru a-i proteja. Au existat numeroși fotografi care au făcut ca transportul lor să fie dificil”, a declarat Julian Phillips, comisarul adjunct pentru informații publice al NYPD. „Ducele și ducesa de Sussex au ajuns la destinație și nu au fost raportate coliziuni, somații, răniri sau arestări în acest sens”, a mai precizat acesta.

Purtătorul de cuvânt al cuplului a declarat că „Cei doi și-au asumat faptul că viața lor poate să fie de interes pentru public, însă acest lucru nu ar trebui niciodată să le afecteze siguranța în vreun fel sau altul”, îndemnând reporterii să nu publice imagini realizate marți seara. „Difuzarea acestor imagini, având în vedere modalitățile în care au fost obținute, încurajează o practică extrem de intruzivă care este periculoasă pentru toți cei implicați”, a subliniat el.

Potrivit echipei de securitate a cuplului, în incident au fost implicate aproximativ 8 mașini cu geamuri fumurii, conduse de persoane neidentificate care conduceau imprudent și puneau în pericol convoiul și pe toți cei din jur. De asemenea, paparazzii aflați pe scutere și biciclete electrice au urcat inclusiv pe trotuarele pietonale pentru a ține pasul cu mașina în care se aflau cei doi. Cuplul a ajuns în siguranță la cazare după o urmărire de aproximativ 90 de minute.

După incident, tabloidele au cerut părerea celor de la Palatul Buckingham (locuit de Regele Charles), cât și a membrilor familiei regale din Palatul Kensington, unde este stabilit Prințul William. Ambele părți au declarat că nu vor comenta incidentul.

Primarul condamnă paparazzii „nesăbuiți”

Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat că incidentul a fost „nesăbuit” și „de-a dreptul iresponsabil”. „Este total iresponsabil să pui în pericol atât de multe persoane, având în vedere cât de aglomerat este orașul acesta. Pe lângă asta, este nesăbuit să ataci în asemenea fel o familie, știind cu toți prin ce a trecut mama prințului în urmă cu 25 de ani”, a declarat Adams în fața reporterilor când a fost întrebat despre incident. „Este clar că paparazzii vor să obțină poza cea mai bună, vor să obțină povestea potrivită, dar siguranța publică trebuie să fie întotdeauna pe primul plan”, a spus Adams.

Încă un nume uriaș primește acuzații extrem de grave! Gerard Depardieu ar fi agresat sexual 13 femei

Prințul Harry și Meghan Markle fotografiați de paparazzi într-o benzinărie

Ducele de Sussex a fost foarte vocal în ceea ce privește securitatea familiei sale, subliniind adesea paralelele între tratamentul soției sale și cel cu care s-a confruntat mama sa, Diana. Regretata prințesă de Wales a murit în 1997 după ce a suferit leziuni interne în urma unui accident de mașină pe o stradă din Paris, unde a fost urmărită de paparazzi.

În documentarul în șase părți al cuplului de pe Netflix, Harry a explicat destul de clar că nu are o problemă cu paparazzii atât timp cât cunosc limitele. „Pe vremea mamei mele era vorba de hărțuire fizică - camere de luat vederi în fața ta, te urmăreau, te urmăreau”, a spus el, făcând aluzia la o asemănare între viața trăită de mama sa și cea a soției sale, Meghan.

Paparazzii încă hărțuiesc oamenii”, a adăugat el, „dar hărțuirea există cu adevărat mai mult online acum. Odată ce fotografiile au ieșit și poveștile sunt apoi puse alături, atunci vine hărțuirea din social media. Să văd o altă femeie din viața mea, pe care o iubesc, trecând prin această frenezie este foarte greu”, a mai explicat acesta.

Cei doi soți s-au confruntat cu foarte multe probleme cauzate de paparazzi, și cu precădere a poveștilor publicate de tabloidele din întreaga lume. Cuplul s-a retras din viața regală în urmă cu doi ani, când au renunțat la titlurile regale, concentrându-se pe viața personală și pe creșterea celor doi copii.

Surse foto: Getty Images 

Surse articol: CNN 

Articolul urmator
O femeie de 66 de ani a fost găsită în viață, în drum spre morgă, la scurt timp după ce a fost declarată moartă
O femeie de 66 de ani a fost găsită în viață, în drum spre morgă, la scurt timp după ce a fost declarată moartă
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.