Un adolescent ucrainean își crește singur cei patru frați. Mama lui i-a murit în brațe și a devenit astfel responsabil de viața fraților mai mici

Un adolescent ucrainean își crește singur cei patru frați. Mama lui i-a murit în brațe și a devenit astfel responsabil de viața fraților mai mici

Ramona Jurubita

Necazurile pot lovi oricând și pe oricine. Din nefericire, nimeni nu știe ce se va întâmpla mânie și durerea unei pierderi este inevitabilă, indiferent de capitolul din viață în care apare. O familie din Ucraina a început să trăiască o adevărată dramă după ce a pierdut un pilon important...pe mama.

Vyacheslav Slava Yalov este un adolescent care s-a maturizat prea repede. Este încă o victimă a nedreptăților care au loc în prezent în lume, fiindcă a trebuit să își asume o mulțime de responsabilități mult prea devreme. Viața lui părea extrem de frumoasă, chiar dacă locuia doar cu mama (Maryna) și cei patru frați mai mici (Danylo, Nicole, Timur și Olivia). Aveau o casă cochetă în Verhnyotoretske, Donețk, Ucraina și o ajuta pe femeia care l-a adus pe lume să aibă grijă de ea.

Slava a văzut în mama lui un exemplu demn de urmat și a descris-o ca fiind o persoană muncitoare, cu un suflet mare, care și-a învățat întotdeauna copiii să fie de ajutor, a păstrat casa curată și a gătit mereu mâncăruri delicioase.

Încă de mic, băiatul a vrut să fie ca femeia care i-a dat viață, așa că a muncit cot la cot cu ea. Și-a asumat rolul de frate mai mare și a vrut să fie de ajutor întregii familii. Se temea că ar putea fi o povară pentru Maryna, așa că a decis să se angajeze de la 12 ani, chiar dacă ea nu a fost de acord. A făcut bani din pictură, curățenie și construcții, ajutându-și mama și frații mai mici pe care îi numește „copiii mei”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Здравствуйте ✌️ (@_slava_yalov_)

Niciodată nu s-a temut de treburile grele și a găsit motivația în situația delicată de acasă. Știa că e greu pentru o femeie să întrețină cinci copii pe cont propriu.

„Poți face multe lucruri; principalul lucru este să ai dorință.”, a zis cu înțelepciune.

După ce a experimentat mai multe meserii, și-a dat seama cât de mult îi place să fie animator la petreceri și la alte evenimente de divertisment. Astfel, a avut ocazia să exploreze țara și să cunoască mulți oameni din diferite zone, care i-au devenit prieteni buni. De asemenea, îi plăcea să lucreze cu Maryna la centrul de tineret.

Din nefericire, a trebuit să își ia rolul de stâlp al casei mult mai în serios într-un moment îngrozitor pentru întreaga familie. Tânăra mamă s-a stins la numai 37 de ani, în ciuda eforturilor depuse de băiat pentru a o salva.

„A murit în brațele mele. Am încercat să o salvez, dar...”, și-a amintit Slava cu durere în suflet.

Vyacheslav Slava Yalov și cei patru frați ai săi, cu steagul Ucrainei pictat pe față
Vyacheslav Slava Yalov și cei patru frați ai săi

Adolescentul s-a temut că nu va ști ce să le spună copiilor care așteptau ca mama lor să se întoarcă și să aibă grijă de ei. Dar la cei 18 ani pe care îi are, este suficient de înțelept și a găsit o cale pentru a le explica micuților ce s-a întâmplat. Și de parcă nu era destul că au rămas orfani, și-au pierdut și locuința întreținută cu multă grijă și iubire.

Dar Slava nu s-a lăsat doborât de probleme și în acel moment a devenit „mamă și tată” pentru cei doi frați și cele două surori. Din fericire, au primit ajutorul unor prieteni buni și au putut pleca în regiunea Lviv din vestul Ucrainei. Mai mulți voluntari au strâns fonduri pentru a le oferi o casă și mobilier, astfel că s-au mutat într-un apartament din Drohobych.

„Desigur, ne este dor de ea. Cum ar putea să nu ne fie? Încercăm să ne rugăm pentru ea, doar atât. Ea îmi dă putere. Ea le dă putere copiilor.”, a spus tânărul cu gândul la mama sa.

Vyacheslav Slava Yalov în timp ce are grijă de una dintre surorile sale mai mici
Vyacheslav Slava Yalov alături de una dintre surorile sale

Fiindcă este major, băiatul a depus actele prin care poate deveni tutore legal pentru frații săi. Iată ce a zis despre ei:

„Vreau ca ei să aibă o copilărie. Nu vreau să înceteze să fie activi. Vreau să evolueze, să aibă un viitor interesant. Știu că pot face asta.”

Slava nu a renunțat la studiile lui, dar s-a asigurat că micuții vor frecventa și ei cursurile unei școli locale. Își găsește puterea în amintirea mamei și se gândește că aceasta îi este alături la orice pas.

„Mama mea a fost totul pentru mine. Am fost foarte apropiați de ea. Tot ce e bun în mine vine de la mama mea.”, a mai spus.

Fiindcă a văzut că se descurcă de minune în rolul de înger păzitor, tânărul a pus bazele unei fundații prin intermediul căreia poate ajuta alte suflete aflate în aceeași situație. Când i-a ales numele, a ținut cont și de numele lui de familie – „Yalov-Iubesc Ucraina”.

Gesturile lui sunt o dovadă de altruism și compasiune. Ce părere ai despre puterea pe care o are un băiat atât de tânăr?

Citește și: Băiețel ucrainean își ascunde pâinea pentru a se asigura că va mai avea ce să mănânce

Surse foto: InstagramYoutubeYoutube

Surse articol: AmomamaCNNNewsweek

Articolul urmator
O gimnastă de performanță și-a dedicat viața lui Dumnezeu. A devenit maica Ecaterina și „mamă" pentru 150 de copii
O gimnastă de performanță și-a dedicat viața lui Dumnezeu. A devenit maica Ecaterina și „mamă" pentru 150 de copii
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (29)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.