Un bărbat din Piatra Neamț ar fi fost concediat în Germania pentru că mergea prea des la toaletă

Un bărbat din Piatra Neamț ar fi fost concediat în Germania pentru că mergea prea des la toaletă

Lorena Pintilie

Un bărbat din Piatra Neamț ar fi fost concediat dintr-un motiv cât se poate de nejustificat. Dacă unele persoane sunt date afară din cauza comportamentului neadecvat, a dezinteresului sau poate, pur și simplu, din cauza nepotrivirii cu postul ocupat, un bărbat a fost concediat pentru că mergea prea des la toaletă.

Iată că suntem martorii unui caz cât se poate de neobișnuit, în care un angajat român al unei firme din Germania a fost dat afară dintr-un motiv cât se poate de nejustificat. După cum probabil știți, un patron poate concedia un angajat din diverse motive, precum lipsa de performanță, încălcarea regulamentelor interne sau a restructurării companiei, de exemplu.

Cert este că, indiferent de motivul pentru care angajatul a fost concediat angajatorul este obligat să respecte procedurile legale de concediere și să ofere compensațiile corespunzătoare prevăzute în lege.

Concediat pentru că mergea des la toaletă

Dar, aparent, există situații în care motivele concedierii nu sunt, de fapt, cele reale. Drept dovadă stă postarea publicată pe Facebook de soția unui bărbat din Piatra Neamț, care a fost concediat pentru că merge prea des la toaletă.

O tânără din Iași a ajuns la spital crezând că este însărcinată. Medicii au descoperit că avea o tumoare de 11 kilograme

Am nevoie de ajutor. Soțul meu a fost dat afară ieri, pe motiv că merge des la toaletă și că nu are voie de mai mult de două ori, și că este un pic mai "închis" de culoare, are problemă doar cu soțul meu și cu încă un băiat, la fel, mai închis la ten. Nu l-au mai lăsat să vină de azi la muncă, pe motiv că o șefă de la depozitul unde lucrăm nu îl mai dorește acolo. Este normal să îl dea afară și nici măcar să nu îl lase să își facă perioada de preaviz? Și cu acest motiv, că merge des la toaletă? Menționez că nu fumează, să nu se înțeleagă că mergea să fumeze, mergea strict la toaletă. Și ne-au dat termen până sâmbătă să părăsim locul unde locuim acum”, a scris aceasta pe grupul de Facebook Avocatul online.

Postarea unei femei pe grupul de Facebook „Avocatul online” despre întâmplarea soțului său

Internauții care au văzut postarea au sărit imediat în ajutor cu tot felul de sfaturi, iar unii și-au dat pur și simplu cu părerea, căci e clar că nimeni nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz.

Ca în mai toate cazurile de genul asta, adevărul este, cel mai probabil, undeva la mijloc. Cu alte cuvinte, nici soțul dumneavoastră nu se omora cu munca, nici patronul firmei respective nu murea de dragul lui așa că, la prima abatere, l-a zburat. Acuma, dacă a semnat deja, e cam dificil să mai puteți face ceva, deși nu imposibil (vedeți restul postărilor de pe aici). Altă dată, mai multă grijă!”, a scris un internaut.

Caz revoltător! Un asistent medical este suspectat că ar fi sedat pacientele pentru a întreține relații intime cu ele

Unii susțin că, cel mai probabil, este vorba de o problemă de rasism, având în vedere că bărbatul era angajat la o firmă din Germania, după cum a precizat soția sa, ulterior, în comentarii. Unii contrazic totuși această presupunere acuzându-l pe bărbat care probabil „mai trăgea chiulul”. „Vorbim de Germania… angajatorul te poate concedia de la o zi la alta în perioada de probă fără să îți dea explicații, peste perioada de probă cu preaviz de două săptămâni, sau cum e scris în contract, pauzele sunt clare și muncă e muncă, totul este relativ în postare, nimeni nu te dă afară dacă muncești, indiferent de religie, rasă, neam etc”.

Să facă reclamație la ITM. Se poate face și online. Este și discriminare. Fapta interzisă de codul muncii”, „Situația descrisă de dumneavoastră pare a fi discriminatorie și ilegală. Un angajator nu poate să concedieze un angajat fără un motiv întemeiat și fără a urmă procedurile legale. Conform legii, un angajator poate concede un angajat doar în anumite circumstanțe, cum ar fi neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, absenteismul, abaterile disciplinare sau problemele medicale care împiedică un angajat să își îndeplinească sarcinile de serviciu”, au fost doar unele dintre comentariile internauților cu privire la povestea bărbatului.

Din câte se pare, bărbatul concediat de la o firmă din Germani, acolo unde ar fi stabilit în prezent. 

Surse foto: iStock, Facebook - Avocatil Online

Surse articol: România TV

Articolul urmator
Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier
Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier
Ce fel de barbat ai fi fost?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ai fi fost?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.