Un medicament care tratează bolnavii de coronavirus se găsește acum și în România. Iată de ce este atât de lăudat!

Un medicament care tratează bolnavii de coronavirus se găsește acum și în România. Iată de ce este atât de lăudat!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

America anunță că a găsit un leac pentru coronavirus.  Se pare că medicamentul Remdesivir, produs de compania Gilead Science, este pe cale să devină tratamentul standard pentru COVID-19, după mai multe luni de testare. Aparent, bolnavii care folsesc Remdesivir se recuperează mult mai repede după infecția virală. 

covid

Pacienții tratați cu Remdesivir se recuperează cu 31% mai repede ca ceilalți bolnavi

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de guvernul american, care a comparat rata de recuperare a pacienților tratați cu medicamentul antiviral, comparativ cu cei cărora li s-a administrat doar un placebo. 

“Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv clar semnificativ în diminuarea timpului de recuperare. Asta este foarte important”, a arătat doctorul Anthony Fauci, expert în boli infecțioase. 

Compania producătoare a subliniat, în plus, faptul că Remdesivir funcționează mai bine dacă este administrat mai devreme în timpul bolii. 

Redemsivir va deveni standardul de tratare în America

Conform declarațiilor lui Fauci, Remdesivir ”va fi standardul de tratare. Agenția de control Farmaceutic și Alimentar, efectiv în timp ce vorbim, lucrează cu Gilead să găsească mecanisme de a-l pune la îndemâna celor care au nevoie de el”

Remdesivir a fost folosit anterior în tratamentul Ebola, dar nu s-a dovedit eficient; actualmente, producătorii susțin că poate fi utilizat pentru COVID-19, pentru că dezactivează mecanismul prin cre virusul se înmulțește și distruge sistemul imunitar al gazdei. 

Dat fiind că în momentul de față nu există alte medicamente sau vaccinuri contra COVID-19, sunt mari șanse ca Remdesivir să fie utilizat pe scară tot mai largă, pentru a opri avansarea bolii către plămâni, care duce la situații critice. Totuși, unii cercetători sunt precauți și susțin că ar mai fi necesare studii suplimentare pentru a confirma eficacitatea medicamentului. 

De exemplu, jurnalul medical american Lancet a publicat un studiu din China, care arată că Remdesivir nu a avut nici un efect în îmbunătățirea stării pacienților și eliminarea virusului din sânge. Gilead Science susține că aceste rezultate sunt neconcludente și au fost publicate dintr-o ”neatenție” a OMS. 

110 flacoane de Remdesivir au ajuns și în România

Mai precis, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a primit stocul de Remdesivir, care va fi folosit în cazul pacienților aflați în situații critice. Spitalul a semnat un protocol pentru administrarea medicamentului la 10 pacienți internați în acest moment.

30 de flacoane de Remdesivir vor ajunge la pacienți din București, Iași și Timișoara, conform declarațiilor Roxanei Stroe, preşedintele Agenţiei Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
O femeie și-a dat demisia pentru a se ocupa de părinții ei. Acum este fiică cu normă întreagă și are un salariu fix
O femeie și-a dat demisia pentru a se ocupa de părinții ei. Acum este fiică cu normă întreagă și are un salariu fix
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.