Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Un oraș din România este monitorizat cu drone ce verifică dacă oamenii respectă izolarea

Otilia Geavlete

Beneficiile tehnologiei se văd cel mai bine în situații de criză. În condițiile în care unele persoane nu respectă restricțiile de izolare impuse de autorități, se cere o supraveghere mai strictă, care poate fi făcută numai cu ajutorul inovațiilor tehnice. 

În Cluj Napoca, unul dintre orașele cele mai dezvoltate din țară, s-a decis monitorizarea locuitorilor cu ajutorul dronelor, pentru a vedea dacă sunt îndeplinite cerințele de protecție impuse de pandemie. acesta este primul oraș din țară unde zonele aglomerate vor fi supravegheate prin intermediul dronelor.

drona

Prefectura monitorizează locuitorii din Cluj

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Cluj se anunță măsurile de supraveghere luate de autorități:

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum și necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Instituția Prefectului - Județul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, anunță implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere și videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot (dronelor).”

Informațiile înregistrate cu ajutorul dronelor servesc, în primul rând, la verificarea respectării dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu. 

De asemenea, se supraveghează comportamentul locuitorilor în zonele aglomerate ale orașului, activitatea cadrelor de poliție și modul în care se distribuie efectivele angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice, în vederea creșterii sentimentului de siguranță al cetățenilor.

cluj

Cine se ocupă de monitorizarea prin drone

La acțiunile de monitorizare vor participa polițiști din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca și ai Serviciului Criminalistic, polițiști locali, jandarmi și personal MAPN, sprijiniți de un specialist civil, care va gestiona activitățile de fotografiere, videofilmare și de transmitere a acestor date la sol.

Monitorizarea se va face în baza unor planuri care stabilesc locațiile zilnice de acțiune,  în funcție de anumiți indicatori care permit o acoperire cât mai fidelă a teritoriului selectat.

Surse foto: Pixabay, Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!