10 bestselleruri internaționale pe care să le citești în 2019

10 bestselleruri internaționale pe care să le citești în 2019

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Fie că ești în căutarea unei cărți care să îți captiveze atenția și pe care să o citești cu sufletul la gură, fie vrei să îți completezi biblioteca cu titluri de renume, merită să arunci o privire pe lista celor mai bine vândute cărți - pe care le găsești aici - de anul acesta, publicată de New York Times.

Delia Owens - Where the Crawdads Sing. Publicată în ianuarie 2019, cartea Deliei Owens a urcat rapid în topul preferințelor cititorilor. Acțiunea din „Where the Crawdads Sing” este plasată în anul 1969, într-un orășel liniștit din Carolina de Nord, unde o femeie care a supraviețuit de una singură într-o mlaștină devine suspecta principală într-un caz de crimă.

Michelle Obama - Povestea mea. Fosta Primă Doamnă a Americii descrie în această biografie senzațională drumul său din Chicago la Casa Albă, povestind cu autenticitate cum a reușit să găsească echilibrul între familie, viața ei profesională și ascensiunea fulminantă a soțului ei, Barack Obama.

James Patterson - The Cornwalls Are Gone. Cunoscutul autor James Patterson revine cu o nouă carte de succes, care spune, în aceeași manieră captivantă și plină de suspans care l-a consacrat pe autor, povestea unui ofițer din serviciile armatei, care trebuie să comită o crimă, sau să își piardă pentru totdeauna soțul și fiica, răpite de un personaj misterios.

Tara Westover - Educated. O biografie memorabilă a unei tinere ai cărei părinți sectanți nu i-au permis niciodată să meargă la școală sau la medic și au ținut-o izolată de societate. Tara își părăsește în cele din urmă familia, pășește pentru prima dată într-o sală de clasă la vârsta de 17 ani și ajunge să obțină o diplomă de doctorat de la Universitatea Cambridge.

Ben Shapiro - The Right Side of History. Analistul politic conservator Ben Shapiro reflectă cu mult calm și sânge rece asupra factorilor despre care el consideră că au influențat civilizația din Vest.

John Carreyrou - Bad Blood. O carte de non-ficțiune care spune povestea companiei Theranos, un startup din domeniul biotehnologiei care nu a reușit să facă testarea sângelui mai eficientă, așa cum promitea. Theranos a avut o ascensiune fulminantă și ajunsese să valoreze peste nouă miliarde de dolari, dar o greșeală fatală a dus la prăbușirea șocantă a startup-ului care promitea să revoluționeze medicina.

Harlan Coben - Run Away. Viața liniștită a unei familii este distrusă atunci când fiica celor doi soți devine dependentă de droguri, apoi dispare fără urmă.

Yuval Noah Harari - Sapiens. Poate una dintre cel mai bine vândute cărți ale tuturor timpurilor, Sapiens a fost lansată în Israel, în 2011, însă de atunci a fost publicată în peste 40 de limbi. Cartea explică, din perspectivă istorică, socială și culturală cum a ajuns planeta Pământ ca de la șase specii de oameni să aibă doar una, Homo Sapiens, precum și ce s-a întâmplat cu celelalte specii.

Alex Michaelides - The Silent Patient. Pictorița Alicia Berenson pare să aibă o viață perfectă: succes profesional, o casă cum alții doar visează și un soț iubitor. Într-o seară, când soțul ei se întoarce de la o ședință foto, Alice îl împușcă de cinci ori în cap și apoi încetează să mai vorbească. Datoria de a afla ce s-a întâmplat îi revine criminologului Theo Faber, care trebuie să rezolve misterul și să o facă pe Alice să vorbească din nou.

Greg Iles - Cemetery Road. Jurnalistul Marshall McEwan se întoarce în orașul său natal, care este dat peste cap de două morți misterioase și de o economie aflată în pragul colapsului.

Articolul urmator
Acatistul Sfântului Ciprian: când să îl citești și cum te ajută
Acatistul Sfântului Ciprian: când să îl citești și cum te ajută
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!
Incepe quiz
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.