Nu Skin

10 filme apocaliptice de văzut cel puțin o dată în viață

Redactor Raluca Margean

De-a lungul anilor, Hollywood-ul a acordat o atenție deosebită filmelor apocaliptice cu zombies, monștri sau dezastre climatice. Așa-zisa apocalipsă a încins imaginația producătorilor și, cu ajutorul unor efecte speciale incredibile, marile case de producție au creat thrillere care-ți stârnesc adevărate fiori pe șira spinării.

Deși scenariile pesimiste și poveștile îngrozitoare despre sfârșitul lumii nu pare a fi o modalitate foarte relaxantă de petrecere a timpului liber, foarte mulți cinefili apreciază acest gen de producții cinematografice. Prin urmare, am conceput în acest articol o listă cu cele mai interesante, mai îndrăznețe și sumbre 10 filme apocaliptice pe care merită să le vezi o dată în viață.  

Filme cu sfârșitul lumii

Take shelter (2011) - cu Michael Shannon și Jessica Chastain

Într-un orășel din Ohio trăiește Curtis LaForche împreună cu soția și fiica lor surdă. Curtis începe să aibă viziuni de furtuni apocaliptice oribile, unde ploaie neagră cade din cer ca petrolul și cicloni mortali se îndreaptă spre mare. El devine obsedat de aceste lucruri și se depărtează tot mai mult de soția sa. Totuși, Curtis își petrece tot mai mult din timp construind obsesiv adăposturi de furtuni pentru un sfârșit al lumii în care nimeni altcineva nu crede. În încercarea sa disperată de a-și salva familia de o amenințare numai pe care o poate vedea, el pare nebun și ridicol. Filmul nu se axează pe imagini apocaliptice, ci pe drama personajelor, care trăiesc o frică incredibilă a sfârșitului lumii. 

Melancolia (2011) - cu Kirsten Dunst, Charlotte Rampling și Kiefer Sutherland

Regizat de celebrul Lars von Trier, filmul este o dramă care povestește viața și relația a două surori ce vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată amenință să se ciocnească de planeta Pământ. Imediat după nunta uneia dintre surori. Melancolia este un film absolut devastator despre declinul sănătății mintale, sfârșitul lumii și cât de ușor se transmite o stare de spirit de la o persoană la cealalaltă. Destul de deprimant, Melancolia te va face să nu vezi cu ochi prea buni natura umană în perioadele de criză. 

Cartea lui Eli (2010) - cu Denzel Washington, Gary Oldman și Mila Kunis

Într-o Americă post-apocaliptică, unde zonele care erau odată idilice au devenit teritorii dezolante și violente, un bărbat se luptă ca să protejeze Cartea și un mormânt sacru care ar putea deține cheia supraviețuirii rasei umane! Tiranicul primar dintr-un orășel plănuiește să intre în posesia cărții.

Citește și: Filme psihologice: top 22 de thrillere care îți vor da fiori pe șira spinării

Filme cu catastrofe naturale

Drumul (2009) - cu Viggo Mortensen

Bazat pe romanul cu același nume Cormac McCarthy, filmul are loc într-o lume care a fost devastată de un cataclism global. Un tată și fiul său încearcă să-și găsească drumul prin acest loc pustiu, luptând împotriva canibalilor, hoților și propriilor lor minți. Cei doi au doar un pistol ca să se apere, iar planul lor este să ajungă pe coasta oceanului, deși n-au habar dacă acolo îi va aștepta o viață mai bună. Drumul este unul dintre cele mai sumbre filme apocaliptice, despre evoluția umanității în urma unui astfel de eveniment catastrofal. Acesta este un film care nu oferă răspunsuri deloc ușoare și care te va bântui mult timp. Nu este pentru ochii oricui, pentru că într-adevăra acesta ar putea fi unul dintre cele mai rele scenarii pentru umanitate. 

Automata (2014) - cu Antonio Banderas, Dylan McDermott și Melanie Griffith

Planeta Pământ devine încet, dar sigur un deșert. Razele solare ucid aproape aproape orice om de pe planetă, iar mediul înconjurător se deteriorează din ce în ce mai mult. Ultimii supraviețuitori se reunesc și construiesc roboți care să ajute omenirea. Primul android quantic, Automata Pilgrim 7000 este proiectat ca să aducă sprijin societății, însă el nu reușește să oprească schimbările climatice rapide.  Personajele principale încep curând să creadă că  roboții nu fac exact ce au fost programați să facă și, treptat descoperă un adevăr cu mult mai complex și profund decât orice model de robot. Automata este un film care dorește să atragă atenția atât asupra schimbărilor climatice devastatoare de pe planeta Pământ, dar și încearcă să exploreze complicațiile și pericolele potențiale create de combinația dintre inteligența umană și cea artificială.

Filme apocaliptice cu zombie

Ziua Z: Apocalipsa (2013)- cu Brad Pitt

Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane, un fost investigator ONU care caută informații care pot opri răspândirea zombilor și căderea națiunilor, se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Chiar dacă totul pare normal, la un moment dat ceva se întâmplă și oamenii încep să se atace cu ferocitate unul pe celălalt. Se crede că un virus letal care se propagă cu o mușcătură, transformă oameni sănătoși în creaturi sălbatice. Originile virusului nu se cunosc și, pe măsură ce numărul celor infectați crește alarmant în fiecare zi, Lane e forțat să declanșeze o investigație globală căutând sursa epidemiei, dar și mijloacele prin care să poată opri răspândirea sa.

Filme apocaliptice 2019

IO - cu Margaret Qualley, Anthony Mackie și Danny Huston 

Pe Pământ atmosfera a devenit toxică și toți oamenii au fugit de pe planetă ca să trăiască într-o stație spațială lângă IO, un satelit al planetei Jupiter. Sam este o fată care trăiește la altitudine mare, unde aerul încă mai este respirabil, încercând să crească albine care să poată supraviețui în atmosferă. Într-o zi, un bărbat ajunge la casa ei ca să vorbească cu tatăl lui Sam, cel care a îndemnat omenirea să rămână pe Pământ pentru că mai avea speranțe privind soarta planetei. Când Sam îi dezvăluie că tatăl ei este mort, Micah este hotărât s-o ia cu el pe ultima navă care evacuează planeta. Însă înainte de a pleca, ei descoperă că o nouă regină albină a ieșit din stup și aceasta este imună la aerul toxic.

Liniște asurzitoare - cu Stanley Tucci și Kiernan Shipka

Bazat pe romanul omonim al lui Tim Lebbon, Liniște asurzitoare este un thriller despre creaturi terifiante și scenarii apocaliptice. Cu lumea aflată sub asediul unor creaturi ucigașe care vânează după sunet, o adolescentă și familia ei caută adăpost în afara orașului și întâlnesc o sectă misterioasă.

2012 – Sfârșitul lumii (2009) -cu John Cusack, Chiwetel Ejiofor

În anul 2012, Pământul începe să aibă fisuri în zona Los Angeles-ului, iar catastrofele naturale progresează mai repede decât ar fi anticipat cineva. Jackson Curtis, un scriitor de romane SF află că scoarța terestră va fi distrusă din cauza unor explozii solare și se pare că profeția mayașă care spunea că sfârșitul lumii va fi pe 21 decembrie 2012, se dovedește până la urmă a fi adevărată. Prin urmare, Jackson încearcă să facă tot posibilul să-și salveze familia și să se asigure că omenirea nu va fi ștearsă de pe fața Pământului.

Filme apocaliptice 2020

Nu au fost lansate în 2020 filme apocaliptice, în schimb au existat în timp producții cinematografice care au avut scenariul plasat în 2020. Iată unul dintre acestea:

Prizonier în timp (2014) - cu Tom Cruise și Emily Blunt

Pământul este invadat de o rasă extraterestră extrem de ostilă și întreaga planetă este atacată în mod constant. Pe măsură ce oamenii luptă cu extratereștri, maiorul William Cage dobândește capacitatea de a retrăi ziua în care este ucis de invadatori. De fiecare dată când moare pe câmpul de luptă, se trezește pentru a retrăi ziua, cu toate amintirile din încarnările sale anterioare încă intacte. Cu ajutorul ofițerului Rita Vrataski, el devine din ce în ce mai experimentat și este tot mai aproape de înfrângerea extratereștrilor.

Citește și: 

Top 10 cele mai bune filme thriller din toate timpurile

Universul uimitor al filmelor lui MARVEL. In ce ordine sa le vezi, ca sa nu-ti scape niciun detaliu

Surse foto: Pixabay.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta