15 rugăciuni scurte pentru momentele în care vrei să vorbești cu Dumnezeu, dar nu ești sigur ce să spui

15 rugăciuni scurte pentru momentele în care vrei să vorbești cu Dumnezeu, dar nu ești sigur ce să spui

Ramona Jurubita

Se întâmplă adesea ca un om să se simtă singur și cu sufletul încărcat. În aceste momente grele are nevoie să vorbească cu Dumnezeu ca să se liniștească. Cu siguranță am avut fiecare dintre noi astfel de episoade în viață. Dacă și ție și s-a întâmplat, dar nu ai știut ce să-i spui sau cum să abordezi subiectul care te apăsa, iată mai jos câteva sugestii de rugăciuni pentru cele mai importante momente din viața unui om. Aceste rugăciuni te pot ajuta să comunici mai bine cu Dumnezeu și să îți dezvolți relația cu el.

Familie care se roagă

Sursa foto: Istockphoto

Citește și: Rugăciunile zilelor săptămânii

 1. Pentru când ai inima rănită
  "Doamne, inima mi se rupe, totul doare, nimic nu merge bine. Cei pe care îi iubesc m-au dezamăgit. Cel căruia i-am pus sufletul pe tavă a plecat. Nu mai pot, simt că cedez și cred că o să renunț.
  Te rog, ajută-mă să-mi găsesc puterea în Tine. Te rog să-mi iei această durere. Ajută-mă să iert și să am din nou încredere. Doamne, ajută-mă să o iau de la început, ajută-mă să mă vindec. Știu că ai planuri mari cu mine. Îmi este greu, dar am încredere în Tine. Eliberează-mă de acest sentiment. Amin!"
 2. Pentru când ești pur și simplu recunoscător
  "Îți mulțumesc, Doamne. Știu că simplele cuvinte nu vor fi niciodată suficiente să Îți mulțumesc. Îți muțumesc pentru toate modurile în care m-ai binecuvântat, pentru toți oamenii minunați pe care i-ai adus în viața mea, pentru toate lucrurile pe care mi le-ai dat.
  Știu că viața nu va fi mereu frumoasă, dar Îți mulțumesc pentru prezent. Te rog, ajută-mă să mă sprijin pe Tine la bine și la rău. Ajută-mă să Te am în gând în fiecare zi. Amin!"
 3. Pentru când te simți vinovat
  "Doamne, vin la Tine pentru că am intrat în necaz. Vin la Tine în păcatul și rușinea mea. Vin la Tine cu inima grea și cu capul plecat. Știu că am greșit, mă simt îngrozitor și mi-e greu să stau în fața Ta acum. Vreau să Îți fac pe plac, dar uneori mi-e foarte greu.
  Am nevoie de ajutorul Tău. Te rog, ia-mi această rușine de pe umeri și eliberează-mă de povară. Ajută-mă să o iau de la capăt și ghidează-mi calea. Îți mulțumesc pentru speranță! Amin!"
 4. Pentru când te-ai hotărât să crezi și să Îi dedici Lui viața ta
  "Doamne, cred că L-ai trimis pe Fiul Tău să moară pentru păcatele noastre. Cred că Iisus a venit pe pământ, s-a născut dintr-o fecioară, a fost răstignit, a murit pe cruce și a înviat. Cred că scopul Lui a fost să ne salveze și să ne pregătească un loc în Rai, jertfindu-se pentru noi.
  Eu cred și aleg calea Ta pentru restul zilelor mele. Amin!"
 5. Pentru când ești nervos
  "Doamne, ia această furie, aceste cuvinte urâte de pe limba mea și scapă-mă de ele. Ajută-mă să mă calmez, ajută-mă să respir. Îmi vine să țip și să lovesc, Tu știi ce simt. Ajută-mă să mă eliberez într-un mod corect. Ajută-mă să renunț la întuneric. Te rog să înlocuiești furia cu bunătatea și întunericul cu lumina. Amin!"
 6. Pentru când este prima ta rugăciune către Dumnezeu
  "Doamne, nu știu sigur ce să spun. Este prima dată când fac asta. Îți mulțumesc pentru felul în care m-ai binecuvântat, mulțumesc pentru lecții și pentru felul în care mi-ai modelat viața. Te rog, ajută-mă să-mi întăresc credința, să am încredere în Tine și să mă las ghidat de Tine. Ajută-mă să-mi construiesc o relație cu tine. Amin!"
 7. Pentru cele mai fericite momente din viață
  "Vreau să știi că sunt umil și recunoscător pentru tot binele pe care mi l-ai dat, chiar și când nu am meritat. Te rog să-mi aminești de aceste lucruri bune când nu voi fi la fel de fericit. Când simt că nu am suficient, amintește-mi tot ce am. Amin!"
 8. Pentru când te simți nesigur
  "Doamne, vreau să am încredere în Tine. Ca să fiu sincer, acum nu sunt sigur, sunt sceptic, am îndoieli. Aud atâtea în jurul meu încât am devenit confuz. Te rog, amintește-mi de puterea ta. Te rog să-mi dai un semn sau să îmi arăți o cale. Vreau să te cunosc din nou. Amin!"
 9. Pentru când te doare inima
  "Doamne, nu înțeleg de ce se întâmplă asta. De ce o persoană pe care o iubesc a primit un diagnstic atât de crunt, simt că m-ai abandonat. Am inima ruptă și am nevoie de tine, am nevoie de tine mai mult ca oricând. Te rog, ține-mi inima în mâinile tale. Am nevoie de Tine, de harul și vindecarea Ta. Trebuie să simt că ești lângă mine. Amin!"
 10. Pentru când ești confuz
  "Doamne, mă aflu la răscruce, nu știu ce să fac. Am nevoie de Tine să mă ajuți să găsesc o cale. Te rog, spune-mi care este decizia corectă și ce este mai bine pentru mine. Amin!"
 11. Pentru când te simți singur
  "Știu că ai un plan cu mine și că este mai bun decât ceea ce îmi doresc eu pentru viitor. Tu știi ce este potrivit pentru mine. Mă simt singur, am nevoie de cineva în viața mea care să mă iubească. Ajută-mă să am încredere că va veni acea persoană și că Tu nu vei înceta niciodată să mă iubești. Amin!"
 12. Pentru momentele în care te întrebi de ce
  "Doamne, nu înțeleg ce planuri ai cu mine, de ce ai adus acest necaz în viața mea, ce vrei să învăț din el. Vreau să am încredere în Tine, dar sunt supărat. Ajută-mă să îmi revin. Ajută-mă să văd limpede tot ce îmi este neclar acum. Amin!"
 13. Pentru când nu știi dacă El te ascultă
  "Doamne, nu știu dacă mă asculți, nu vreau să cred că vorbesc singur. Dă-mi un semn că ești acolo sus. Vreau să știu că vorbele mele nu sunt în zadar. Arată-mi că exiști și fă-mă să am încredere că mă asculți. Te rog să-mi amintești că nu mă vei părăsi niciodată atunci când mă îndoiesc. Amin!"
 14. Pentru când ți-e frică
  "Doamne, nu știu ce să fac. Mi-e teamă de ceva, nu vreau să se întâmple ceva rău. Am nevoie să mă întârești, să îmi arăți că ești alături de mine și să mă convingi că pot depăși această situație. Te rog să fii cu mine. Amin!"
 15. Pentru atunci când vrei să îți construiești o relație cu EL
  "Doamne, te iubesc! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine. Iubesc felul în care m-ai făcut să fiu. Îmi plac oamenii, situațiile, lecțiile din viața mea. Ajută-mă să urmez calea ta. Ajută-mă să îi încurajez pe ceilalți și să le dau speranță așa cum faci Tu cu mine. Întărește-mi în fiecare zi credința în Tine. Amin!"

Indiferent de situația prin care treci, nu trebuie să îți fie teamă să vorbești cu Dumnezeu și să îi spui Lui tot ce te apasă. Chiar și când ești fericit I te poți adresa pentru că rugăciunea trebuie făcută constant, nu doar în momentele în care simțim că avem nevoie de ajutor.

Citește și: Cele mai puternice rugăciuni ale părinților pentru copii

Sursă articol: Thoughtcatalog

Sursa foto principală: Istockphoto

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Psalmul 149 te ajută să te conectezi profund cu Dumnezeu și să îți exprimi recunoștința nemărginită
Psalmul 149 te ajută să te conectezi profund cu Dumnezeu și să îți exprimi recunoștința nemărginită
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.