Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

3 obiceiuri care te fac mai puțin atractivă, potrivit științei

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Definiția frumuseții fizice diferă în mod substanțial în funcție de zonă și de cultură, dar nu există nicăieri o negare a faptului că dorința de a fi atractiv fizic continuă să fie o forță destul de puternică în lumea în care trăim. Această dorință există încă de la începuturile omenirii, atunci când oamenii au început să folosească anumite gesturi sau trucuri de înfrumusețare pentru a se face mai plăcuți celor din jurul lor.

Dată fiind această predispoziție primordială, legile atracției inspiră constant curiozitatea bărbaților și a femeilor, mai ales datorită obiceiului nostru de a ne găsi partenerii în funcție de aspect. Cu cât modurile prin care putem fi mai atractivi (cum să ne purtăm, cum să ne îmbrăcăm) sunt mai discutate, cu atât suntem mai intrigați de ce anume se simt oamenii atrași din punct de vedere științific.

Oamenii de știință au început să facă diferite experimente pentru a vedea ce anume face dintr-o persoană una atractivă și ce calități sunt apreciate în cazul acestor persoane. Deși cam toți știm din surse mai mult sau mai puțin oficiale ce preferă bărbații și ce găsește o femeie atractiv la un bărbat, puțini dintre noi știm ce ne face să scădem în ochii celor din jur la acest capitol.

După mai multe experimente, oamenii de știință au ajuns la 3 concluzii atunci când vine vorba de ceea ce nu apreciază un bărbat la o femeie în materie de atractivitate și ce anume îi face pe aceștia să își piardă interesul. Iată concluziile care te vor surprinde!

Să nu aibă simțul umorului

Da, o femeie fără simțul umorului se pare că îl face pe partenerul acesteia să își piardă interesul. Dacă întrebi pe cineva despre cele 5 calități pe care le admiră la partenerul lui, simțul umorului sigur se va afla pe listă. Un studiu din 2009 despre efectul pe care umorul îl are asupra atracției interpersonale și asupra selecției partenerilor a ajuns la concluzia că persoanele care nu au simțul umorului sunt mult mai puțin atractive decât cele care au. Cum râsul împreună este unul dintre cele 5 secrete care te ajută să ai o relație de lungă durată, ar trebui să iei în considerare acest aspect al relației tale actuale.

Privarea de somn

Ca și cum lipsa somnului nu ar fi fost suficientă, află că privarea de somn ar putea să te facă mai puțin atractivă în fața potențialilor parteneri. Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu publicat în faimoasa revistă British Medical Journal, care a constat în solicitarea participanților de a-și alege un potențial partener dintre cei care au dormit 8 ore pe noapte și cei care nu au dormit de 31 de ore. Cei care nu dormiseră au fost catalogați mai puțin atrăgători, mai puțin sănătoși și chiar triști.

Lenea

Potrivit altei serii de studii, chiar și cei mai arătoși dintre participanți au fost apreciați ca fiind neatractivi atunci când s-au dovedit a fi leneși. O persoană activă se pare că este mai atractivă. Asta ar trebui să ne dea de gândit atunci când preferăm să rămânem în casă și să ne uităm la un film, în loc să mergem în parc să ne plimbăm cu iubitul nostru.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!