3 sfaturi pentru a vă păstra bijuteriile din argint 925 ca noi

3 sfaturi pentru a vă păstra bijuteriile din argint 925 ca noi

Andreea Constantin

Bijuteriile din argint 925 pot fi unele dintre cele mai atrăgătoare și atrăgătoare bijuterii. Cu toate acestea, necesită o anumită întreținere și îngrijire pentru a rămâne la fel de uimitoare ca și cum ar fi noi. Aceste metode pot evita zgârierea, pătarea și decolorarea în timpul curățării unor bijuterii din argint 925.

Dacă dețineți bijuterii din argint, probabil ați observat că acestea își pot pierde strălucirea în timp. Mulți oameni își duc bijuteriile de argint pătate pentru curățare și se întreabă cum pot preveni acest lucru pe viitor. Este normal ca bijuteriile din argint să se păteze, dar există câteva modalități prin care puteți preveni acest lucru.

Un element principal de curățare pentru bijuteriile din argint este folosirea unei cârpe moi din bumbac sau microfibră. Această tehnică de curățare simplă, dar eficientă, vă va lăsa bijuteriile strălucitoare și vă poate salva de la a cheltui mulți bani.

Este posibil să creați o pastă de curățare care vă va lăsa bijuteriile din argint la fel de curate ca și cum ar fi noi, folosind doar 2 ingrediente simple pe care le puteți găsi în bucătăria dumneavoastră.

Pentru a face această pastă, pur și simplu combinați:

  • O cantitate mică de apă
  • O cantitate dublă de bicarbonat de sodiu.

Acest amestec trebuie apoi mixat până când se formează o pastă și apoi aplicat pe bijuteriile care trebuie curățate. Dar înainte de a aplica pasta, asigurați-vă că clătiți acele bijuterii din argint cu apă caldă, în timp ce le ștergeți ușor cu bumbac moale sau cu o cârpă moale din microfibră pentru a îndepărta orice particule de praf și folosiți cu grijă o perie cu peri foarte moi pentru a curăța spațiile mici greu accesibile (cum ar fi interiorul unui inel). Odată ce apa s-a uscat complet, pasta trebuie aplicată și lăsată să se usuce înainte de a fi clătită și îndepărtată cu o cârpă moale. Dacă se procedează corect, pasta ar trebui să îndepărteze orice murdărie sau pete și să lase bijuteriile din argint cât mai curate posibil.

Puteți folosi, de asemenea, dezinfectant pentru mâini, care nu numai că este un agent de curățare excelent pentru argint, dar care, de asemenea, îndepărtează orice pătare de pe bijuteriile dvs. din argint.

Pătarea unor bijuterii din argint este în general cauzată atunci când metalul este expus la compuși de sulf, în principal hidrogen sulfurat din aer, inclusiv umiditatea relativă care contribuie, de asemenea, la rata de pătare.

Iată câteva lucruri comune din viața de zi cu zi la care ar trebui să fiți atenți dacă bijuteriile dvs. nu sunt acoperite cu un strat special anti-pătare:

  • Sarea: extrem de corozivă pentru argint
  • Alimente (listă parțială): ouă, maioneză, ceapă, smântână, muștar, usturoi, pește, banane, cafea, ciocolată.
  • Apă: apă sărată, niveluri ridicate de clor în piscine, apă de fântână bogată în sulf
  • Altele: Gazul natural, cărbunele, petrolul, șemineele, lumânările, unii adezivi, chitul.

Expunerea regulată la oricare dintre acestea favorizează pătarea, așa că evitați să cheltuiți bani pe bijuterii care nu sunt acoperite cu protecție, hipoalergenice, fără nichel și plumb.

Acestea fiind spuse, pentru a preveni apariția pătării și a zgârieturilor pe bijuteriile dvs. din argint, pot fi urmate trei reguli simple:

Lustruiți-le în mod regulat

Una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni apariția zgârieturilor pe bijuterii din argint este să vă lustruiți bijuteriile în mod regulat. Este recomandat să folosiți o cârpă moale din bumbac sau microfibră și să lustruiți argintul cu grijă și cu delicatețe pentru a îndepărta orice murdărie care poate cauza zgârieturi. În plus, lustruirea regulată va îndepărta orice uleiuri sau acizi care se acumulează pe bijuterii și va preveni apariția pătării.

Evitați manipularea dură

O altă metodă simplă de prevenire a apariției zgârieturilor pe bijuterii din argint este pur și simplu să manipulați cu grijă bijuteriile și să evitați să le aruncați de colo-colo. Majoritatea zgârieturilor de pe bijuteriile din argint vor apărea din cauza scuturării, tragerii sau mișcării bruște. Prin urmare, a fi atent atunci când manipulați bijuteriile va fi adesea suficient pentru ca bijuteriile dvs. să rămână în întregime fără zgârieturi.

Stocați-le în siguranță atunci când nu le purtați

În cele din urmă, multe zgârieturi apar pe bijuteriile din argint atunci când bijuteriile nu sunt purtate cu atenție. De exemplu, dacă un colier este depozitat pe o masă, acesta va fi de obicei mișcat mult și riscă să fie deteriorat. O cutie de bijuterii este o soluție perfectă pentru această problemă, deoarece va păstra bijuteriile ținute la locul lor și în siguranță ori de câte ori nu sunt purtate.

Atunci când încercați să preveniți apariția zgârieturilor pe bijuterii din argint, principalul lucru pe care ar trebui să îl evitați este să încercați să lustruiți argintul cu o cârpă aspră sau murdară, să frecați prea agresiv sau pur și simplu să nu lustruiți corespunzător. O altă metodă de prevenire a pătării este e-coating, care acoperă argintul cu un strat protector. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că argintul nu va necesita o lustruire regulată.

Articolul urmator
Tată a trei băieți, preotul Vasile Ioana dă sfaturi de căpătâi părinților: „Nu deveniți slugile copiilor!”
Tată a trei băieți, preotul Vasile Ioana dă sfaturi de căpătâi părinților: „Nu deveniți slugile copiilor!”
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!
Incepe quiz
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.