5 documentare despre fenomene paranormale care îți vor da fiori

5 documentare despre fenomene paranormale care îți vor da fiori

Sorina Corneanu

Atunci când vine vorba despre filme bune, care trezesc în tine emoții puternice și trăiri intense, nu putem să nu menționăm filmele horror! Nimic nu te ține cu sufletul la gură ca aceste filme!

Pentru ca un astfel de film să fie unul de succes, horrorul trebuie să fie cât mai veridic, cât mai aproape de real, pentru ca spectatorul să simtă că este fix în mijlocul acțiunii. Fie că e vorba de păpuși ucigașe, de criminali imprevizibili ori de vampiri răzbunători, subiectul, miza filmului trebuie să izvorască din cele mai veridice sentimente, iar spectatorul să empatizeze cu ele. Dacă nu vrei să-ți irosești serile cu filme de proastă calitate și vrei ceva care să aducă adrenalină, încearcă un horror din lista de mai jos. O să fii surprinsă!

5 documentare despre fenomene paranormale pe care trebuie să le vezi

Coşmarul / The nightmare

„Coșmarul” este un film documentar lansat în 2015, care tratează problema paraliziei în somn. Nu este evidențiat aspectul medical al problemei și cauzele acesteia, ci este analizat mai degrabă sentimentul celor care se confruntă cu aceasta. Sunt analizați mai mulți subiecți care suferă de paralizie în somn și mai ales halucinațiile pe care aceștia le au în acest stadiu. Umbrele care îi înconjoară, ochii din umbră, fenomenele termice din jurul lor, care indică în mod clar prezența unei entități paranormale, toate acestea sunt aspecte care vă vor ține cu sufletul la gură până la sfârșit. Iar sfârșitul… îți va da mult de gândit!

Legendele Criminalului / Killer Legend

Această producție din 2014 nu aduce în centrul atenției entități paranormale, cum ar fi vampiri, fantome, umbre de pe tărâmul celelalt, ci ne prezintă cu lux de amănunte un ucigaș cât se poate de normal, al zilelor noastre, care operează în cele mai monstruoase forme în care poți ucide un om. Ceea ce face din acest film un horror remarcabil nu constă însă în scenele sadice la care asistăm, ci teama pe care o instaurează și nesiguranța că orice persoană din jur ar putea fi un psihopat. 

Amityville / My Amityville Horror

Acest horror din 2012 aduce o perspectivă nouă în lumea horrorului: tânărul Daniel Lutz prezintă prin ochii săi de copil viața într-o familie bântuită. La vârsta la care imaginația joacă un rol esențial, când orice sentiment se simte de zeci de ori mai intens, prin ochii unui copil scenele par cumplit de reale, iar filmul se simte la cote maxime. Ar mai fi de adăugat că filmul este bazat pe o poveste adevărată, ecranizată în mai multe versiuni de-a lungul vremii, care i-a fascinat pe americani chiar din anii '70. Așa subiect care să reziste de-a lungul vremii merită urmărit!

Bântuirea din Connecticut & Bântuirea din Georgia /A Haunting in Connecticut & A Haunting in Georgia

Două filme horror care îti vor da fiori reci pe șira spinării și te vor face să-ți pui un mare semn de întrebare înainte să te muți într-o locuință nouă! Ambele filme formează o serie ce prezintă nefericitele cazuri în care două familii cu copii, una în Connecticut și alta în Georgia, aleg să își schimbe viața și să își achiziționeze locuințe noi, conform nevoilor lor. Încă de la început se întâmplă lucruri ciudate, cei mai afectați fiind copiii, care încep să vadă personaje paranormale în casă, fantome care vor să le transmită mesaje și care vor să interacționeze cu cei vii. Puternic marcate de experiențele prin care trec, familiile sunt greu încercate. Merită să vezi cum se schimbă viața lor din momentul achiziționării caselor bântuite până la sfârșitul filmului. O să-ți dea fiori!

Documentar  „Fantoma din Cămară” / The pantry ghost documentary

„Fantoma din Cămară” este un horror realizat sub formă de documentar, bazat pe o poveste reală apărută în Statele Unite în anul 2007, în care un cetățean american acuză faptul că în cămara sa trăiește un spirit, de a cărui prezență e conștient el și toată familia sa. Fiind bazat pe o poveste reală, filmul integrează scurte scene filmate de subiect în casa sa, pe fundalul cărora se distinge o umbră ciudată. De asemenea, sunt incluse interviuri cu membrii familiei, care povestesc din perspectivă proprie despre experiența trăită. Încetul cu încetul, familia ajunge să interacționeze cu spiritul, observând că ușa de la cămară se deschide noapte de noapte, la aceeași oră, 00:34. Lucrurile degenerează, iar familia ajunge să se mute din locuință, urmând ca cei doi soți să divorțeze din cauza neînțelegerilor generate de aceste schimbări. Este cel mai real film horror pe care îl poți urmări, fără filtre, fără efecte speciale. O experiență mai veridică decât aceasta nici că ar putea exista! Merită timpul tău! 

Dacă ți-am stârnit interesul cu filmele menționate mai sus, trece-le pe listă. Cel mai bun mod de a le urmări este împreună cu prietenii. Astfel, suspansul este mai mare, iar ulterior vei avea cu cine să le comentezi! Vizionare plăcută!   

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Totul despre Cutia Pandorei, mitul originilor ce dă oricui fiori reci pe șira spinării
Totul despre Cutia Pandorei, mitul originilor ce dă oricui fiori reci pe șira spinării
Ai puteri paranormale? Fă quiz-ul și află!
Incepe quiz
Ai puteri paranormale? Fă quiz-ul și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.