50 de filme creștine pe care trebuie să le vezi într-o viață

50 de filme creștine pe care trebuie să le vezi într-o viață

Alexandra Dragoi

Din punctul de vedere al unei companii de producție, crearea de filme bazate pe credință este o decizie riscantă. Nu contează din ce religie faci parte. Un film bazat pe credință are, cu siguranță, un impact asupra gândurilor tale. 

Cei mai mulți creatori de filme de credință au intenții bune și doresc să trimită un mesaj pozitiv prin filmul lor. Majoritatea filmelor creștine au drept temă nașterea și viața lui Iisus Hristos. Filmele creștine sunt, de asemenea, cunoscute pentru că au un soundtrack liniștitor. Este foarte posibil ca strategia din spatele unor astfel de filme să aibă la bază dorința de a te face mai credincioasă. 

Iată 50 de filme creștine pe care trebuie să le vezi!

1. Abandonați: în prag de război

Nicolae Carpathia, lider global și importantă personalitate internațională, reușește, după multe încercări, ceva ce părea imposibil: restabilirea păcii în toată lumea. Tot el reușește să pună capăt vărsării de sânge care avea loc de la începuturile timpului. 

2. Jerusalem Countdown

În acest thriller, sfârșitul lumii poartă semnătura unui grup terorist ruso-iranian, cunoscut sub numele de Revoluția lui Dumnezeu. Bătălia pentru Ierusalim a început, iar șapte arme nucleare sunt împărțite de teroriști pe teritoriul principalului aliat al Israelului, America, și numai agentul FBI Shane Daughtry (David A.R White) poate să le descopere înainte de a fi detonate. Îl ajută un fost dealer de arme, un agent al Mossadului convertit și un director CIA.

3. Ce dacă

Te tentăm cu o comedie romantică ce are un puternic mesaj pozitiv, creștin. Dragostea poate fi găsită în brațele celui mai bun prieten - aceasta e concluzia la care ajung Wallace (Daniel Radcliffe) și Chantry (Zoe Kazan). Dovada cea mai bună că filmele creștine nu trebuie neapărat să aibă drept protagoniști figuri biblice.

4. Ultima noapte senină

Se spune că în Ajunul Crăciunului se întâmplă lucruri magice, iar al patrulea film de pe lista noastră e cel mai bun exemplu în acest sens. Un bărbat fără locuință, o femeie în vârstă, înstrăinată de familia sa, o soție tulburată de afecțiunea bărbatului său, care își crește copilul singură, și un bărbat decepționat de jobul său, alături de un tânăr ce aparține unui grup creștin, își influențează reciproc viețile și înțeleg împreună miracolul Nașterii Domnului.

5. The Second Chance

Doi pastori ce slujesc aceluiași Dumnezeu, dar au personalități complet diferite, sunt obligați să renunțe la prejudecăți și să lucreze împreună pentru a readuce credința în Biserică. Îți garantăm că te vei simți împăcată după ce vei viziona acest film!

6. In the Blink of an Eye

Îți prezentăm un nou film creștin care propovăduiește venirea lui Hristos! După ce un detectiv salvează un star pop, echipa acesteia îl invită în Mexic. Însă vacanța ia curând o întorsătură neplăcută, atunci când fiica și soția îi sunt răpite. Te vei bucura de un film cu buget mic, dar cu mesaj special!

7. Billy: The Early Years

Filmul din 2008 redă primii ani de viață ai pastorului american evanghelist Billy Graham, interpretat de celebrul Armie Hammer. Pelicula te va umple de liniște și de pace, punând pe tapet viața extraordinară a unei personalități fascinante.

8. The Frontier Boys

The Frontier Boys ne prezintă viața a patru prieteni, dintre care trei sunt jucători de baschet de renume, iar al patrulea este cel mai devotat fan al lor. Un accident îl lasă pe T.J. în comă, iar fiecare dintre ceilalți bărbați se face vinovat de o trădare și moralitatea fiecărui personaj e pusă la încercare.

9. Hell and Mr. Fudge

Un pastor din Alabama e provocat să demonstreze că Iadul există, ceea ce ajunge să îi pună credința la încercare, dar și relația cu membrii Bisericii sale. Însă filmul are și atuul de a te pune pe tine pe gânduri, nu numai pe personajele filmului.

10. Luther

Ne reîntoarcem la filmele creștine bazate pe figurile istorice cu impact în nașterea religiei, așa cum o cunoaștem azi. În secolul al XVI-lea, călugărul german Martin Luther e dezgustat de materialismul Bisericii și va pune bazele reformei ce va iniția protestantismul.

11. To Save a Life

Perioada adolescenței e o etapă de formare, iar To Save a Life are drept obiectiv să insufle valorile necesare acestei vârste. Jake Taylor e un licean popular, atlet strălucit, care își schimbă viața după ce moare cel mai bun prieten al său.

12. O noapte cu regele

Iată un film creștin despre puterea feminină! One Night with the King prezintă ascensiunea lui Hadassah,   tânăra care va deveni Esther, Regina Persiei, salvând poporul evreu de la anihilare.

13. The Hiding Place

Corrie și Betsie sunt două surori din Olanda, ale căror vieți sunt date peste cap de invazia nazistă. După ce sunt acuzate că ascund evrei prigoniți, sunt trimise într-un lagăr de concentrare, unde numai credința creștină va reuși să le salveze.

14. Credința în victorie

Filmele despre sport cu substrat creștin te vor aduce de fiecare dată în pragul lacrimilor, datorită mesajului puternic. De data aceasta, descoperim povestea unei echipe de fotbal american care nu e cotată cu nicio șansă, cu un antrenor lipsit de speranță, care se luptă însă cu frica și lipsa de perspective, pentru a atinge un miracol.

15. Carele de foc

Unul dintre cele mai iubite filme ale tuturor timpurilor, câștigător a patru premii Oscar, spune povestea a doi atleți, unul creștin și celălalt evreu, care se luptă în 1924 pentru o medalie olimpică.

16. Last Ounce of Courage

Puterea legăturilor de familie e perfect reflectată în acest film cu mesaj creștin. Fiul unui soldat căzut la datorie încearcă să restabilească legătura cu bunicul înstrăinat, care încă mai plânge moartea băiatului său.

17. The Work and the Glory

Familie, loialitate, adevăr, morală - toate sunt ilustrate în acest film creștin. Familia Steed se mută într-o comunitate nouă din Palmyra, acolo unde ajung în centrul unui conflict religios. Pe măsură ce și membrii sunt înstrăinați de controversă, familia începe să se întrebe cum poate redobândi pacea de odinioară.

18. Scrisori către Dumnezeu

De data aceasta te avertizăm: acest film creștin te va determina să îți schimbi viața. Un băiețel bolnav de cancer scrie scrisori lui Dumnezeu, iar un poștaș cu o existență nefericită preia frâiele propriului destin în urma întâlnirii cu el.

19. Evanghelia după Ioan

Christopher Plummer narează povestea vieții lui Iisus, așa cum a fost ea prezentată de Apostolul Ioan. E un film creștin pe care nu trebuie să îl ratezi și nu credem că mai e necesar să îți explicăm de ce!

20. Crinii câmpului

Sidney Poitier a devenit primul actor de origine afro-americană care a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun actor în acest film creștin, în care un lucrător în construcții devine răspunsul la rugăciunile unor călugărițe ce doresc să construiască o capelă în deșert.

21. Ospățul Babettei

Descoperă schimbările pe care venirea unui refugiat francez, din Războiul franco-prusac, le provoacă într-o comunitate religioasă strictă din Danemarca și cu precădere în familia pastorului decedat. O poveste despre dragoste pur și simplu!

22. Cod Omega

Coduri antice ascunse în Torah prevestesc evenimentele majore din istoria umanității. Stone Alexander, Antihristul, vânează codul pentru a distruge lumea, în timp Gillen Lane ar face orice pentru a descoperi adevărul.

23. Dincolo de ceruri

Anne Hathaway joacă în acest film creștin despre un copil de fermier care traversează Oceanul pentru a deveni misionar în exoticele Insule Tonga, în anii '50. Credință, putere, speranță - lasă-te molipsită de ele grație peliculei!

24. Jesus Christ Superstar

Ce părere ai despre un musical care acoperă ultimele săptămâni din viața lui Iisus? Noi credem că își merită pe deplin nominalizarea la Oscar din 1973!

25. End of the Spear

End of the Spear este bazat pe evenimente reale, respectiv misiunea de creștinare a populațiilor pădurii ecuatoriale, Waodani. Cei cinci misionari creștini americani au alcătuit Operațiunea Auca și îți vor schimba modul în care percepi credința.

26. Cerul Deasupra Berlinului

Iată o poveste clasică: un înger, sătul să privească de sus viețile oamenilor, se îndrăgostește și dorește să renunțe la nemurire pentru a deveni om. E cu adevărat o metaforă a credinței.

27. Curaj

Patru ofițeri de poliție înfruntă o tragedie care le schimbă cu totul viețile. Credința, moralitatea și principiile le sunt puse la încercare, într-un film creștin pe care trebuie să îl vezi.

28. Tender Mercies

Viața unui cântăreț de muzică country, interpretat de Robert Duvall, se schimbă când se recăsătorește, ia din nou legătura cu fiica sa pierdută și își recapătă credința. Un film creștin din care vei deprinde cel puțin o învățătură.

29. Furtuna de foc

Ce spui despre un experiment pe nume „The Love Dare”? Un pompier apelează la el pentru a-și salva căsnicia, iar efectele sunt nebănuite, într-un film creștin emoționant.

30. Un om pentru eternitate

Biografia din 1967 a câștigat 6 premii Oscar și spune povestea lui Thomas More, cel care s-a opus deciziei Regelui Henric al VIII-lea, care a renunțat la credința romano-catolică pentru că nu i-a acceptat divorțul și decizia de a se recăsători.

31. Quo Vadis

Filmul creștin nominalizat la 8 premii Oscar spune povestea iubirii interzise dintre un comandant de oști roman, arogant, și o frumoasă creștină prigonită, pe fundalul răstignirilor din epoca lui Nero. Ține la îndemână un pachet de șervețele, deoarece această peliculă din 1951 te va face să plângi.

32. Sunetul muzicii

Dacă nu ai văzut până acum mult-iubitul clasic, trebuie neapărat să o faci! Sunetul muzicii spune povestea călugăriței Maria (Julie Andrews), care schimbă viața unui văduv și a copiilor săi. Este un film omagiat cu cinci premii Oscar!

33. God's Not Dead

Perspectiva unui profesor de filosofie e pusă la încercare de un student care crede că Dumnezeu există. Kevin Sorbo (fostul interpret al lui Hercule) a fost starul acestui film creștin cu încasări neașteptate la box-office.

34. Heaven Is for Real

Colton e un copil extraordinar, care pretinde că a vizitat Raiul după o experiență ce l-a dus aproape de moarte. Tatăl său, Biserica, întreaga comunitate trebuie să își reconsidere credințele după această mărturisire. Filmul creștin îi are drept protagoniști pe Greg Kinnear și Thomas Haden Church.

35. Cel mai de preţ dar

Abigail Breslin joacă în această peliculă despre un miliardar care decide să își educe nepotul răsfățat, lăsându-i drept moștenire o serie de sarcini ciudate, care îl vor duce mai aproape de „darul suprem”. Un film creștin cu un subiect inedit, care sigur te va pune pe gânduri.

36. Viaţa lui Iisus

Un film epic, nominalizat la cinci Oscaruri, care își propune cel mai mare obiectiv al tuturor timpurilor în cinematografie: acela de a realiza biografia lui Iisus. Pelicula îl are drept protagonist pe celebrul Max von Sydow și trebuie neapărat văzută în această viață.

37. Ultima ispită a lui Iisus

Acest film regizat de Martin Scorsese a cauzat numeroase controverse și e considerat unul dintre cele mai mari filme ale tuturor timpurilor! Pelicula nu urmărește viziunea Scripturilor, ci prezintă o cu totul altă fațetă a vieții lui Hristos, insistând pe tentația de a duce o viață normală.

38. Noe

Superproducția din 2014 e plină de vedete și spune povestea biblică a lui Noe și a potopului ce trebuia să măture umanitatea plină de păcate. Nominalizat la un Glob de aur, acest film creștin e un must-see.

39. Culoarul morții

Susan Sarandon și Sean Penn joacă în acest film de Oscar, în care o călugăriță ce vine să ofere ultima alinare unui condamnat la moarte realizează că empatizează atât cu el, cât și cu familia victimei. O peliculă care te va face mai tolerantă!

40. The Mission

Iată un nou film creștin în care apar nume mari: Robert De Niro, Jeremy Irons și Aidan Quinn. Iezuiții încearcă să protejeze în secolul al XVIII-lea un trib sud-american amenințat de Imperiul Portughez și politica lor pro-sclavagism. Cu un premiu Oscar adjudecat, această peliculă trebuie să se afle pe lista ta!

41. Cronicile din Narnia - Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul

Chiar dacă la prima vedere superbul film fantasy bazat pe opera lui C.S. Lewis nu pare a fi un film creștin, orientarea autorului, un credincios fervent, și interpretările profunde ale aventurii celor patru copii care intră printr-un dulap în magicul regat al Narniei argumentează includerea peliculei pe lista noastră.

42. Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian

Continuarea poveștii din „Cronicile din Narnia: Leul, vrăjitoarea și dulapul” îi conduce din nou pe cei patru frați Pevensie în regatul lui Aslan, acolo unde trebuie să îl ajute pe Prințul Caspian să își recapete tronul de drept.

43. Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi

De data aceasta, doar Lucy și Edmund ajung în Narnia, dar sunt însoțiți de vărul lor, Eustace, una dintre surprizele plăcute ale filmului. Cei trei străbat mările într-o aventură epică, palpitantă, cu substrat de film creștin.

44. Povestea nașterii Domnului

Filmele creștine nu ar trebui să se concentreze doar pe viața lui Iisus, așa cum ne demonstrează această peliculă. The Nativity Story se limitează la călătoria spre Betleem a lui Iosif și a Fecioarei Maria, dar perspectiva e atât de proaspătă și originală, încât pelicula te va încânta cu fiecare cadru.

45. Patimile lui Hristos

Unul dintre cele mai controversate filme creștine ale tuturor timpurilor, recorduri doborâte de box-office și patru nominalizări la Oscar, Patimile lui Hristos e regizat de Mel Gibson și, mai important decât orice, o are pe Maia Morgenstern în rolul Mariei, într-unul dintre cele mai importante roluri din cariera actriței.

46. Cele zece porunci

Un alt film cu priză la premii, Cele zece porunci se axează pe mitul biblic al lui Moise. Pelicula îl are drept regizor pe marele Cecil B. DeMille și se numără printre cele mai cunoscute filme creștine are tuturor timpurilor.

47. The Apostle

Apostolul e un regal Robert Duvall, pe care l-am mai regăsit pe lista noastră. Produs, scris, regizat și jucat de el, filmul creștin spune povestea unui pastor din Texas care pleacă în Louisiana și începe să își țină predicile… la radio.

48. The Shack

Un bărbat în suferință primește o invitație personală de a se întâlni cu Dumnezeu. Dacă premisa originală a acestui film nu te va convinge că trebuie să îl vezi, sigur o va face pleiada de staruri implicate: Sam Worthington, Octavia Spencer și Tim McGraw.

49. Behind the Sun

Un film creștin mai puțin titrat, dar de o profunzime impresionantă, Behind the Sun ni-l prezintă pe Samir Majan, un musulman care decide să își schimbe religia și devine creștin. Toate dificultățile cu care trebuie să se confrunte de acum încolo sunt perfect ilustrate în acest film creștin must-see.

50. The Inn of the Sixth Happiness

Ultima peliculă de pe lista noastră o are drept protagonistă pe superba Ingrid Bergman („Casablanca”), un motiv suficient pentru a te bucura de ea. Gladys Aylward a dorit dintotdeauna să ajungă în China, iar după multiple eforturi reușește să își împlinească visul și devine curând o eroină în timpul invaziei japoneze. Povestea are la bază un caz real.

Câte dintre aceste filme creștine ai văzut până acum? Noi îți recomandăm să le parcurgi pe toate, nu numai pentru a-ți întări credința, ci și datorită mesajului profund și puternic pe care peliculele îl promovează, un adevărat licăr de speranță în această lume zbuciumată.

Articolul urmator
Ce prevestește șarpele de casă: legende pe care trebuie să le știi
Ce prevestește șarpele de casă: legende pe care trebuie să le știi
Ce personaj din filme esti in viata reala?
Incepe quiz
Ce personaj din filme esti in viata reala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.