5 Cursuri de limbi straine pe care le poti urma vara aceasta!

Ioana Budeanu

Daca ti-ai propus sa iti imbunatatesti cunostintele de limba engleza sau spaniola, daca vrei sa inveti o limba exotica sau sa urmezi cursuri de specializare pentru un job sau chiar pentru sufletul tau, noi iti recomandam cateva cursuri interesante, pe care le poti urma vara aceasta, la preturi bune si cu profesori talentati. In plus, este un avantaj extraordinar pentru tine sa inveti despre cultura altor tari si sa-ti petreci timpul liber cu folos.

5 Cursuri de limbi straine pe care le poti urma vara aceasta!


1. British Council iti propune cursuri de limba engleza de cea mai inalta calitate, cu profesori vorbitori nativi de engleza si cu sesiuni de vara si de toamna. Sediul British Council este pe Calea Dorobantilor numarul 14, iar perioada cand poti sa te inscrii la curs este 8-31 august sau 8 septembrie-7 decembrie.  

Iata ce cursuri poti urma aici:

- engleza generala si pregatire pentru examene
- engleza pentru afaceri
- engleza financiara sau juridica
- atelier intensiv de gramatica

Pentru a fi admis, vei da un examen oral si scris (online), pentru a se stabili exact la ce nivel de afli. Preturile cursurilor incep de la 1400 RON.

De ce aleg oamenii British Council: pentru ca au profesori foarte buni, pentru ca ofera acces gratuit la biblioteca British, pentru ca au o multime de facilitati multimedia, iar examenele sunt recunoscute international.
 
British Counci


2. Institutul Cervantes din Bucuresti iti propune sa inveti limba spaniola (una dintre cele mai vorbite limbi din lume) cu profesori nativi din Spania si cu sali speciale, extrem de bine dotate. Fostul Centru Cultural al Ambasadei Spaniei iti pune la dispozitie atat cursuri rapide de spaniola, cat si cursuri de la distanta, dar si cursurile clasice, de aprofundare a limbii.

Cursurile genrale dureaza 40 de ore, timp de 10-16 zile si costa intre 100 si 160 de euro. Institutul Cervantes se afla pe strada Marin Serghiescu numarul 12, Bucuresti si te poti inscrie pe site (bucarest.cervantes.es) sau la sediu.

De ce aleg oamenii sa invete spaniola aici: pentru ca diplomele sunt recunoscute pe intreg teritoriul Spaniei, dar si in tarile Americii de Sud, vorbitoare de spaniola, pentru ca la Cervantes se organizeaza evenimente culturale, exista o biblioteca foarte bine dotata si profesorii provin atat din Romania, cat si din Spania.
 
Institutul Cervantes din Bucuresti


3. Institutul Italian de Cultura din Bucuresti "Vito Grasso" se afla pe Aleea Alexandru, perpendiculara pe Bulevardul Aviatorilor. Exista nu mai putin de 5 niveluri diferite de abordare a limbii italiene, cursuri intensive, examene si un program adaptat pentru cei care lucreaza. Taxa pentru noile inscrieri costa 500 ron si include si costul manualelor.

Cu exceptia nivelului 1, accesul la celelalte niveluri se face in urma promovarii examenului final al nivelului precedent.  Studentii care nu au urmat cursurile Institutului Italian de Cultura vor sustine un test pentru stabilirea nivelului la care se pot inscrie.

De ce aleg oamenii Institutul Italian: se organizeaza si cursuri tematice (de exemplu pentru bucatari sau bancheri), cursurile se organizeaza in colaborare cu univeristatile din Perugia, Siena si Roma, cu profesori romani si italieni, se pot obtine reduceri pentru studii in Italia, iar diplomele sunt recunoscute peste tot in lume.
 
 Ivata limba italiana


4. Institutul Goethe de pe strada Tudor Arghezi numarul 8-10 din Bucuresti te invita sa inveti intensiv limba germana. Ei ofera mai multe niveluri de abordare, programe culturale, o biblioteca si un centru informational, dar si un birou de consultanta pedagocica.

Poti alege cursuri intensive (3-10 saptamani) sau cursuri de pregatire pentru examene, cursuri individual sau de grup si cursuri de la distanta. Examenele sunt recunoscute international, iar cursurile de vara sunt in perioada 27 august- 18 septembrie. Preturile sunt cuprinse intre 1200 si 1700 de lei.

De ce aleg oamenii Institutul Goethe
: pentru ca se organizeaza in permanenta evenimente si conferinte cu profesori si personalitati din Germania, pentru ca examenele sunt recunoscute international si pentru ca preturile sunt foarte bune.
 
Invata limba germana


5. Centrul de Limbi Straine FIDES organizeaza pe tot parcursul anului cursuri de engleza, germana, franceza, italiana si spaniola, dar (la cerere) si cursuri de araba, chineza, japoneza, portugheza sau rusa. Cursurile sunt individuale sau in grupuri mici, cu ritm si programa proprii. Nivelurile, mergand de la incepatori la avansati, variaza de la o limba la alta, in functie de solicitari. In general, programa acestor cursuri se modeleaza dupa scopurile urmarite de cursanti.

FIDES se afla pe Bulevardul Hristo Botev numarul 9, in Piata Rosetti, insa te poti inscrie si online. Diplomele si certificatele sunt recunoscute international. Preturile se stabilesc in functie de cursul dorit, de nivelul tau si de scopul pentru care urmezi lectiile.

De ce aleg oamenii FIDES: pentru ca are peste 20 de ani de experineta, se predau 28 de limbi straine si are 54 de scoli partenere in lume, se fac reduceri pentru someri si se pot intermedia cursuri in strainatate.
 
Centrul de Limbi Straine FIDES

Foto: capital.ro
 
Tu iti doresti sa urmezi astfel de cursuri? 
 

Articolul urmator O bătrână îi oferă adăpost unei fete de pe stradă. A doua zi, aceasta dispare și lasă în urma ei o geantă plină cu bani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    annie (anonim)
    9 august 2012 10:10

    felicitari pentru articol! :)