6 feluri prin care ajutăm tinerele să devină femei puternice și independente, într-o lume sexistă

6 feluri prin care ajutăm tinerele să devină femei puternice și independente, într-o lume sexistă
Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

În ultimii ani, presiunile din ce în ce mai mari au determinat stări de anxietate și stres în rândul copiilor noștri. Influența mass-media, competiția acerbă din educație și schimbarea unor norme sexuale pun o presiune imensă asupra celor mici.

În special fetele sunt supuse, încă de la vârste fragede, acestei presiuni exacerbate, înfruntând provocări de care băieții sunt feriți. Cerințele rigide din modă și frumusețe, discreditarea abilităților lor în comparație cu ale băieților, prejudecățile încă prezente legate de rolul social al femeii, presiunea de a se supune unor standarde sexuale încă de timpuriu, toate acestea pot dăuna teribil echilibrului psihic al unei tinere fete.

mama cu fiica

Multe fete sunt influențate de mesaje mai mult sau mai puțin subtile care le fac să creadă că rolul lor în viață este de a-i mulțumi pe alții și de a fi perfecte, nu să fie ele însele și să-și urmeze visurile. Aceste idei impuse din afară determină un grad crescut de anxietate la fetele tinere, care poate conduce la probleme severe de sănătate, atât pe plan fizic, cât și psihic. Fetele sunt expuse unor situații care le fac adesea vulnerabile la diverse provocări medicale, dar și la comportamentele sexiste ale băieților și bărbaților.

Atunci când o fată ia atitudine, ea este considerată inadecvată sau este catalogată ca dându-și aere de divă. Dar acest lucru nu trebuie să le oprească să-și spună părerea, iar datoria celor mari este să le învețe cum să se descurce într-o lume sexistă, fără să renunțe la idealurile lor.

Iată ce putem face pentru ca fiicele noastre să devină femei puternice și independente.

Nu-ți presa fiica să fie ca alte fete Vezi galeria foto » Răspunde nevoilor fiicei tale și ajut-o să facă față presiunilor sociale Încurajează limbajul liber al fiicei tale

Surse foto: iStock, Pixabay, Pinterest

Articolul urmator
7 metode simple prin care poți economisi bani în fiecare zi
7 metode simple prin care poți economisi bani în fiecare zi
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?
Incepe quiz
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.