Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

6 feluri prin care ajutăm tinerele să devină femei puternice și independente, într-o lume sexistă

Otilia Geavlete
Nu-ți presa fiica să fie ca alte fete

Nu-ți presa fiica să fie ca alte fete

Din cauze culturale, avem tendința să le impunem fetelor să se poarte „așa cum trebuie”. Ne este teamă că, dacă sunt prea asertive, acest lucru ar putea fi interpretat ca obrăznicie și s-ar reflecta asupra noastră, ca persoane care le-am educat.

Chiar dacă și fetele, ca și băieții, fac uneori lucruri care nu le plac, doar pentru a respecta regulile sociale și de politețe, unele lucruri nu ar trebui să le fie impuse. O fată trebuie încurajată să-și spună opiniile, chiar dacă îi supără pe alții, să ia decizii singură, să fie independentă și nonconformistă, dacă dorește asta.

Ca părinți sau ca educatori, nu trebuie să le impunem fetelor lucruri pe care prietenele sau colegele lor le fac, indiferent că este vorba de modă sau de activitățile extracurriculare. Dacă o fetiță preferă un sport oarecum băiețesc (de exemplu, fotbal), în loc să participe la un curs de dans, datoria noastră este s-o încurajăm să se dezvolte în direcția aleasă de ea și să-și urmeze visurile.

Sursa foto: Pinterest

În ultimii ani, presiunile din ce în ce mai mari au determinat stări de anxietate și stres în rândul copiilor noștri. Influența mass-media, competiția acerbă din educație și schimbarea unor norme sexuale pun o presiune imensă asupra celor mici.

În special fetele sunt supuse, încă de la vârste fragede, acestei presiuni exacerbate, înfruntând provocări de care băieții sunt feriți. Cerințele rigide din modă și frumusețe, discreditarea abilităților lor în comparație cu ale băieților, prejudecățile încă prezente legate de rolul social al femeii, presiunea de a se supune unor standarde sexuale încă de timpuriu, toate acestea pot dăuna teribil echilibrului psihic al unei tinere fete.

mama cu fiica

Multe fete sunt influențate de mesaje mai mult sau mai puțin subtile care le fac să creadă că rolul lor în viață este de a-i mulțumi pe alții și de a fi perfecte, nu să fie ele însele și să-și urmeze visurile. Aceste idei impuse din afară determină un grad crescut de anxietate la fetele tinere, care poate conduce la probleme severe de sănătate, atât pe plan fizic, cât și psihic. Fetele sunt expuse unor situații care le fac adesea vulnerabile la diverse provocări medicale, dar și la comportamentele sexiste ale băieților și bărbaților.

Atunci când o fată ia atitudine, ea este considerată inadecvată sau este catalogată ca dându-și aere de divă. Dar acest lucru nu trebuie să le oprească să-și spună părerea, iar datoria celor mari este să le învețe cum să se descurce într-o lume sexistă, fără să renunțe la idealurile lor.

Iată ce putem face pentru ca fiicele noastre să devină femei puternice și independente.

Surse foto: iStock, Pixabay, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!