6 locuri bantuite din Bucuresti: tu stii povestile din spatele lor?

Viorica Ghinea, redactor

Orice oras are povestile lui fascinante, insa niciunul nu pare sa le intreaca pe cele ale Bucurestiului nostru drag. Poate ca unele dintre ele par doar inventii, dar cu siguranta in aceste legende urbane se gaseste macar o farama de adevar. Descopera 6 locuri bantuite din Bucuresti si ce povesti se spun despre ele!

Povesti cutremuratoare despre locurile bantuite din Bucuresti

Curtea Veche, unul dintre cele mai vechi locuri bantuite din Bucuresti

Vlad Tepes a intrat in multe legende drept Dracula, iar Castelul Bran este asociat cu imaginea lui si peste hotare. Insa nu multa lume stie ca fantoma lui prefera, de fapt, ruinele de la Curtea Veche, cladire aflata in inima Bucurestiului. Ea este considerata prima curte domneasca din Capitala si era formata la inceput din Palatul Voievodal, Biserica Curtea Veche, case cu saloane de receptie, cancelarii domnesti, gradini si grajduri. Mircea cel Batran este cel care a dat ordin sa se construiasca o cetate pe aceste locuri, insa Vlad Tepes a consolidat-o si ridicat-o la stadiul de resedinta domneasca mai tarziu. In prezent, acest loc este considerat sit arheologic si este protejat prin lege. Se spune ca in noptile cu luna plina se aud zgomote ciudate si se pot observa umbre misterioase in aceasta zona. Poate ca fantoma lui Dracula, asa cum a fost poreclit Vlad Tepes, isi plange caderea din putere si acum, dupa atatia ani.

Scoala Centrala ascunde povesti cutremuratoare

 

A photo posted by Alexandra Zahy (@alexandrazahy) on

Printre locurile bantuite din Bucuresti se numara si Scoala Centrala, o institutie dedicata initial educatiei fetelor din familiile bune din Capitala. Construita in 1851 din ordinul lui Barbu Stirbei, planul ei fiind conceput de catre arhitectul Ion Mincu, cladirea a reprezentat un nume puternic in domeniu. Povestile stranii despre acest loc pornesc de la faptul ca aici fetele erau nevoite sa suporte severitatea cadrelor didactice. Legenda urbana spune ca aceasta cladire ascunde multe lucruri dubioase. Usi si geamuri trantite fara interventia cuiva, mirosuri neplacute, dar si obiecte care plutesc.

Spitalul Postelor, un alt loc bantuit din Bucuresti

Aflata in spatele Bisericii Stavropoleos, cladirea cunoscuta sub numele de Spitalul Postelor ascunde si ea misterele ei. In urma cu multi ani, aici se aduceau oamenii grav bolnavi pentru a li se fura organele. Avand in vedere ca au avut loc multe decese in acest loc, se spun multe povesti inspaimantatoare. Oamenii care au luat parte la fenomene paranormale povestesc ca aud in noptile lungi de iarna plansetele celor chinuiti in spital. Ei cred ca fantomele lor inca se chinuie pentru faptul ca au fost mintiti si ca nimeni de acolo nu a intentionat sa ii ajute sa se insanatoseasca.

Foisorul de Foc, printre cele mai bantuite locuri din Bucuresti

 

A photo posted by @diana_geama on

Foisorul de Foc, una dintre cele mai cunoscute cladiri din Bucuresti, nu a scapat de legendele urbane care au ca subiect principal sufletele ce nu isi gasesc liniste in lumea de dincolo. Unele persoane cred ca acest turn este bantuit de un pompier care a decedat in urma cu peste 100 de ani, altele ca, de fapt, este vorba despre sotia unui pompier care voia sa il prinda in timp ce se culca cu spalatoreasa, insa a cazut de la etajul al doilea si si-a dat duhul la scurt timp. Se spune ca ea mai cauta razbunare si in prezent.

Putul liftului aflat in Hotelul Cismigiu, considerat un loc straniu

 

A photo posted by @c0smina on

Printre locurile bantuite din Bucuresti se numara si Hotelul Cismigiu, mai bine spus putul liftului in care a murit o tanara. Se pare ca dupa revolutie, in 1990, aceasta cladire a fost folosita si drept camin pentru studenti. Intr-un weekend, cand ceilalti studenti plecasera acasa, o studenta originara din Republica Moldova a cazut in casa liftului. Fata a strigat in zadar timp de 3 ore, nimeni nu a auzit-o, iar in cele din urma a murit in chinuri. De atunci oamenii spun ca se aud tipete disperate in hotel. Fantoma fetei care s-a agatat atat de mult de viata inca mai cere ajutor.

Casa Poporului si mortii ei

 

A photo posted by Getina (@janine.mich) on

Una dintre cele mai mari cladiri administrative din lume, Casa Poporului, cunoscuta si sub denumirea de Palatul Parlamentului, ascunde povesti cutremuratoare. Se pare ca in timpul constructiei ei au murit nu mai putin de 27 de oameni. De asemenea, se mai spune ca exista decese ciudate si din timpul regimului comunist. Poate ca acestea sunt motivele pentru care se aud zgomote infricosatoare pe coridoarele cladirii. In plus, si sistemele de securitate sunt date cateodata peste cap de fantomele care bantuie Casa Poporului, suflete care nu par sa isi gaseasca linistea nici macar dupa atatia ani.

Cunosti si alte legende despre locurile bantuite din Bucuresti? Daca da, impartaseste-le cu noi!

Vezi inca 5 locuri bantuite care iti vor da fiori!

 

Sursefoto: wikipedia.org, wikimapia.org, hotelcismigiu.ro, casapoporului.ro

 

Articolul urmator Cele mai populare picturi celebre și povestea din spatele lor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.