7 lucruri pe care soacrele doresc în secret să ni le spună direct din inimă

7 lucruri pe care soacrele doresc în secret să ni le spună direct din inimă

Ramona Jurubita

Expresia „Soacră, soacră, poamă acră” a fost cu siguranță rostită pentru prima dată de o femeie care a avut o soacră cu care nu se înțelegea și care îi făcea viața extrem de grea. Trebuie să recunoaștem că nu toate mamele de băieți sunt la fel și că multe dintre ele chiar se apropie de nurori, mai ales dacă nu au avut o fiică, dar și-au dorit acest lucru foarte mult. La fel se poate întâmpla și în cazul soacrelor care au și fată și băiat, ele nu se vor purta urât cu nora pentru că nu și-ar dori nicio secundă ca fiica sa să treacă, la rândul ei, prin clipe grele când se va așeza și ea la casa ei.

Soacra, prinsă în conflictul dintre fiul ei și noră

Prieteniile dintre noră și soacră sunt speciale și întotdeauna mama soțului îți va da sfaturi bune și va încerca să te înțeleagă, mai ales dacă decide să te considere și pe tine copilul ei. Iată ce poate gândi o soacră și nu are curaj întotdeauna să rostească.

 1. „Am fost și eu acolo”
  Cândva a fost și ea noră și nimeni nu te poate înțelege mai bine decât ea. Știe ce înseamnă să te simți singură atunci când pleci de lângă familia ta, știe ce înseamnă să înveți să gătești și te înțelege dacă te gândești că nu vei fi o soție bună sau o mamă descurcăreață. Ea a trecut înaintea ta prin toate aceste situații și îți poate da sfaturi după că a dobândit experiență. Va fi și mai apropiată de tine dacă ea nu a avut o soacră în fața căreia să se poată deschide pentru că știe ce înseamnă să ai nevoie de susținerea ei.
 2. „Și eu am nevoie de sprijin”
  Trebuie să știi că dacă ea este mereu lângă tine când ai nevoie de ajutor, ar trebui să îi fii recunoscătoare și să o susții și tu când trece prin momente grele. O soacră este ca o a doua mamă și s-ar putea să regreți dacă o pierzi fără să îi arăți că și tu ții la ea. Gândește-te că orice mamă are nevoie să simtă iubire din partea copiilor, indiferent dacă sunt născuți de ea sau veniți în familie prin taina căsătoriei.
 3. „Ești ca o fiică pentru mine”
  Relația dintre tine și soacra ta poate ajunge în puncte nebănuite dacă știi cum să te apropii de ea și să te faci plăcută. Ea te va considera ca o fiică dacă va vedea că nu ai intenții rele în legătură cu băiatul ei și dacă respecți întreaga familie. În plus, bucură-te dacă poți vorbi cu ea deschis pentru că acest lucru înseamnă că ea deja te consideră copilul ei. Dacă îți dă sfaturi și te mângâie când îți e greu nici nu mai este nevoie să îți spună că ești importantă pentru ea, gesturile arată că deja i-ai intrat la inimă.
 4. „Nu mă aștept să mă iubești așa cum o face fiul meu”
  Experiența ei de viață o ajută să își dea seama că tu nu o poți iubi la fel ca pe mama ta și că singurul care o va iubi atât de intens este propriul ei copil. O soacră bună nu te va forța nici să o numești „mamă”, nici să îi faci pe plac dacă vine vorba de o sarcină pe care nu vrei să o îndeplinești. Ei îi este suficient că o respecți și că îi iubești fiul. Înțelegerea dintre voi este importantă pentru ea. Este posibil ca nici ea să nu te iubească la fel ca pe propriul copil, dar dacă ai dreptate îți va lua apărarea ca și cum ai fi sânge din sângele ei.
 5. „Nu vreau să mă implic în certurile dintre tine și fiul meu”
  Într-o ceartă în familie, soacra trebuie să fie imparțială și să nu ia apărarea unuia dintre parteneri. De multe ori se întâmplă ca soacrele să țină cu nurorile și să dea vina pe băieții lor, iar acest lucru înseamnă că o iubește foarte mult pe soția fiului și nu vrea să o piardă dintr-o ceartă minoră.
 6. „Îmi pare rău dacă fiul meu îți greșește”
  Uneori soacrele se simt vinovate dacă băieții lor le fac pe nurori să sufere. Consideră că ele sunt responsabile de educația copiilor și atfel, ajung să se învinovățească pentru comportamentul lor. Se poate întâmpla ca soacra să vină la tine și să își ceară scuze dacă soțul tău a avut un comportament neadecvat la un moment dat în relația voastră.
 7. „Îmi iubesc nepoții mai mult ca orice pe lume”
  Soacra va fi cea care îți va sări prima în ajutor când vine vorba de creșterea copiilor. Tocmai pentru că a trecut și ea prin această experiență și știe că ai nevoie de sfaturi, mai ales când devii mamă pentru prima oară. De asemenea, bunicile își răsfață nepoții și ar face orice pentru binele lor. Poți avea încredere în soacra ta pentru că îți vei lăsa copiii pe mâini bune atunci când vei avea nevoie de puțin timp liber.

Dacă și tu ai o relație frumoasă cu mama soțului tău, cu siguranță poți adăuga mai multe fraze pentru a extinde lista de mai sus. În cazul în care faci parte din categoria celor care nu se înțeleg cu soacra, încearcă să stai de vorbă cu ea și să vă cunoașteți mai bine ca să vă înțelegeți una pe alta, poate se va naște o prietenie frumoasă între voi.

Citește și: Asta da soacră! Scrisoarea emoţionantă a unei mame de băieţi pentru nurorile ei

Surse articol: BrightsideRDFamilylife

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cum arată casele Regelui Charles din România. De ce este monarhul îndrăgostit de meleagurile românești
Cum arată casele Regelui Charles din România. De ce este monarhul îndrăgostit de meleagurile românești
Cât de bătrână este inima ta?
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.