Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

8 învățăminte de la Papa Francisc care nu au legătură cu religia

Vineri, 31.01.2020

Orice lider religios trebuie să fie, totodată, un îndrumător spiritual, care să aducă lumină în sufletele oamenilor, chiar și dincolo de porțile Bisericii. În calitatea sa de conducător al celei mai mari forțe creștine, Papa Francisc nu face excepție de la acest deziderat.

papa cu trandafir

Sursa foto: Pinterest

Cuvintele sale sunt un adevărat tezaur de înțelepciune pentru cei care caută o direcție în viață, indiferent că sunt sau nu religioși. Să nu uităm că, la urma urmei, papa Francisc are o formare vastă care îmbină filosofia, literatura și psihologia, deci este un fin cunoscător al sufletului uman.

Iată câteva învățăminte de-ale sale care, deși nu au legătură directă cu religia, sunt binevenite pentru căutătorii de înțelepciune.

Învățăminte ale Papei Francisc

1. Să privim lumea nu din dorinţa de a o vedea aşa cum ne-ar plăcea să fie, ci văzând-o aşa cum e ea, pentru că numai în felul acesta o să ne dăm seama de nevoile ei.

2. Bogăţia ar trebui să slujească omenire, nu să o conducă.

3. Atât durerea fizică, cât şi cea spirituală se duc spre interior, unde nimic nu poate pătrunde; starea aceasta implica singurătate. Oamenii au nevoie să ştie că cineva le este alături, că îi iubeşte, că le respectă tăcerea...

4. Împreună cu o cultură a muncii, trebuie să existe şi una a timpului liber ca şi gratificaţie. Cu alte cuvinte, oamenii care muncesc trebuie să aibă timp pentru a se relaxa, a fi alături de familiile lor, a se distra, a citi, a asculta muzică, a face sport.

5. Orice persoană ne poate învăţa ceva şi oricine poate fi învăţat.

6. Cel mărinimos este întotdeauna fericit. Cel bicisnic, cu inima neagră, nu dobândeşte fericirea.

7. Iertarea aproapelui este întotdeauna o faptă bună; ea dovedeşte o mare virtute, mărinimia.

8. O persoană poate fi spirituală, fără, însă, a fi religioasă. Nu este necesar să mergi la biserică şi să dai bani – pentru mulţi oameni natura poate fi biserica.

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!