8 semne că inima ta nu mai este de mult într-o relație

8 semne că inima ta nu mai este de mult într-o relație

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când ții la cineva, este greu să accepți faptul că inima ta nu mai aparține acelei persoane. De aceea continui să mergi înainte alături de partenerul tău, pentru că nu ai curajul să faci pasul decisiv. Dar chiar dacă nu deschizi ușa să pleci, gândurile tale sunt mereu în altă parte, iar persoana de lângă tine simte acest lucru. Ceea ce trebuie să înțelegi și să accepți este că nu orice legătură durează pentru totdeauna, iar faptul că o relație s-a încheiat nu o transformă într-un eșec. Pur și simplu, atât a fost să fie, iar faptul de a te complace într-o relație care s-a sfârșit nu îți aduce niciun beneficiu, nici ție, nici partenerului.

Adesea suntem rezistenți la schimbare și nu ne place să renunțăm la ceea ce ne este familiar, dar atunci când simțim că acest lucru se opune evoluției noastre, schimbarea devine absolut necesară. Iar să rămânem lângă cineva din milă sau din bunătate nu este un lucru cu adevărat bun și va aduce multă suferință mai târziu.

 trista

Iată care sunt cele 8 semne care îți spun că relația s-a sfârșit, iar inima ta este în altă parte.

1. Faci planuri pe termen lung fără să-ți incluzi și partenerul

Atunci când încerci să faci anumite planuri de viitor și constați că partenerul nu se află în ele, este posibil ca subconștientul tău să-l fi eliminat deja. De exemplu, afli că ai primit un post important, dar trebuie să pleci în alt oraș și deja visezi cum va fi noua ta viață. Brusc, îți dai seama că persoana de lângă tine nu-și poate lăsa slujba ca să te urmeze, dar acest lucru nu te deranjează prea tare. Ești în continuare entuziasmată, deși va trebui să te desparți fizic de partenerul tău. Dar nu-i o problemă prea mare, pentru că este clar că inima ta nu mai este în relație. Ba chiar o plecare este ocazia perfectă ca să rupi mai ușor o legătură de care te simțeai străină. 

2. Visezi la cât de liberă te-ai simți, dacă ai fi singură

Atunci când iubești independența, a intra într-o relație înseamnă anumite concesii pe care le accepți dacă simți că relația îți aduce mai mult decât libertatea de a face ce vrei. Aceste compromisuri sunt un sacrificiu necesar, dacă iubim foarte mult pe cineva și ne dorim să fim alături de acea persoană. Atunci când ni se pare că a fi singur este un vis frumos și ne dorim din suflet acea libertate, este clar că relația noastră a slăbit foarte tare. Dacă inima ta nu mai este într-o relație, libertatea devine brusc mult mai importantă și nu mai suntem dispuși să facem compromisuri.

3. Începi să vezi defectele partenerului

Nu numai că le vezi, dar simți că au devenit chiar insuportabile. Atunci când iubești o persoană, îi treci cu vederea foarte multe lucruri, întrucât calitățile ei și modul în care te face să te simți sunt mai importante. Atunci când defectele omului de lângă tine devin mult prea deranjante, este semn că inima ta nu mai este lângă această persoană.

4. Consideri că partenerul îți este inferior

De multe ori, o relație se încheie atunci când nu mai există respect față de cel de lângă tine. Dacă ai sentimentul că partenerul tău îți este inferior prin ceva, de exemplu, dacă crezi în secret că nu este la fel de inteligent ca tine, are valori greșite sau nu merită afecțiunea ta, te vei retrage din relație. Amândoi aveți numai de suferit, dacă veți continua o astfel de legătură. Meriți pe cineva pe care să-l simți la nivelul tău, iar partenerul merită pe cineva care să-l aprecieze, așa că veți pierde amândoi dacă rămâneți împreună.

inima rupta

5. Simți că valorile tale nu mai sunt aceleași cu ale lui

Atunci când valorile în care crezi cu tărie și principiile tale fundamentale sunt total diferite de ale partenerului, iar tu simți că nu poți trece peste acest lucru, inima ta nu mai este lângă el. Unele persoane sunt foarte morale și principiale, dar majoritatea dintre noi putem face anumite concesii legat de valori, atunci când iubim foarte tare pe cineva. Dar, dacă nu mai putem suporta diferențele de opinii și ni se pare că principiile partenerului încalcă mult prea tare valorile noastre, poate fi un semn că a venit vremea despărțirii.

6. Rămâi cu partenerul tău deoarece consideri că nu poți mai mult

Există această idee falsă că, în relații, trebuie să rămâi stabil, pentru că s-ar putea să nu găsești pe altcineva mai bun cu care să începi o nouă legătură. Așa că accepți o relație care nu te satisface, în care nu există atracție fizică sau stimulare intelectuală. Dar nu este cazul, cineva perfect pentru tine te așteaptă, așa că nu trebuie să irosești timpul pe care îl ai într-o relație nepotrivită. Standardele mai ridicate pot însemna mai mult timp petrecut singur, dar poți avea orice standarde dorești. Dacă rămâi cu o persoană doar pentru că nu ai descoperit încă tipul la care visezi, îți blochezi chiar șansa de a-l întâlni, de vreme ce nici măcar nu-l cauți.

7. Nu te mai emoționează nimic când vine vorba de partenerul tău

Iritarea, certurile, enervarea sunt lucruri normale într-o relație de lungă durată, dar, de obicei, aceste sentimente trec. S-ar putea să te simți îndepărtată sau fără chef de a comunica în unele zile, când trăiești mult timp alături de o persoană. Însă, atunci când este plecată pe o perioadă mai lungă, simți că îți lipsește, iar când te gândești uneori la ea, în singurătate, simți valuri de duioșie. Dacă starea de îndepărtare și iritare este permanentă, iar atunci când nu este lângă tine nu simți niciodată dor sau alte emoții frumoase, probabil că nu-ți mai dorești să continui această relație.

8. Consideri că erai mai fericită când nu te aflai în relație

despartire

Ce rost are să fii într-o relație, dacă nu te ajută să te bucuri de viață? Dacă înainte, când erați simpli prieteni, te simțeai mult mai bine alături de el, înseamnă că nu este jumătatea ta. Te poți simți perfect cu un om, fără să forțezi relația să devină ceea ce nu este. Poate că la un moment dat ai simțit nevoia să aduci legătura voastră la un alt nivel, ca să vezi, pur și simplu, cum este. Dacă însă simți că vă era mai bine înainte, nu ai niciun motiv să continui într-o formulă care îți displace.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului! Poate face minuni dacă este rostită din suflet
Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului! Poate face minuni dacă este rostită din suflet
Cât de bătrână este inima ta?
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.