8 trăsături ale persoanelor binecuvântate de Dumnezeu

8 trăsături ale persoanelor binecuvântate de Dumnezeu

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Și orice veţi cere în Numele Meu, voi face -  acesta este cuvântul lui Dumnezeu, așa cum îl găsim în Evanghelia după Ioan. Vrerea lui Dumnezeu este ca noi să experimentăm binecuvântările sale, să ne bucurăm de o viață în care să abunde darurile sufletului și deplinătatea trăirii. Dar, pentru aceasta, trebuie să dezvoltăm în noi acele trăsături care ne fac să primim aceste daruri cu întreaga noastră ființă.

Mulți se întreabă de ce unele persoane par să aibă tot ceea ce-și doresc, sunt senine și reușesc în tot ce fac. Răspunsul este acela că persoanele respective sunt binecuvântate de Dumnezeu, pentru că posedă 8 trăsături plăcute în ochii Divinității.

lumina

1. Teama de Dumnezeu și de poruncile sale

„Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii”, este scris în Pildele lui Solomon. Această teamă trebuie înțeleasă ca alegerea noastră conștientă de a fi mereu de partea Binelui, pentru că omul care nu are frică de Dumnezeu este acea persoană care nu respectă nicio valoare morală.

Pentru cei care se mențin pe calea cea dreaptă, nu există altă teamă decât cea față de puterea supremă, pentru că în rest nimic nu-i poate zgudui. Ei sunt cei mai puternici de pe pământ, de aceea Dumnezeu îi înzestrează adesea cu putere lumească și prosperitate. Dar adevărata lor forță stă în tăria inimii, în compasiunea și dreptatea cu care judecă lucrurile, în echilibrul interior, care se menține indiferent ce se abate asupra lor. Astfel de persoane sunt generoase, discrete, prospere, fără să facă excese. Ele au cel mai profund respect pentru Dumnezeu și sunt recunoscătoare pentru relația privilegiată cu Divinitatea.

2. Împărtășirea din Cuvântul divin

Persoanele care au dobândit capacitatea de a înțelege Cuvântul lui Dumnezeu sunt printre cele mai înțelepte de pe fața pământului. Dacă teama de Dumnezeu aduce puterea pământească, atunci accesul la cuvântul divin aduce o profunzime a minții și a sufletului. Astfel de oameni nu mai fac eforturi pentru a asculta Cuvântul Domnului, ci au nevoie de el ca de un far luminos, ce le orientează drumul în viață.

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea”, se spune atât de poetic în Psalmi. Cunoștințele pe care cei binecuvântați le primesc de la Divinitate sunt mult mai importante decât cele pe care le pot găsi în cărți, pentru că ele aduc înțelepciunea adevărată, rezervată sfinților și învățătorilor spirituali.

3. Generozitatea și puterea de a dărui

„Dumnezeu îl iubește pe cel ce dă cu bucurie”, aceasta este o altă afirmație extrem de profundă din Biblie (Corinteni 2, 9:7). Una dintre cele mai importante trăsături ale persoanelor binecuvântate este capacitatea de a dărui din suflet, fără să se atașeze de lucrurile materiale și găsind bucurie chiar în gestul lor.

Printr-o lege cosmică a echilibrului, adesea, astfel de persoane sunt înzestrate cu bogăție și primesc din abundență darurile Divinității. Chiar dacă nu au averi nelimitate, totdeauna vor ieși din necazuri și binele făcut li se va întoarce atunci când se așteaptă mai puțin. Zestrea lor spirituală este mai mare decât cea materială, pentru că ceea ce primesc este fericirea celor din jurul lor.

4. Încrederea în puterea divină

Acele persoane care nu-și pierd niciodată încrederea și nu se lasă învinse de forțele potrivnice sunt cu adevărat binecuvântate de Dumnezeu. „El nu se va teme de veștile rele; Inima lui este statornică, încrezătoare în Domnul”, este scris în Psalmul 112: 1-9. Ce dar poate fi mai important decât să ai inima egală în fața bucuriei, dar și a greutăților vieții?

„Dacă poți întâmpina cu aceeași liniște triumful și dezastrul, tratându-i pe acești doi impostori la fel” (R. Kipling, If), atunci ești cu adevărat un om puternic. Vorbim de acele persoane înzestrate să facă față oricărui test al vieții, pe care nici veștile proaste, adversitatea, încercările și provocările nu le pot clinti.

5. Dorința de a-i face pe ceilalți fericiți

„Ești mai binecuvântat dacă dai, decât dacă primești” - acesta este un adevărat principiu de viață. Din păcate, mulți nu își dau seama de puterea sa și susțin că vor da atunci când vor avea destul. Fiecare act de a dona un lucru material corespunde unui câștig spiritual. Iar dorința de a-i vedea pe ceilalți fericiți este un izvor nesfârșit de satisfacție și o garanție a faptului că nu te vei simți niciodată singur.

6. Capacitatea de a iubi necondiționat

„Dacă nu am dragoste, nu sunt nimic” - acest lucru răzbate la tot pasul din Cartea Sfântă. Iubirea este cel mai important dar pe care îl poate face Divinitatea, dar cei aleși pentru a se bucura de el sunt, evident, cei care pot iubi cu adevărat. Aceștia sunt în grațiile lui Dumnezeu, pentru că sunt gata să sacrifice orice pentru iubirea lor, chiar și propria ființă.

Adesea alergăm mai mult să fim iubiți, dar adevărata noastră putere este de a da iubire, fără să cerem nimic în schimb. Pentru astfel de oameni, Dumnezeu a rezervat binecuvântările sale, aducându-le în viață persoane care le seamănă, suflete gemene, pentru ca iubirea de care se bucură să fie perfectă.

impreuna

7. Bucuria pentru ceea ce ai primit

„Căci m-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc” (Filipeni, 4:11) - aceste cuvinte sunt cele asupra cărora ar trebui să reflecteze cel mai mult oamenii, pentru că adesea suntem nemulțumiți și nerecunoscători, deși primim toate darurile vieții. În momentul în care am întâlnit iubirea desăvârșită, când avem un cămin și o familie iubitoare, nu ne mai lipsește, de fapt, nimic.

Indiferent unde ne aflăm și ce greutăți întâmpinăm, legătura cu cei dragi și armonia din inimi creează un adevărat un cuib în care suntem mereu protejați. În momentul în care vom învăța să fim recunoscători pentru toate darurile primite, privirea lui Dumnezeu se va întoarce asupra noastră și prosperitatea nu ne va mai părăsi.

8. Mulțumirea și seninătatea

În strânsă legătură cu bucuria pentru darurile primite sunt mulțumirea față de propria viață și seninătatea sufletească. „Când devii conștient de binele de care ai parte în viața ta, pui piatra de temelie pentru abundență”, arată Eckhart Tolle.

Mulțumirea nu ia la toți același chip, pentru că unii au nevoie de mai multă iubire, de o familie armonioasă, alții își doresc aventură sau cunoaștere ori au pasiuni cărora vor să li se dedice și au nevoie să-și împlinească ambițiile legate de carieră. Dar, pentru anumite persoane, nimic din ceea ce primesc nu pare a fi suficient, pentru că găzduiesc în suflet o sămânță nefastă de nemulțumire și critică în fața vieții, o rană veche ce nu apucă să se închidă.

Pentru omul care și-a găsit menirea, seninătatea este o stare permanentă și nimic nu-i mai poate tulbura starea de pace. Toți suntem tulburați de griji cotidiene, dar omul binecuvântat de Dumnezeu cu mulțumire sufletească își regăsește mult mai ușor echilibrul și se bucură mai intens de orice dar, cât de mic, din partea Divinității.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Singura replica din Biblie valabilă pentru fiecare zi a anului. Se repetă de 365 de ori
Singura replica din Biblie valabilă pentru fiecare zi a anului. Se repetă de 365 de ori
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (49)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.