9 lucruri pe care NU ar trebui să le spui nimănui

9 lucruri pe care NU ar trebui să le spui nimănui

Redactor Andreea Baluteanu

Oamenii comunicativi și sociabili se integrează uşor, îşi fac prieteni repede şi au o existenţă împlinită, pentru că tind să vadă mai repede partea pozitivă dintr-o situaţie de viaţă. Cu toate acestea, chiar şi cea mai vorbăreaţă persoană ar trebui să ştie când trebuie să tacă şi, mai ales, ce lucruri să ţină ascunse!

Află mai jos care sunt aspectele vieţii pe care trebuie să le ţii încuiate în sinele tău!

9 lucruri pe care să nu le spui nimănui

  1. Secretele preţioase pe care cineva apropiat ţi le-a încredinţat! Dacă nu încalcă vreo lege sau un principiu moral, secretele pe care ţi le-au împărtăşit cunoştinţele, prietenii sau familia trebuie să fie sacre pentru tine! Chiar dacă ai impresia că nu e ceva important sau, dimpotrivă, că e vorba despre o veste suculentă, pe care vrei cu tot dinadinsul să o comentezi cu prietena ta cea mai bună, abţine-te! Nu numai că vei pierde încrederea persoanei care te-a ales drept confidentă, dar nici nu îţi vei construi o reputaţie de fată pe care te poţi baza!  2. Performanţele sexuale ale iubitului tău. Puţine femei reuşesc să îşi controleze impulsul de a „da sfară” între prietene despre potenţa (sau impotenţa) tipului cu care fac sex. Cu toate acestea, performanţele în pat ale iubitului ar trebui să se numere printre subiectele pe care să nu le abordezi niciodată! E mai puţin grav dacă este vorba despre o aventură de o noapte, dar, dacă nu te poţi opri să comentezi prestaţia partenerului tău, rişti să îl pierzi! Ţie ţi-ar plăcea să fii subiect de bârfă între el şi prietenii săi?

  3. O reţetă fabuloasă care ţi-a fost dezvăluită de o prietenă sau un truc excepţional de frumuseţe la care ţine şi pe care nu l-a mai spus nimănui! Da, nu se încadrează la categoria secrete „de viaţă şi de moarte”, dar tot îi pot provoca supărare amicei tale. Felicit-o pentru inventivitate şi asigură-te că nu o deranjează să îi împarţi înţelepciunea cu lumea întreagă! Dacă e subiect tabu pentru ea, nu spune acest lucru nimănui, nicicând!

  4. Problemele celor apropiaţi. Poate că o faci cu bună ştiinţă, considerând că poţi găsi o soluţie miraculoasă, pe care nimeni nu a întrezărit-o, sau o experienţă comună utilă, dar adevărul este că nimănui nu îi place ca necazurile sale să devină subiect al milei colective!

  5. Planurile tale ambiţioase de viaţă. Da, să îţi împărtăşeşti obiectivele pe termen scurt cu cei dragi poate fi benefic, pentru că îţi va oferi tăria de a te menţine pe drumul cel bun, dar să povesteşti oricui că îţi doreşti să scrii o carte sau că vrei să îţi dai demisia pentru a călători în jurul lumii nu îţi va atrage neapărat reacţii pozitive. Pe lângă faptul că poţi stârni invidie sau neîncredere şi vei da impresia că te lauzi, vei avea de-a face şi cu comentarii negative, descurajatoare. Eşti sigură că le poţi face faţă?

  6. Lista ta de iubiţi. La fel ca performanţele sexuale, şi acest aspect ar trebui să fie tabu! Nu ţi-ai dori ca bărbatul vieţii tale să ştie de câţi alţii te-ai „bucurat” înaintea sa, nu? Nu există un număr ideal de iubiţi, aşa că mai bine ţine-l sub tăcere!

  7. Actele de bravură şi eroism, realizările măreţe şi operele de caritate. În primul rând, va părea că te lauzi şi, la fel ca în cazul planurilor de viitor, rareori vei primi mesaje de încurajare sau reacţii de admiraţie sinceră. În al doilea rând, natura strictă a acestor gesturi frumoase ar trebui să fie confidenţială: le-ai făcut pentru tine sau pentru alţii, nu pentru întregul mapamond. Lasă-i pe ceilalţi să te vorbească de bine şi, în afara cazului în care e vorba despre un interviu în care aceste realizări se pliază perfect, nu te angaja pe post de PR al propriei tale persoane!

  8. Glume şi comentarii jignitoare, ofensatoare sau rasiste. Nu, nu sunt amuzante, absolut deloc! Se numără, fără îndoială, printre acele lucruri pe care nu ar trebui să le spui vreodată.

  9. Salariul tău. La fel ca realizările măreţe, lista de iubiţi sau obiectivele pe termen lung, salariul este un subiect personal. Dacă nu ai nicio problemă, îl poţi dezvălui celor apropiaţi, în cazul în care eşti întrebată, dar nu îl „trâmbiţa” în gura mare! Vei fi considerată lăudăroasă, megalomană sau prost plătită şi nu credem că îți doreşti să fii catalogată astfel.

Tu ce părere ai despre aceste lucruri care nu ar trebui spune nimănui? Eşti de acord cu lista noastră?

Articolul urmator
Un tată le răspunde celor care spun că nu ar trebui să-și pupe fiul de 5 ani pe buze. "O să-l pup cât timp o să-mi permită"
Un tată le răspunde celor care spun că nu ar trebui să-și pupe fiul de 5 ani pe buze. "O să-l pup cât timp o să-mi permită"
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.