A murit marea doamnă a serialelor americane!

A murit marea doamnă a serialelor americane!

Redactor Andreea Baluteanu

Serialele au devenit azi mica noastră plăcere vinovată, iar nopţile nedormite, petrecute în faţa ecranului tabletei, de unde nu ne putem dezlipi ochii, sunt un obicei la care nu vrem să renunţăm!

Pentru ca serialele să devină producţiile de excelenţă de azi, care se bucură de scenarii de calitate, de regie impresionantă şi de jocul unor mari actori, a fost nevoie de munca unor pionieri talentaţi în televiziune! Una dintre aceste nume mari este Agnes Nixon, care a încetat din viaţă ieri, în Rosemont, Pennsylvania!

Marea doamnă a serialelor americane, Agnes Nixon, a încetat din viaţă

Este o săptămână dificilă pentru talentele cinematografiei, după ce şi noi am pierdut doi mari actori, Sebastian Papaiani şi Ioan Gyuri Pascu. A venit rândul americanilor să îşi plângă una dintre marile legende, producătoarea americană Agnes Nixon, faimoasă pentru telenovela (soap-opera) „All My Children”, difuzată de postul ABC pentru mai bine de 40 de ani!

 

O fotografie postată de D. Hughes (@drenee40) pe

Nu numai notorietatea creaţiei sale i-a determinat pe americani să o numească „marea doamnă a serialelor difuzate în daytime” (intervalul TV cuprins între ora 9 dimineaţa şi 5 seara), ci şi faptul că Agnes a revoluţionat lumea televiziunii, desprinzând-o din colivia de aur cu personaje perfecte din medii privilegiate şi „contaminând-o” cu influenţa rece a realităţii. Creatoarea a adus în centrul atenţiei probleme adevărate, pe care oamenii le înfruntau în fiecare zi. Astfel, personajul emblematic din „All My Children”, Erica Kane (interpretată de Susan Lucci), a suferit un avort pe micul ecran în 1971, o premieră în televiziune, imediat după legalizarea sa în societatea americană. Mişcarea antirăzboi din Vietnam, diversitatea etnică şi rasială sunt alte teme pe care producătoarea le-a inclus în serialele sale, uluind o lume întreagă.

Agnes Nixon a fost răsplătită pentru munca ei de pionier în industria serialelor americane cu cinci premii Daytime Emmy Award şi încă cinci distincţii acordate de Writers Guild Awards. De asemenea, producătoarea a fost imortalizată în 2010 în Television Hall of Fame, o onoare cu care puţini oameni de televiziune se pot mândri.

Nixon a încetat din viaţă la vârsta de 93 de ani, după ce s-a luptat cu complicaţiile sindromului Parkinson.

Nu putem uita că, fără munca asiduă a acestor pionieri în televiziune, nu ne-am mai putea bucura acum de episoadele spectaculoase din „Game of Thrones” sau „Downton Abbey”. Tu erai familiară cu opera lui Agnes Nixon?

Articolul urmator
"Shrek" a existat cu adevărat? Povestea bărbatului despre care se spune că ar fi inspirat personajul
"Shrek" a existat cu adevărat? Povestea bărbatului despre care se spune că ar fi inspirat personajul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.