Aceste imagini cu lacrimi la microscop dezvaluie un mister socant

Redactor Alexa Galgau

De cate ori nu ai plans in viata ta, de suparare, fericire sau emotii? Cu toate acestea, cu sigurtanta nu te-ai gandit vreodata ca lacrimile pot avea o structura diferita, in functie de cauza aparitiei lor. Astfel, cele de bucurie sunt complet diferite fata de cele provocate de mahnire sau fata de cele provocate de...taierea unei cepe.

Priveste aceste imagini cu lacrimi si descopera cum arata acestea in functie de factorul care le-a declansat!

Imagini uluitoare cu lacrimi

Ca om de stiinta, Rose-Lynn Fisher este obisnuita sa isi puna tot timpul intrebari si sa analizeze chiar si cele mai mici detalii. Cine s-ar fi gandit, insa, ca ea isi va indrepta atentia tocmai catre lacrimi si le va analiza la microscop? Atunci cand a rasarit intrebarea daca exista diferente intre lacrimile de bucurie si cele de tristete, cercetatoarea s-a hotarat sa elucideze misterul.

Astfel, ea a studiat 100 de tipuri diferite de lacrimi si a aflat cu uimire ca structura lor difera radical de la caz la caz. De exemplu, cele produse de corp pentru a lubrifia ochiul nu sunt comparabile cu cele care apar atunci cand taiem ceapa. Cele provocate de ras nu sunt deloc similare cu cele declansate de un eveniment trist. Proiectul lui Rose-Lynn Fisher a fost numit sugestiv "Topografia lacrimilor" si te lasa fara cuvinte prin imaginile absolut spectaculoase cu lacrimi privite la microscop, care redau un adevarat microunivers al experientei umane.

Exista trei tipuri de lacrimi: bazale, reflexe si psihice (cele provocate de emotii). Toate contin substante organice, precum uleiuri, anticorpi si enzime, prinse in apa sarata. Motivul pentru care lacrimile noastre difera este acela ca ele au o structura moleculara diferita in functie de factorul declansator. Cele psihice contin hormoni si neurotransmitatori cu efect sedativ atunci cand suntem stresati. O alta explicatie pentru acest fenomen straniu este faptul ca sarea din lacrimi se cristalizeaza diferit.

Iata imaginile spectaculoase cu lacrimi, care dovedesc inca o data cat de putine stim despre corpul uman!

 

 Lacrimi bazale

 

 Lacrimi de ras

Lacrimi cauzate de schimbare

Lacrimi provocate de taierea unei cepe

Lacrimi de tristete

Lacrimi de speranta

Imaginile cu lacrimi de mai sus au surprins cercetatorii si te fac sa te intrebi cate alte informatii fascinante despre corpul nostru urmeaza sa mai aflam cu ajutorul stiintei.

Sursa: lifebuzz.com, wired.com

Articolul urmator Răspunde sincer la aceste patru întrebări și află cine ești cu adevărat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.