Atlantis, The Palm și Amstur Caviar au înregistrat titlul Guiness World Record™ pentru cea mai mare cutie de caviar de 50 de kilograme

Redactor Divahair.ro

De Revelion, Atlantis, The Palm a făcut echipă cu compania americană producătoare a caviarului de lux AmStur pentru a crea imposibilul și a doborî recordul mondial pentru cea mai mare conservă de caviar. Cutia de 50 de kilograme cu caviar a fost prezentată oaspeților resortului la Cina de gală, odată ce a fost stabilită doborârea precedentului Record Guinness, înregistrat în 2016 cu o conservă ce cântărea 17 kilograme.

Cutia (98 x 74 de centimetri) custom-made în formă de diamant a primit numele „Cleito”, după zeița cunoscută ca „Mamă a lui Atlas”, și a fost creată din cel mai pur oțel inoxidabil R304, cu compartimente speciale pentru depozitarea gelului înghețat, pentru a asigura temperatura adecvată deliciosului caviar imperial, singurul caviar din sturion organic certificat.

persoane la un eveniment

Alături de un judecător oficial delegat al Guinness World Record ™, care a omologat recordul în direct la Cina de Revelion, cei peste 5.000 de oaspeți norocoși care au luat parte la eveniment s-au bucurat de ocazia unică pentru a face fotografii cu recordul, dar și să consume întreaga cantitate de 50 de kilograme pe parcursul serii, din vase special comandate și linguri „mother of pearls” create special pentru acest eveniment.

După ce a verificat dacă încercarea a respectat regulamentul, judecătorul delegat Guinness World Record ™ a comentat: „A fost interesant să vedem cum un alt titlu de la Guinness World Records este doborât aici în Dubai – sunteți oficial uimitori!”.

Serge Zaalof, COO al Atlantis Resorts & Residences, a declarat: „Ne-am bucurat foarte mult de acest proiect alături de un respectat partener, AmStur Caviar, și suntem extrem de mândri că am realizat imposibilul, o cutie de 50 de kilograme. Cina de Revelion este un eveniment de marcă pentru orașul nostru, locul ideal pentru a întâmpina Noul An, și am fost încântați să împărtășim această experiență cu cei mai valoroși și mai fideli oaspeți”.

Sascha Triemer, Vicepreședinte Food & Beverage la Atlantis, The Palm a adăugat: „La Atlantis, The Palm ne mândrim cu crearea de experiențe uimitoare si de amintiri unice pentru oaspetii noștri, așa incât am salutat această ocazie de a introduce gustul de lux al AmStur - The World's Finest Caviar. Prin doborârea titlului Guinness World Record ™ pentru cel mai mare platou de caviar, continuăm să-i uimim de oaspeții noștri cu momente unice în care pot experimenta imposibilul”.

AmStur Caviar, reprezentat prin Nicholas Narsavidze, adaugă: „Am fost foarte mândri să fim parteneri cu Atlantis, The Palm în acest unic demers și suntem extrem de încântați să introducem caviarul nostru de clasă mondială distinșilor oaspeți la Cina de Anul Nou. Caviarul din sturion alb al AmStur este aclamat de bucătari renumiți și de consumatori din întreaga lume pentru aroma sa rafinată și textura perfectă, iar acum succesul nostru demonstrează că excelența culinară și practicile durabile pot merge mână în mână”.

Pe țărmul Atlantidei, evenimentul de gală organizat de Revelion este un loc unic pentru a sărbători Noul An. Oaspeții se pot bucura de priveliști fantastice și de o seară fabuloasă ce debutează cu servirea băuturilor de bun-venit în cortul Asateer, înainte de a păși pe o punte special construită, acompaniați de o trupă live, având la dispoziție un bar deschis și un bufet de lux.

Pentru a afla mai multe despre Atlantis, The Palm și Gala Dinner 2018, vizitați www.atlantisthepalm.com/special-offers/new-years.

Top 10 lucruri pe care nu le știai despre caviar:

  1. Caviarul provine de la una dintre cele mai vechi specii de pești din lume. Deseori descris ca „fosilă vie”, sturionul este una dintre cele mai vechi grupe de vertebrate vii, datând de mai bine de 150 de milioane de ani.
  2. Caviarul este una dintre cele mai vechi delicatese din lume, datând din secolul al XIII-lea, înainte de șampanie, înainte chiar ca trufele să fie considerate delicatese, și era râvnit de regi și aristocrație. Grecii vechi, romani și țarii ruși erau cunoscuți pentru pasiunea pentru caviar.
  3. Icrele de somon de pe sushi nu sunt caviar! Caviarul a fost inițial recoltat de pescarii ruși și persani în Marea Caspică. Termenul se referă la ouă de pește fără fertilizare din diferite specii de sturioni, inclusiv Ossetra, Sevruga și Beluga.
  4. Caviarul este evaluat după culoare, aromă, textură și maturitate. Cel mai fin caviar, dar și cel mai scump, este cel din ouă mature, mai mari și este de culoare decshisă. Caviarul de calitate inferioară poate fi recunoscut după gustul mai puțin intens și culoarea închisă.
  5. Caviarul durează mai mult de o zi. Deoarece este pește tratat din punct de vedere tehnic, caviarul are o durată lungă de conservare, chiar și după ce a fost deschis.
  6. Caviarul este ca vinul. Colecționarii de caviar vor căuta caviarul cel mai rar și mai scump. În Evul Mediu, multe țări aveau legi care impuneau ca cel mai bun caviar să fie rezervat monarhiei.
  7. Caviarul a fost inițial utilizat pentru a scădea rata depresiei. Din punct de vedere istoric, caviarul a fost prescris pentru a atenua depresia. Studiile recente arată că dozele mari de acizi grași Omega 3 din caviar pot ameliora simptomele depresiei și ale tulburării bipolare.
  8. Caviarul este audibil. Atunci când ouăle de pește se freacă unul de cealălt, se aude un sunet. Sunetul de caviar bun, atunci când este ambalat, este clar recunoscut ca ceva asemănător cu torsul de pisică.
  9. Caviarul durabil este viitorul. Acvacultura - cultivarea peștelui, a algelor marine și a crustaceelor -este, prin urmare, una dintre inovațiile cele mai promițătoare pentru a furniza lumii o aprovizionare sigură, sănătoasă și durabilă cu fructe de mare de înaltă calitate. Facilitățile AmStur reprezintă standardul de aur în acvacultură. Certificat ca „cea mai bună alegere” de către Monterey Bay Aquarium Seafood Watch.
  10. Caviarul nu este atât de rusesc pe cât îl credeți. Cuvântul „caviar” nu provine din limba rusă, ci din turcescul „khavyar”, care apare pentru prima dată în limba engleză în 1591.

Urmăriți Atlantis, The Palm on Social Media

Facebook:       @AtlantisThePalm

Twitter:            @Atlantis

Instagram:       @AtlantisThePalm

Restaurants:    @NasimiBeach @RondaLoctelliDubai @SeafireSteakhouse @YuanDubai @BreadStreetKitchenDubai @NobuDubai @OssianoDubai

Despre Atlantis, The Palm, Dubai

Atlantis, The Palm este prima stațiune turistică din regiune care oferă și diverse opțiuni de entertainment, fiind situată în centrul arcului Palm Island din Dubai. Deschisă în septembrie 2008, această stațiune unică cu teme oceanice cuprinde o serie de atracții marine și de entertainment, precum și un parc de distracții acvatic de 17 hectare, Aquaventure Waterpark, suprafața totală a stațiunii măsurând 46 de hectare. Aceasta găzduiește unul dintre cele mai mari habitate marine în aer liber din lume, cu peste 65.000 de animale marine în lagune și spații de prezentare, inclusiv The Lost Chambers Aquarium, un labirint de coridoare și pasaje subacvatice care oferă o călătorie printre ruinele vechii Atlantide. Aquaventure folosește 18 milioane de litri de apă dulce pentru a alimenta tobogane cu apă palpitante, o cursă rivieră de 2,3 kilometri cu valuri mareice și piscine, praguri de apă și ape repezi. Dolphin Bay, un habitat de neegalat de conservare a delfinilor și educaţie, și Sea Lion Point au fost create pentru a oferi oaspeților şansa unică de a afla mai multe despre una dintre cele mai prietenoase mamifere ale naturii. Atlantis, The Palm este cunoscută și drept destinația culinară principală din regiune, lăudându-se cu o selecție variată de restaurante de renume mondial, precum Bread Street Kitchen & Bar, Nobu și Ronda Locatelli. Stațiunea se mai bucură și de o colecție impresionantă de buticuri și magazine de lux, precum și spații întinse pentru organizarea de întâlniri și convenții.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.