Adevarata Stare de Bine

Beneficii ale dansului de care să te bucuri în acest sezon la Școala de Dans Arthur Murray

Miercuri, 07.02.2018
de Alexandra Dragoi

Dansul a fost dintotdeauna mai mult decât un hobby- este o modalitate prin care ne putem exprima emoții, trăiri sau gânduri într-o manieră artistică, indiferent de vârsta biologică. La Scoala de dans Arthur Murray, distracția și buna dispoziție se imbină perfect cu dansul. Însă este bine de știut faptul că dansul are numeroase efecte favorabile asupra fizicului, dar și asupra psihicului.

Dansul antrenează mintea și corpul

cursuri de dans

Printre primele beneficii se numara relaxarea mentala si antrenamentul fizic. Activitatea fizică din timpul dansurilor mobilizează diverși mușchi, în funcție de stilul de dans ales. Spre deosebire de unele sporturi, dansul nu este extrem de solicitant dacă este practicat regulat, sub supravegherea unui profesionist.

De asemenea, este unul dintre cele mai interactive moduri în care putem să facem mișcare, ajutând astfel la menținerea unui stil de viață echilibrat și sănătos, mai ales în anotimpurile reci. Și partea mentală este avantajată în cazul celor care aleg să danseze, acțiunile legate de dans favorizând păstrarea unei atitudini pozitive și a unei bune stări de spirit.

Printre beneficii se numără și o atenție sporită acordată detaliilor și o mai bună abilitate de organizare. Dansul este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, deoarece pe ringul de dans toată lumea este tânără și plină de viață.

Socializarea, o parte importantă din viața fiecăruia

Cursurile de dans par a fi soluția perfectă atunci când vine vorba de distracția de zi cu zi. Petrecerile și evenimentele sunt din start mai atractive atunci când dansul intervine pe scenă, iar atmosfera devine mult mai spontană și mai relaxată.

Prin dans trăirile se exteriorizează și muzica se simte diferit, devenind o parte din universul pe care il reprezintă. La Școala de dans Arthur Murray, accentul cade și pe aspectul socializării, care nu poate lipsi pentru ca procesul de invățare și formare să fie complet. Studenții leagă noi relații de prietenie între ei, dar și cu oameni din exterior, prin intermediul petrecerilor dansante periodice și al evenimentelor organizate în cadrul școlii.

Dansul, un remediu antistres excelent

Dansul este o modalitate foarte bună prin care putem tine sub control nivelul stresului cauzat de suprasolicitarea de la job, chiar și în perioadele cele mai complicate. Cu ajutorul lui, devenim mai relaxați, ieșim din rutină și începem să ne focusăm mai mult pe lucrurile pozitive din jurul nostru. În plus, prin intermediul dansului socializăm mai mult și, de ce nu, legăm chiar și noi prietenii. De asemenea, dansul în cuplu are efecte surprinzatoare pentru relația dintre parteneri.


 Despre Arthur Murray

dansator

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise în 24 de țări.

Primul studio Arthur Murray din România este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al clădirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87.

Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a început în 1912, datorită lui Arthur Murray, un simbol American al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate.

Coregrafii Arthur Murray International colaborează adesea cu echipele de filmare de la Hollywood și teatrele de pe Broadway, ajungând să semneze coregrafii în pelicule referință în lumea dansului precum “Dirty Dancing”, “Scent of a Woman”, “Beauty and the Beast”, “Dance with me”.

Surse foto: Scoala de Dans Arthur Murray

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!