BucharestRealEstate.ro despre viața și munca unui expat în București
București, capitala României, este cel mai dinamic oraș din țară, dar și cel mai dezvoltat. Acest oraș modern atrage o mulțime de expatriați, fie că sunt în căutarea unui sejur lung sau scurt. Din cauza vieții economice și sociale ridicate, vă puteți aștepta să găsiți cazare mai scumpă decât în alte orașe din România. Dar, cu răbdare, asistență profesională sau multă cercetare, găsirea celei mai bune cazări în București poate fi o sarcină ușoară. În cartierele potrivite, cu piețe vibrante, parcuri liniștite sau străzi pietruite, expatriații se pot simți ca acasă. Iată care sunt punctele pe care aceștia trebuie să le verifice mai întâi.
Tipuri de cazare în București
Expații au destule opțiuni din care să aleagă. În primul rând, ei trebuie să știe că orașul are șase cartiere și că acestea se întind din centrul orașului până la suburbii.
Apartamentele sunt cele mai comune tipuri de locuințe în centrul orașului, dar expatriații vor găsi case mai mari sau vile în alte cartiere ale capitalei.
În timp ce caută cel mai bun loc în care să locuiască, expatriații vor găsi apartamente sau case mobilate sau nemobilate. Unele dintre ele ar putea avea locuri de parcare, curte, pază a clădirii și alte facilități.
În centrul orașului, prețurile sunt mai mari, din cauza poziției, nu neapărat a facilităților, dar în zonele limitrofe Bucureștiului, chiriile vor fi mult mai ieftine. Per total, așteptați-vă să găsiți chirii mai scumpe în capitala României decât în restul țării. Chiar și așa, Bucureștiul are locuințe mai ieftine decât majoritatea capitalelor europene.
Este bine de știut:
Când vedeți într-un anunț că există un "apartament cu trei camere", înseamnă că apartamentul are în total 3 camere și nu 3 dormitoare.
Care sunt criteriile care vă interesează?
Atunci când căutați o locuință de închiriat în București și un cartier care să vi se potrivească, este important să țineți cont de câteva lucruri:
Țineți cont de proximitatea față de locul de muncă, de studiu sau, de ce nu, de școala copiilor dumneavoastră;
Un loc care să fie ușor accesibil prin intermediul rețelelor de transport în comun din București;
Ai nevoie de o parcare sau de un garaj?
Zona verde de lângă tine
Prețul pe care vrei să îl plătești: deși centrul este interesant pentru arhitectura sovietică, prețurile vor fi foarte mari, deși facilitățile sunt reduse.
Cele mai importante cartiere din București
Aproape toate zonele din București sunt bune de locuit. Cu toate acestea, cele mai populare în rândul expatriaților sunt Unirii, Floreasca, Dorobanți, Primaverii, Tineretului, Drumul Taberei, Lacul Tei sau Aviației. În ciuda Ferentari, care este mai degrabă un cartier "underground", toate cartierele din București sunt sigure și plăcute. Desigur, unele sunt mai "verzi" și mai dezvoltate, unele au stații de metrou, altele sunt populare pentru liniștea lor. Totul depinde de ceea ce caută străinii spune Lucian Manager Bucharestrealestate.ro
Prețurile chiriilor în București
Apartamentele pe care expatriații le pot găsi de închiriat sunt în blocuri cu clădiri fie cu 4 - 7 sau chiar 10 etaje. Cele mai multe dintre ele vor fi în cartierele din București care au stații de metrou, iar blocurile vor fi destul de vechi. Dacă vor să locuiască în clădiri mai moderne, ar trebui să caute cartiere nou construite.
Garsonierele cunoscute sub numele de "garsoniera" au în jur de 20-40 de metri pătrați, în timp ce apartamentul cu două camere are în jur de 40-60 de metri pătrați. Un apartament cu trei camere are undeva între 60 și 80 de metri, iar cele cu patru camere au aproape 100 de metri pătrați.
Chiria medie pe lună pentru un apartament cu o cameră este de aproximativ 380 de euro în centru, în timp ce în afara orașului este de 250 de euro. Un apartament cu trei camere în centru poate ajunge la 650 de euro. Același apartament în afara centrului va fi 450 de euro.
Puteți căuta chirie pe portalurile online de închirieri sau puteți cere ajutorul unei agenții de relocare sau al unei agenții imobiliare. Pentru mobilitate va recomandam serviciile de inchirieri auto SwisoRent.ro
Condiții de închiriere în București
Nu există un contract standard de închiriere în România. Totuși, există un contract pe care îl vor semna atât viitorul chiriaș, cât și proprietarul, precum și descrierea apartamentului pe care îl veți închiria. În acest contract, proprietarul va specifica condițiile de plată, durata șederii dumneavoastră, precum și clauzele de anulare.
Garanție în București
Atunci când închiriați un apartament, proprietarul va prevedea o garanție. Aceasta valorează de obicei o lună de chirie, deși unii vor cere chiar și 2 sau 3 luni. Din păcate, de cele mai multe ori, proprietarii vă vor cere să plătiți chiria în numerar, în lei sau euro.