Bucureștiul, locul 3 în lume din punctul de vedere al timpului petrecut în trafic

Bucureștiul, locul 3 în lume din punctul de vedere al timpului petrecut în trafic

Lorena Teacă

Și tu îți faci cruce înainte să ieși din casă și te rogi să ajungi la muncă la timp? Se pare că bucureștenii fac asta în fiecare dimineață când pleacă la serviciu, deoarece își petrec în mașină ore în șir pentru un drum care, în mod normal, nu durează mai mult de 30 de minute.

Dacă ești bucureștean, înțelegi perfect cele de mai sus, pentru că nu de puține ori ai dat nas în nas cu ambuteiajele interminabile și extrem de obositoare. Cu toate acestea, bucură-te că nu locuiești în New York sau Tokyo, pentru că putea fi mult mai rău.

Autostradă

În urma unei analize a traficului s-a descoperit că multe orașe mari au atins punctul maxim de mașini care pot circula pe stradă, pentru ca traficul să poată fi unul aerisit și liniștit. În unele orașe au fost înregistrate 40 de autovehicule/kilometru pătrat, iar în altele, precum Thailanda, chiar și 200!

Pentru a preveni supraaglomerarea traficului, în unele orașe au fost stabilite anumite interdicții, cum ar fi neutilizarea anumitor mașini în intervale de timp clar delimitate.

Bucureștiul a ieșit pe locul 3 în lume în ceea ce privește timpul petrecut în mașină din cauza traficului. Populația din acest oraș crește văzând cu ochii, locurile de parcare nu mai există și multe mașini rămân parcate alandala pe stradă. Mai mult decât atât, și mijloacele de transport în comun au devenit superaglomerate, oamenii neavând loc în autobuz indiferent de oră.

Arc de triumf și mașini

Soluția cu privire la această problemă constă în achiziționarea de biciclete sau motociclete. Uită de mașina cu care pierzi o grămadă de timp în trafic și urcă-te pe o bicicletă, care este mult mai rapidă pentru traficul din București și mult mai ușor de parcat, pentru că loc pentru aceasta se găsește oriunde. Dacă ți se pare obositor să pedalezi în fiecare zi, cumpără-ți o motocicletă, care ocupă jumătate din suprafața unei mașini și se mișcă la fel de repede.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
6 situații care arată că ești supraviețuitor ale unei traume complexe, dar oamenii din jur nu înțeleg asta
6 situații care arată că ești supraviețuitor ale unei traume complexe, dar oamenii din jur nu înțeleg asta
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.