Capsule de cafea - câte tipuri există și cum le alegi?

Capsule de cafea - câte tipuri există și cum le alegi?

Redactor Divahair.ro

Capsulele de cafea, acele doze din plastic ori aluminiu, au devenit tot mai populare în ultima vreme atât în cafenele, restaurante și hoteluri, cât și în locuințe. Dacă le-ai folosit deja, cu siguranță știi că varietatea de arome și simplitatea preparării sunt principalele beneficii. Însă dacă nu ești familiarizat cu acestea, te întrebi probabil de ce ar trebui să le alegi în defavoarea cafelei măcinate ori a cafelei boabe.

Citește în continuare câte tipuri de capsule de cafea există, cum le alegi, dar și alte informații care îți vor fi de folos.

Persoană care ține în mână capsule de cafea

Sursa foto: Unsplash

Tipurile și caracteristicile capsulelor de cafea

Capsulele de cafea se găsesc în comerț într-o gamă diversificată, astfel încât să fie satisfăcute toate preferințele și gusturile. De la clasicele variante de Arabica ori Robusta până la sortimentele aromate cu ciocolată, caramel ori vanilie, ai la dispoziție o mulțime de produse perfect dozate.

Există și capsule care conțin cafea măcinată și lapte praf, un sortiment care se folosește, de regulă, pentru a prepara cappuccino, caffe latte, latte macchiato ori alte variante care necesită această bază.

Capsulele de cafea conțin intensități diferite, astfel că trebuie să testezi mai multe variante până o găsești exact pe cea care ți se potrivește. Există chiar și capsule cu cafea fără cofeină.

Acestea sunt principalele tipuri de capsule de cafea, însă mai există și alte combinații pe piață. Spre exemplu, în anumite perioade ale anului, brand-urile își pot surprinde clienții cu ediții speciale.

Cum alegi capsulele de cafea potrivite?

Aroma și intensitatea nu sunt singurele caracteristici care pot să difere de la un tip de produs la altul. Două criterii după care este important să te ghidezi sunt dimensiunea și forma capsulelor. Este esențial să știi că există capsule originale ale producătorului și capsule care pot fi compatibile cu un anumit aparat de cafea. Așadar, dacă ai un aparat de cafea cu capsule ori dorești să achiziționezi unul, asigură-te că alegi produsele potrivite pentru el. Indiferent ce ai nevoie, îți va fi ușor să găsești capsulele de cafea potrivite pe aromecafea.ro, în ambalaje de 10 sau 100 de capsule.

Principalele beneficii ale capsulelor de cafea

Confortul, rapiditatea și simplitarea sunt cele mai mari avantaje pe care le oferă capsulele de cafea. Niciodată nu a fost mai simplu să prepari cafea! Nu trebuie decât să adaugi capsula de cafea în aparat, apoi să apeși un buton și să aștepți până este umplută ceașca.

Varietatea de arome și intensități disponibile pe piață este alt avantaj care atrage tot mai mulți iubitori de cafea.

Gustul cafelei din capsule este irezistibil, mereu la fel. Nu ai ce să greșești! Doza perfectă este deja preparată de producător, așa că tu nu trebuie decât să te relaxezi și să te bucuri de un produs de calitate.

Odată desfăcut pachetul, cafeaua măcinată își pierde din intensitate și aromă. Uită de această grijă când folosești capsule. Cafeaua este ambalată în atmosferă protectoare, așa că își menține savoarea timp îndelungat. Conținutul capsulelor nu este expus la lumină și aer, factorii care i-ar afecta altfel aroma și prospețimea.

Tu ai băut până acum cafea preparată din capsule?

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Cum să te trezeşti devreme și să ai energie
Cum să te trezeşti devreme și să ai energie
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.