Nu Skin

Ce ar trebui să facă o femeie după ce împlinește vârsta de 30 de ani

Redactor Alexa Galgau

Vârsta de 30 de ani reprezintă un prag care le deprimă pe multe tinere, însă adevărul este că abia atunci te poți considera o femeie complet maturizată. Ai toate avantajele: ești în floarea vârstei, nu mai ai trăsăturile de copilă, dar nici nu au apărut semnele care arată trecerea timpului, ești mai matură și ai toată lumea la picioare. Dacă privim situația per ansamblu, ar trebui să așteptăm cu nerăbdare vârsta de 30 de ani, acest început al celei mai frumoase etape a vieții noastre!

Iar pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine și mai lin în viața ta, există câteva lucruri pe care ar trebui să le faci odată ce ai ajuns la această vârstă, care îți vor asigura viitorul la care visezi.

femeie la rascruce de drumuri

Ce să faci după vârsta de 30 de ani

1. Gestionează-ți mai eficient cheltuielile. Acum este momentul să pui capăt necumpătării și sesiunilor de shopping impulsive -  desigur, nu spune nimeni să renunți la plăcerile tale, ci doar să începi să privești și spre viitor, nu doar spre prezent. După vârsta de 30 de ani, trebuie să îți faci un plan financiar și, eventual, să apelezi la serviciile unui consultant în acest domeniu, pentru ca mai târziu, când ajungi la bătrânețe, să poți să te bucuri de viață și să nu te uiți cu regret în trecut.

2. Descoperă exact ce anume vrei să faci cu cariera ta. Până la vârsta de 30 de ani, mulți dintre noi ne „jucăm” puțin și ne permitem să experimentăm - puțini sunt cei care chiar își cunosc menirea atât de devreme. Deși poți să îți schimbi oricând domeniul, la 30 de ani este momentul ideal să îți descoperi pasiunea și să o transformi în ceva productiv, care să te facă să te simți împlinită. Acum ai energia, maturitatea și experiența de viață necesare pentru a avea succes în orice ți-ai propune.

3. Detașează-te de social media. Internetul poate să fie cel mai bun prieten al tău, dar și cel mai aprig dușman, dacă devine o dependență. El te poate izola, chiar dacă simți că ești înconjurată de prieteni în mediul online. După vârsta de 30 de ani, devine tot mai greu să creezi legături reale și profunde cu cei din jur, așa că trebuie să înveți să închizi ferestrele de chat și să ieși în lume, pentru conversatii și legături adevărate. Vei descoperi că viața este mult mai frumoasă decât pe un ecran.

4. Renunță la „bagajul” trecutului. Fiecare dintre noi are tendința de a căra toata viața un bagaj care atârnă foarte greu și adesea este inutil: trecutul. Dacă ești ancorată în ceea ce s-a întâmplat, nu poți să te concentrezi pe prezent și nici să ai o perspectivă mai largă asupra viitorului. Nu te mai blama pentru ceea ce ai făcut, ci ia aminte doar la lecțiile învățate și ai grijă ca pe viitor să le aplici - numai așa poți să repari o greșeală.

5. Fii mai activă în weekend. După o săptămână de mers la muncă zi de zi, nu visezi decât să vină weekendul și să dormi în voie, uneori poate până la amiază. Însă specialiștii recomandă să nu ne petrecem puținul timp liber între patru pereți, ci să încercăm să devenim mai activi, nu doar pentru sănătatea noastră fizică, ci și pentru cea mentală.

6. Scapă de prieteniile toxice. Știi acei prieteni pe care îi ai dintotdeauna, dar nu știi exact de ce există în viața ta, pentru că nu fac altceva decât să te tragă în jos? După vârsta de 30 de ani, este obligatoriu să începi să te „desparți” de toți cei care vor să te facă să te simți mizerabil, care te invidiază în loc să se bucure pentru reușitele tale, în care nu te poți încrede niciodată sau care profită de tine (emoțional sau financiar). Privește-o ca pe o curățenie de primăvară - mai ales că acum este primăvara vieții tale.

7. Începe să ai grijă de corpul tău. Nu pentru că trebuie să arăți bine (trebuie să arăți așa cum vrei tu, nu cum vor alții), ci pentru a avea cel mai de preț lucru din lume: sănătatea. După vârsta de 30 de ani, organismul nu mai poate să facă față atât de bine la nopți nedormite, fast-food, alcool în exces și fumat. Dacă vei continua chiar și cu unul dintre aceste obiceiuri nesănătoase, corpul tău va îmbătrâni prematur și te vei simți mereu lipsită de energie. Privește-ți corpul ca pe un templu, de care trebuie să ai grijă și pe care trebuie să îl prețuiești, nu să îl distrugi.

Orice femeie ar trebui să facă aceste lucruri după vârsta de 30 de ani, ca să se asigure că va avea o viață frumoasă și plină de realizări.

Află cum să îți cureți karma în funcție de zodie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta