Ce să nu spui niciodată celorlalți

Ce să nu spui niciodată celorlalți

Ramona Jurubita

O persoană care vine la tine acasă și îți povestește absolut tot ce a auzit pe drum nu este cu nimic diferită de o persoană care intră în locuința ta fără să își scoată pantofii. Ambele gesturi denotă lipsă de respect față de tine. Gândește-te că un om care bârfește în prezența ta va putea fără nicio remușcare să vorbească și despre tine când nu ești prezent/ă.

Trebuie să ai mare grijă în fața cui te confesezi și să nu discuți cu oricine despre problemele tale. Dacă păstrezi pentru tine anumite detalii importante, vei trăi fără griji și fără teama că secretele tale pot ajunge la cine nu trebuie. Iată ce zic înțelepții că nu ar trebui să dezvălui nimănui niciodată, fără nicio excepție:

Imagine alb-negru cu un bărbat care ține degetul la gură, îndemnând pe cineva să păstreze un secret sau să facă liniște.

1. Planurile de viitor
Se spune că dorințele rostite cu voce tare nu se mai îndeplinesc, așa că ar trebui să ții cont de această regulă nescrisă. S-ar putea ca Universul să fie mâniat de hotărârea de a spune celorlalți ce vrei să faci, înainte ca planurile să se concretizeze. Dacă nu vrei să distrugi totul, ar fi bine să muncești în intimitate pentru visul tău.

2. Gesturile de caritate
Faptele bune se fac în liniște, așa că nu trebuie să audă toată lumea că ai donat bani sau că ai ajutat pe cineva într-un fel sau altul. Karma lucrează de fiecare dată, așa că îți vei primi răsplata, chiar dacă oamenii din jur nu știu ce ai făcut. Universul are grijă să îți dea înapoi bine dacă ai oferit bine aproapelui tău. Lauda și mândria vor anula într-o secundă tot ce ai clădit în ani și nimic nu va mai conta.

3. Obiceiurile și alegerile religioase
De ce simți nevoia să le spui tuturor care sunt limitele tale sau ce restricții culinare ți-ai impus? Nici viața amoroasă nu ar trebui să fie dezbătută în compania celorlalți. De asemenea, dacă ai ales o cale spirituală, este strict problema ta și nimeni altcineva nu ar trebui să își dea cu părerea.

4. Doza de curaj pe care o ai
Faptele eroice sunt răsplătite și uneori se fac în văzul tuturor. Dar când vine vorba de bătăliile inimii în care alegi să fii propriul erou, ar fi mai bine să păstrezi secretul. Persoanele din exterior îți vor judeca deciziile sau vor minimiza eforturile pe care le-ai depus.

5. Cunoașterea spirituală
Cunoașterea spirituală are diferite praguri și ar trebui să fie dezvăluită doar atunci când a fost atins un anumit nivel de puritate. Principala greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor este strigarea în gura mare a credinței. Acest lucru nu te va ajuta să îi atragi pe ceilalți, ci îi vei speria, mai ales dacă nu cunoști toate detaliile spiritualității.

6. Viața de familie
Cu cât vorbești mai puțin despre problemele din familia ta, cu atât aceasta va fi mai puternică și mai stabilă. Certurile apar peste tot și, crede-mă, sunt inevitabile. Dacă le faci publice, oamenii din jur vor ști slăbiciunile tale și vor profita de ele. Știi cum se spune: „Rufele murdare nu se spală în public”.

7. Bârfele pe care le auzi
Este imoral să duci vorba de la o persoană la alta, chiar dacă subiectul respectiv te privește sau nu. Când urechile ți se deschid în preajma unor astfel de situații, gura ar trebui să se închidă. Bârfa este o lipsă de respect față de ceilalți și, în primul rând, față de tine.

Tu ai discutat aceste subiecte cu persoanele din anturajul tău? Nu ar trebui să o mai faci dacă vrei să te protejezi de prietenii falși. E nevoie să știi că nu poți avea încredere în oricine. Ai grijă de sufletul tău, nu-l încredința celor care sunt trecători prin viața ta! 🕊

Citește și: Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia

Surse foto: Pixabay

Surse articol: CluberEmosurffZen

Articolul urmator
Lidia Fecioru ne spune ce să nu lăsăm niciodată pe masa din bucătărie, ca să evităm ghinionul
Lidia Fecioru ne spune ce să nu lăsăm niciodată pe masa din bucătărie, ca să evităm ghinionul
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.