Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce se întâmplă dacă nu te închini când treci prin fața unei biserici

Luni, 02.10.2017

Nu există zi în care să nu trecem prin fața unei biserici. Deoarece nu putem intra de fiecare dată să ne închinăm, aflându-ne în mașină sau autobuz sau pur si simplu fiind în criză de timp, ne facem semnul crucii în trecerea noastră, rugându-L pe Dumnezeu să ne călăuzească drumul și să ne apere de rele. Totuși, nu toată lumea este de acord cu acest gest. De cele mai multe ori, primim priviri încruntate și chiar cuvinte jignitoare din partea celor din jur, și din acest motiv renunțăm să ne mai închinăm când trecem pe lângă casa Domnului.

Religia ortodoxă ne îndeamnă să ne închinăm mereu: la masă, la rugăciunea de dimineață și de seară, la slujbele de la biserică și, bineînțeles, atunci când trecem prin fața acestui lăcaș sfânt. Acest gest, deși nouă ni se pare un lucru mărunt la momentul respectiv, poate avea o conotație pozitivă și ne poate ajuta să ne ferim de rele, dar și să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Atunci când nu mai renunțăm să ne mai închinăm, nici nu este de mirare că relele încep să se abată asupra noastră.

oameni care se duc la biserica

Iată ce se întâmplă dacă nu te închini când treci prin fața unei biserici!

Importanța semnului sfintei cruci în public, așa cum se întâmplă atunci când trecem prin fața unei biserici și ne închinăm, este amintită de Sfântul Chiril din Ierusalim. Acesta spunea, conform basilica.ro, „Să nu ne rușinăm a mărturisi pe cel răstignit”. Așadar, a-ți face cruce atunci când treci prin fața unei biserici este de fapt o recunoaștere a sacrificiului pe care Iisus Hristos l-a făcut pentru omenire, dar și o formă de respect și de căință.

Atunci când renunți la acest gest sau îl faci cu gândul la altceva sau cu rușine, nu mai are nicio semnificație. Închinarea trebuie făcută din toată inima și cu iubire față de Dumnezeu. Dacă te abați de la acest lucru, Dumnezeu nu îți mai primește omagiul, iar forțele întunecate se bucură de îngâmfarea ta și de lipsa de credință.

A-ți face cruce atunci când treci pe lângă o biserică este o afirmare a identității. Îți faci cruce pentru că ești creștin ortodox și pentru că nu ți-e rușine cu religia ta. Dacă nu te închini, te îndepărtezi de Dumnezeu și astfel riști să cazi în păcat, dar și să atragi nenorocirile de partea ta.

În cazul în care te deranjează privirile curioase sau vorbele răutăcioase ale celor din jur, trebuie să îți aduci aminte că a face cruce atunci când treci pe lângă casa Domnului este complet normal. Acolo locuiește Dumnezeu, iar tu îți arăți respectul față de El recunoscând acest lucru. Acest obicei creștin este extrem de vechi, datând din timpul Sfinților Apostoli. Așadar, nu trebuie să te simți jenată de nimic, ci să fii mândră de religia ta.

mama cu copil in biserica

De ce este bine să te închini atunci când treci prin fața unei biserici

 Crucea te ferește de relele trupești

Crucea i-a ajutat dintotdeauna pe credincioși să se vindece de boli, dar și să se apere de necazuri. Crucea nu lipsește din nicio casă, aflându-se pe stâlpii caselor, dar și în colțurile lor. Nimic nu poate fi făcut fără Dumnezeu. Luăm crucea cu noi sub formă de lănțișor, dar și sub formă tipărită, în cărțile de rugăciuni sau în iconițe. De ce facem acest lucru? Pentru ca Dumnezeu să fie cu noi la orice pas și pentru a ne ajuta să ne ferim de nenorociri și de accidente. Făcându-ți cruce atunci când treci prin fața unei biserici, îl rogi pe Domnul să fie cu tine în ziua respectivă și să îți lumineze calea.

Crucea te apără de spiritele rele

Acest simbol creștin este folosit din cele mai vechi timpuri pentru a alunga spiritele rele, dar și pentru a sfinți locuri. Atunci când te închini când treci prin fața unei biserici, imaginează-ți că faci acest gest pentru a-ți sfinți sufletul, dar și pentru a primi bucuria învierii lui Hristos în viața ta. Dacă Îl ai pe Iisus cu tine în inimă, nimic nu poate să îți stea în cale, nici măcar energiile negative.

Orice creștin trebuie să se închine atunci când trece prin fața unei biserici. Acest gest este perfect normal și are o semnificație profundă în viața noastră. Dumnezeu este mereu cu noi, dar doar dacă știm cum să ne apropiem de El.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Europenii să le urmeze exemplul, urgent! O româncă din China ne spune cum au reușit chinezii să treacă peste dezastru (29137 vizite)
  2. 7 moduri uimitoare prin care îngerii îți vorbesc în fiecare zi (16959 vizite)
  3. Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile (15837 vizite)
  4. O femeie ar trebui să aibă aceste 6 calități, pentru a face un bărbat să se îndrăgostească de ea (14580 vizite)
  5. Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus (10977 vizite)
  1. Top 10 feluri în care poți să cheltuiești mai puțin în vremuri de criză (nota 5)
  2. Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus (nota 4.6)
  3. Europenii să le urmeze exemplul, urgent! O româncă din China ne spune cum au reușit chinezii să treacă peste dezastru (nota 4.2)
  4. Lucian Mîndruță, mesaj emoționant către Patriarhul Daniel! Dacă îl ascultă, zeci de mii de vieți vor fi salvate! (nota 4.0)
  5. Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile (nota 3.7)
  1. Măsuri extreme în vremuri disperate: gestul neașteptat făcut de patronii unui magazin, după ce o femeie a tușit, în mod special, peste mâncare (0 comentarii)
  2. Stați în case! Închiderea zonelor roșii funcționează: niciun caz nou în Codogno, orășelul italian de unde s-a răspândit coronavirusul în Europa! (0 comentarii)
  3. Cât costă cel mai scump câine din lume și cum arată! (0 comentarii)
  4. Munca de acasă poate fi ușoară, chiar dacă ai copii! 5 sfaturi pentru a fi eficientă (0 comentarii)
  5. Sânge albastru: cine are această calitate și de ce (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!