Ce spune despre tine faptul că plângi la filme

Ce spune despre tine faptul că plângi la filme

Redactor Divahair.ro

Un cuplu care se desparte, trece prin multe încercări și, la final, se împacă, iar povestea lor merge mai departe. Sigur îți este foarte cunoscută această formulă și, dacă ai plâns măcar odată la un film de dragoste, nu trebuie să îți faci probleme. Nu ești singura! Probabil nu te-ai întrebat niciodată de ce îți scapă lacrimile atunci când vezi într-un film o secvență emoționantă, însă trebuie să știi că există o serie de explicații.

 femeie care plange

Te implici activ în povestea fimului

De câte ori te-ai surprins că vorbești cu personajele din film? Explicația pentru asta ar putea fi faptul că trăiești fimul la intensitate maximă. Nimeni și nimic nu mai există în jurul tău. Doar tu cu personajele și povestea iubirii lor. Fără să îți dai seama, devii vulnerabil și ai impresia că ceea ce se întâmplă în film face parte din realitate.

Empatizezi prea mult cu personajele

Deși nu există o explicație clară pentru care oamenii empatici plâng la filme, se pare că un hormon ar fi vinovat pentru sensibilitatea lor. Un singur lucru este sigur și anume faptul că persoanele care empatizează foarte mult cu semenii lor sunt tentate să ia prea în serios povestea filmului. Își imaginează că oricând pot fi puși și ei într-o situație similară și acest gând le provoacă o stare tristă.

 femeie care plânge cu palmele pe față

Ești trist și vrei să te descarci

Chiar dacă sună destul de ciudat, oamenilor le prinde bine ca, uneori, să plângă sau să fie triști în urma vizionării unui film. Specialiștii spun că plânsul are efecte terapeutice: ajută să scapi de stres, să meditezi asupra veții tale și să îți reexaminezi relația cu partenerul sau cu cei din jurul tău. Tragediile nu au întotdeauna un efect negativ asupra psihicului. După ce se uită la un film cu un puternic impact, unii oameni pot să înceapă să aprecieze mai mult ceea ce au și să se concentreze pe ceea ce este adevărat important pentru ei.

 Așadar, dacă îți place să te uiți la filme de dragoste, nu este cazul să renunți, doar ca să eviți o stare tristă. Uneori, plânsul este formula magică pentru fericirea ta!

Articolul urmator
Superstiții din popor care-ți arată că un bărbat se gândește intens la tine
Superstiții din popor care-ți arată că un bărbat se gândește intens la tine
Ce fel de filme te caracterizeaza?
Incepe quiz
Ce fel de filme te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.