Ce vor femeile cu adevărat, până la urmă? O parabolă care te va lăsa cu gura căscată

Ce vor femeile cu adevărat, până la urmă? O parabolă care te va lăsa cu gura căscată

Ramona Jurubita

Nu contează dacă femeia ta este frumoasă, deșteaptă sau dacă are mai puține calități... Povestea de mai jos te va face să îți dai seama care este, de fapt, treaba cu femeile.

Odată, în timp ce era la vânătoare, regele Arthur s-a întâlnit cu un uriaș, care l-a amenințat cu moartea pentru că i-a invadat teritoriu. Rugămințile fierbinți ale regelui nu au fost suficiente pentru a îndupleca misterioasa creatură supranaturală și verdictul a rămas neschimbat: regele Arthur trebuia să moară, pentru că vâna în pădurea în care domina ființa magică.

Portretul unei tinere femei pe care o încoronează regele ei

Uriașul a spus, însă, că singura cale de scăpare este găsirea unui răspuns la o întrebare pe care nu o deslușise nimeni până atunci: ce vor femeile?

Dacă regele venea cu o replică pe măsură și lămuritoarea, viața lui era cruțată și era lăsat în pace pentru totdeauna. Astfel că a primit la dispoziție un an întreg pentru a se documenta și pentru a le înțelege în profunzime pe femei.

Regele s-a chinuit luni întregi și a interogat toate femeile din regatul său. Munca lui a fost în zadar și „termenul de judecată” se apropia cu pași repezi. Sărmanul conducător își făcea milioane de griji pentru că nu avea pe cine să lase moștenitor la tron, iar destinul întregului regat era în mâinile sale.

Își pierduse orice speranță, dar cineva i-a spus că, în aceeași pădure în care trăia uriașul, locuia și o vrăjitoare care deținea răspunsul mult căutat. Pe Ragnell o cunoșteau toți și sub numele de Doamna cea Urâtă, pentru că era foarte bătrână și avea un aspect cât se poate de respingător. Din păcate, femeia cerea un preț mult prea mare pentru a-l ajuta pe rege: voia ca prietenul lui cel mai bun, cavalerul Gawain, să o ia de soție.

Regele a încremenit la aflarea acestui lucru și a refuzat să îl forțeze pe cel care era mâna lui dreaptă să facă așa ceva. Dar Gawain știa că viitorul regatului depindea de viața lui Arthur, așa că, de dragul lui și al celorlalți oameni, a acceptat să facă nunta cu vrăjitoarea.

La scurt timp după decizia lui Gawain, femeia a răspuns la întrebarea arzătoare. Ea a spus că femeile vor, cel mai mult, să fie stăpâne pe propria lor viață. Datorită acestui răspuns Regele Arthur a fost salvat, toată lumea s-a bucurat și la palat a fost organizată nunta pe care nimeni de acolo nu și-o dorea.

Cavalerul Gawain a fost un adevărat domn, chiar dacă vrăjitoarea s-a purtat dezgustător, iar în timpul petrecerii a mâncat cu mâinile. În noaptea nunții, Gawain a intrat, fără tragere de inimă, în dormitor și nu i-a venit să creadă când a văzut că în fața ochilor lui stătea cea mai frumoasă femeie pe care o văzuse vreodată.

El a întrebat, vizibil șocant, ce s-a întâmplat. Vrăjitoarea a răspuns că, în semn de recunoștință pentru atitudinea bună pe care a avut-o față de ea, a decis să fie o frumusețe tânără jumătate din zi și o vrăjitoare bătrână cealaltă jumătate. Apoi l-a pus pe el să decidă cum vrea să o vadă: ziua frumoasă și noaptea bătrână sau... invers.

Bărbatul a stat puțin pe gânduri, dar nu a știut din start care variantă ar fi mai bună pentru el. Trebuia să aleagă fie să doarmă pentru tot restul vieții lângă o femeie bătrână, fie să se afișeze cu ea în public pentru tot restul zilelor sale.

Cavalerul i-a spus femeii că poate alege ea, fiindcă lui îi este indiferent. În acel moment, viața lor a luat o întorsătură neașteptată pentru că, după ce a auzit vorbele lui Gawain, vrăjitoarea a spus că va fi mereu frumoasă, fiindcă el o respectă și îi dă posibilitatea să-și gestioneze propria viață. Gawain și Ragnell au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și nimic nu a intervenit în frumoasa lor poveste de iubire.

Deci, care este morala acestei legende? Nu contează cum arată femeia, ci felul în care bărbatul o face să se simtă. Orice persoană devine mai frumoasă atunci când cel de lângă ea o privește cu respect și admirație.

Citește și: Povești adevărate: ce au simțit 12 femei în momentul în care și-au întâlnit sufletul-pereche

Sursă articol: CluberThemonsieurStoriestogrowby

Surse foto: iStock

Articolul urmator
50 de citate despre libertate care te vor ajuta să o prețuiești mai mult
50 de citate despre libertate care te vor ajuta să o prețuiești mai mult
Ce vor barbatii de la tine?
Incepe quiz
Ce vor barbatii de la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.